7 Fotobeheer-apps om Aperture en iPhoto te vervangen

Inhoudsopgave:

7 Fotobeheer-apps om Aperture en iPhoto te vervangen
7 Fotobeheer-apps om Aperture en iPhoto te vervangen
Anonim

Met een goede app voor fotobeheer kunt u al uw afbeeldingen op één locatie volgen met cloudtoegang en organisatorische hulpmiddelen. Rudimentaire bewerkingsfuncties, hoewel nuttig, zijn niet helemaal noodzakelijk. Hier is onze lijst met de beste momenteel beschikbare fotobeheer-apps die u kunt gebruiken in plaats van Aperture of iPhoto.

Er zijn andere apps voor het bewerken en beheren van foto's beschikbaar, waaronder een aantal gratis webgebaseerde aanbiedingen.

Foto's

Image
Image

Dit is Apple's vervanging voor iPhoto, dat in 2014 niet meer leverbaar was. Het biedt een eenvoudige interface met basisbewerkingsfuncties, toegang tot de iCloud-bibliotheek, professionele afdruk- en deelfuncties. Met naadloze iOS-integratie is het de natuurlijke vervanging voor elke Apple-gebruiker die gewend is aan de iPhoto-ervaring. Aperture- en pc-gebruikers hebben het misschien moeilijker om de overstap te maken.

AfterShot Pro 3

Het is niet per se een app, maar de fotobeheer- en bewerkingsapp van Corel verdient een nadere beschouwing. De RAW-conversiesnelheid en bulkverwerkingsmogelijkheden maken AfterShot een toonaangevende concurrent als het gaat om workflow. Het bevat ook een foto-activabeheersysteem met een zeer snel zoek- en taggingsysteem. De standaardprijs is $ 79,99; er is een demo beschikbaar.

Lyn

Deze lichtgewicht en zeer snelle mediabrowser kan veel van de basisfuncties van iPhoto en zelfs sommige functies van Aperture vervangen. Het biedt bewerkingstools die gemakkelijk te gebruiken zijn en een breed scala aan afbeeldingstypen ondersteunen. Lyn kost $ 20; een volledig uitgeruste demo is beschikbaar.

Ongebonden

Image
Image

Unbound is een snelle fotomanager die iPhoto-bibliotheken in de steek laat als het gaat om het ordenen en bekijken van foto's. Unbound gebruikt standaard Finder-mappen voor het ordenen van afbeeldingen, wat het maken van back-ups en herstel van afbeeldingen een beetje eenvoudiger kan maken. Unbound is gratis beschikbaar op de website, maar zal vanaf 2020 geen nieuwe updates of versies bevatten.

Emulsie

Deze catalogus-app op professioneel niveau, die toevallig beschikbaar is voor een concurrerende prijs van $ 50, biedt veel van de bibliotheekbeheermogelijkheden die te vinden zijn in de verdwenen Aperture- en iPhoto-apps. Een functie die ik erg leuk vind, is de mogelijkheid om een externe afbeeldingseditor toe te wijzen die door Emulsion zal worden gebruikt voor fotomanipulatie. De emulsie kan ook gebruik maken van een Aperture-plug-in die je misschien al hebt.

GraphicConverter

Image
Image

GraphicConverter van Lemke Software is een oude stand-by voor Mac-gebruikers die zowel basisconversies van afbeeldingsformaten als beperkte bewerkingen moeten uitvoeren. De nieuwste versies van deze app bieden krachtigere bewerkingsfuncties en de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met afbeeldingsbibliotheken die u op uw Mac hebt gemaakt.

Adobe Lightroom

Image
Image

Adobe Lightroom en Aperture zijn lange tijd de beste professionele fotobeheer-apps voor de Mac geweest. Veel fotografen hebben hun fotoworkflow opgebouwd met het een of het ander als de belangrijkste app voor beeldbeheer in hun bedrijf. Lightroom is misschien een logische richting om in te stappen, maar eerst moet Adobe een elegante en gemakkelijke manier bedenken om Aperture-bibliotheken te migreren, evenals gelijkwaardige workflowhulpprogramma's aanbieden.

Aanbevolen: