De 10 beste tips en trucs voor slijtage

Inhoudsopgave:

De 10 beste tips en trucs voor slijtage
De 10 beste tips en trucs voor slijtage
Anonim

Wear is het smartwatch-besturingssysteem van Google en drijft veel van de beste smartwatches op de markt aan. Het is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het oudere Android Wear-besturingssysteem en je kunt het gebruiken met Android-telefoons en iPhones. Met de juiste tips en trucs kun je dingen bereiken, zoals naar muziek luisteren, op je smartwatch zonder dat je je telefoon nodig hebt.

Hoewel Wear op een basisniveau gemakkelijk te gebruiken is, heeft het veel interessante functies en opties. Om je te helpen het meeste uit je smartwatch te halen, hebben we een lijst samengesteld met de 10 beste tips en trucs voor Wear.

Nieuwe wijzerplaten toevoegen

Image
Image

Een van de beste dingen van smartwatches is dat je de wijzerplaat kunt aanpassen. Je zit niet vast aan een bepaalde look, dus je kunt prioriteit geven aan elke specifieke informatie of esthetische stijl die je wilt.

Basic wijzerplaten tonen alleen de tijd. U kunt echter wijzerplaten voor Wear krijgen die weersinformatie, het aantal stappen dat u heeft genomen, notities over afspraken en uw hartslag weergeven.

Zo verander je de wijzerplaat:

  1. Tik op de wijzerplaat. Houd uw vinger ingedrukt totdat het horloge trilt.
  2. Veeg naar links en rechts om de beschikbare wijzerplaten te bekijken.
  3. Tik op een wijzerplaat om deze te gebruiken, of tik op meer wijzerplaten bekijken om andere opties te zien.

Naast de gezichten die bij de smartwatch zijn geleverd, kun je nieuwe downloaden van Google Play. Er zijn ook Android-apps waarmee je een wijzerplaat helemaal opnieuw kunt ontwerpen.

Nieuwe apps zoeken en installeren

Image
Image

Als je je smartwatch de eerste keer inschakelt, zul je merken dat er een aantal basis-apps voorgeïnstalleerd zijn. Deze apps bieden voldoende functionaliteit om het horloge bruikbaar te maken, maar deze vormen slechts het oppervlak van wat een smartwatch kan doen.

Twee eenvoudige manieren om nieuwe Wear-apps op een horloge te krijgen, zijn door apps rechtstreeks van Google Play te downloaden of apps vanaf je telefoon te sideloaden. Er zijn meer gecompliceerde opties, maar je kunt de meeste apps die je nodig hebt via deze twee methoden krijgen.

Hier leest u hoe u Google Play gebruikt om apps op uw smartwatch te downloaden:

  1. Druk op de zijknop of de kroonknop, afhankelijk van het ontwerp van het horloge.
  2. Tik op Play Store.
  3. Navigeer naar de gewenste app en tik op Installeren.

De Wear-versie van Google Play is gestroomlijnd om het gemakkelijker te maken om nieuwe apps te ontdekken. Hier zijn de verschillende opties voor:

  • Vergrootglaspictogram: tik hierop om naar een specifieke app te zoeken.
  • Aanbevolen voor jou: dit gedeelte bevat populaire apps waarvan Google denkt dat je ze leuk zult vinden.
  • Wijzerplaten waar we dol op zijn: dit is de gemakkelijkste manier om nieuwe wijzerplaten te ontdekken.
  • Aanbevolen apps: dit gedeelte bevat zeer gewaardeerde Wear-apps die Google heeft gepromoot.
  • Essentials for Wear: Enkele belangrijke Wear-apps zijn opgenomen in dit gedeelte. Bekijk dit als je je smartwatch voor het eerst krijgt.
  • Volg je training: als je je smartwatch als fitnessband wilt gebruiken, heb je de apps in dit gedeelte nodig.
  • Streaming audio: Smartwatches kunnen worden gekoppeld met een Bluetooth-hoofdtelefoon. Met de koptelefoon stream je audio, zoals muziek en podcasts. Dit gedeelte bevat een aantal geweldige apps die daarbij kunnen helpen.
  • Get it done: Apps die uw productiviteit verhogen, vindt u in deze sectie.
  • Het is speeltijd: Er zijn niet veel games beschikbaar voor Wear, maar de meeste van de beste vind je in deze sectie.

De andere gemakkelijke manier om nieuwe apps op een smartwatch te krijgen, is door apps van je telefoon te sideloaden. Sommige apps, zoals Sleep as Android, kunnen alleen met deze methode op een horloge worden geïnstalleerd. Zo doe je het:

  1. Installeer een app op je telefoon met een Wear-versie of component.
  2. Tik op de zijknop of kroonknop op het horloge.
  3. Tik op Play Store.
  4. Scroll omlaag naar de Apps op je telefoon sectie.
  5. Tik op de app die je wilt sideloaden.
  6. Tik op Installeren.

Pin je favoriete apps

Image
Image

Smartwatch-schermen zijn kleiner dan telefoonschermen, waardoor het moeilijk is om door lange lijsten met geïnstalleerde apps te navigeren. Apps komen tijdelijk bovenaan de lijst te staan wanneer je er een gebruikt, waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot alles wat je recentelijk hebt gebruikt.

Als er apps zijn die je regelmatig gebruikt, zet die apps dan vast. Als u een app op een smartwatch vastzet, wordt deze permanent bovenaan de lijst geplaatst, zodat u nooit door de lijst hoeft te bladeren om deze te vinden.

Zo zet je een app vast op Wear:

  1. Tik op de zijknop of kroonknop om de app-lijst te openen.
  2. Zoek de app die je wilt vastzetten.
  3. Tik op het pictogram en houd uw vinger op zijn plaats.
  4. De app gaat naar de bovenkant van de lijst en er verschijnt een ster naast het pictogram.

Als u een app wilt losmaken, tikt u op het pictogram en houdt u uw vinger op zijn plaats. De app keert terug naar de oorspronkelijke plaats in de lijst en de ster verdwijnt.

Verander het toetsenbord

Image
Image

Wear wordt geleverd met drie standaard invoermethoden: Google's standaard Wear-toetsenbord, handschrift en spraak. Het basistoetsenbord is functioneel genoeg, maar typen op een klein scherm kan moeilijk zijn (sommige tekens worden weggelaten uit het hoofdtoetsenbord).

Als je een ander toetsenbord wilt proberen, zijn er verschillende gratis toetsenborden beschikbaar op Google Play. Je kunt op elk gewenst moment heen en weer schakelen tussen toetsenborden.

Zo verander je het toetsenbord op Wear:

  1. Installeer een nieuw toetsenbord.
  2. Veeg vanaf de hoofdwijzerplaat omlaag.
  3. Tik op het tandwielpictogram > Personalisatie > Invoermethoden > Toetsenborden beheren.
  4. Selecteer elk toetsenbord dat u wilt gebruiken.

Nadat je deze eenvoudige stappen hebt voltooid, zijn je nieuwe toetsenbord of toetsenborden beschikbaar. Als u een app gebruikt waarvoor een toetsenbord nodig is, houdt u het pictogram keyboard ingedrukt om een lijst met beschikbare toetsenborden weer te geven. Selecteer degene die je wilt gebruiken en dit wordt het nieuwe standaardtoetsenbord op je horloge.

Hier zijn enkele gratis toetsenborden die je kunt uitproberen:

  • A4-toetsenbord om te dragen
  • FlickKey-toetsenbord voor slijtage
  • Smartwatch-toetsenbord om te dragen

Schrijf berichten zonder toetsenbord

Image
Image

Als typen op een klein horlogescherm niet jouw ding is, zijn er twee manieren om berichten te schrijven en andere tekst in te voeren zonder een schermtoetsenbord te gebruiken. Wear 2.0 bevat een ingebouwde functie voor handschriftherkenning. Het kan ook gesproken berichten transcriberen.

Wanneer u tekst in uw smartwatch moet invoeren, biedt deze u de mogelijkheid om een invoermethode te kiezen. Wanneer u deze keuze ziet, is dat uw kans om de invoermethoden voor handschrift of transcriptie te gebruiken.

Hier leest u hoe u de handschriftfunctie in Wear gebruikt:

  1. Lanceer elke app die tekstinvoer vereist.
  2. Wanneer u wordt gevraagd om een invoermethode te selecteren, tikt u op het pictogram toetsenbord en houdt u dit vast.
  3. Tik op English Google Handwriting.
  4. Tik nogmaals op het keyboard icoon.
  5. Gebruik uw vinger om op het touchscreen te schrijven. Het scherm schuift langzaam naar links, zodat u hele woorden kunt schrijven.

Als je liever je stem gebruikt in plaats van het toetsenbord of het handschriftsysteem op je smartwatch:

  1. Lanceer elke app die tekstinvoer vereist.
  2. Wanneer u wordt gevraagd om een invoermethode te selecteren, tikt u op het pictogram microfoon.
  3. Als je spreek nu ziet, zeg je bericht dan hardop.
  4. De smartwatch transcribeert het bericht.
  5. Als het bericht correct is, tikt u op het vinkje.

Bedien je horloge met je stem

Image
Image

Wear begrijpt spraakopdrachten en je kunt het gebruiken met de Google Assistent. Je kunt het zelfs activeren met de OK Google-zin die je gebruikt met Assistent op je telefoon. Als u die specifieke functie inschakelt, kan de batterij van een smartwatch snel leeglopen.

Toegang tot Google Assistent op een smartwatch:

  1. Houd de zijknop of kroon van de smartwatch ingedrukt.
  2. Als het microfoonpictogram van de Google Assistent wordt weergegeven, zegt u een opdracht of stelt u een vraag.

Als je de Google Assistent vraagt: "Wat kun je doen?" het biedt een lijst met handige opdrachten en vragen die u op uw smartwatch kunt gebruiken. Hier zijn enkele dingen die de Assistent kan doen in Wear:

  • Sms-berichten verzenden, telefoongesprekken starten en berichten verzenden met compatibele apps zoals WhatsApp. Probeer deze commando's: Stuur een sms, Bel.
  • Geef je een routebeschrijving. Probeer deze opdrachten: Routebeschrijving, Is er verkeer naar het werk.
  • Hulp bij productiviteit. Probeer deze commando's: Wat is mijn agenda vandaag, stel een herinnering in, stel een timer in.
  • Toegang tot fitnessfunctionaliteit. Probeer deze commando's: Houd mijn hardloopsessie bij, wat is mijn aantal stappen, wat is mijn hartslag.

Als je een volledige lijst met beschikbare opdrachten wilt zien, vraag je de Google Assistent wat deze kan doen, scrol je naar de onderkant van de lijst en selecteer je Bekijk meer wat je kunt doen.

Vanuit het hoofdscherm van de Google Assistent heb je ook toegang tot een beperkt aantal opties door op het pictogram Instellingen te tikken. Als u batterijvermogen wilt besparen, is dit het menu waar u OK Google-detectie kunt uitschakelen.

Gebruik Google Pay met uw horloge

Image
Image

Google Pay is een service waarmee je dingen kunt betalen met een app op je telefoon. Als uw smartwatch dit ondersteunt, kunt u uw telefoon in uw zak laten en met uw horloge betalen.

Deze functie is alleen beschikbaar op Android-smartwatches met een ingebouwde NFC-chip (Near Field Communication). Als uw horloge wordt ondersteund, moet Google Pay zijn geïnstalleerd wanneer u het koopt. Google Pay is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het VK, Italië, Spanje, Australië, Canada, Polen, Rusland en Duitsland.

Als u Google Pay op uw horloge wilt gebruiken, voegt u kaarten toe aan de app op uw horloge. Zo doe je dat:

  1. Open Google Pay op de telefoon.
  2. Tik op Aan de slag.
  3. Volg de instructies op het scherm om een kaart toe te voegen. Als u een kaart op uw telefoon heeft, voegt u deze opnieuw toe aan het horloge.
  4. Nadat je het proces hebt voltooid, is de kaart beschikbaar.

Als je een winkel, restaurant of een ander etablissement bezoekt dat Google Pay ondersteunt, kun je met je horloge betalen. Zo doe je het:

  1. Open Google Pay op het horloge.
  2. Houd de wacht boven de beta alterminal.
  3. Als u het horloge voelt trillen of een geluid hoort maken, controleert u het scherm.
  4. Als u wordt gevraagd om te kiezen tussen krediet en debet, kies krediet.

Blokkeer meldingen van specifieke apps

Image
Image

Het is handig om meldingen van je telefoon op je horloge weer te geven. Toch kan het ook overlast veroorzaken en de batterij leegtrekken. Als je alleen belangrijke meldingen op je horloge wilt ontvangen, zoals e-mails en sms-berichten, blokkeer dan meldingen van specifieke apps.

Om dit te bereiken, start u de Wear-app op uw telefoon en wijzigt u enkele instellingen. Zo doe je het:

  1. Open Wear op de telefoon.
  2. Scroll naar beneden naar de Setting sectie.
  3. Tik op Meldingen.
  4. Tik op Horlogemeldingen wijzigen.
  5. Selecteer de apps waarvan je meldingen wilt ontvangen.

Pas de instellingen aan om de levensduur van de batterij te verlengen

Image
Image

Smartwatches zijn in bijna elk opzicht beter dan gewone horloges, maar vallen plat op het gebied van batterijduur. De beste smartwatches, met de krachtigste batterijen, zijn qua batterijduur niet te vergelijken met traditionele horloges, omdat smartwatches meer stroom verbruiken.

Als je problemen hebt met de levensduur van de batterij van je Android-smartwatch, laat je de batterij volledig leeglopen, laad je hem volledig op en vervolgens volledig leeg. Door meerdere van deze volledige ontladingscycli te doorlopen, kan de levensduur van de batterij worden verbeterd, vooral als uw horloge batterijproblemen had vanaf het moment dat u het kocht.

Als je de levensduur van de batterij verder wilt verlengen, gebruik dan deze tips en trucs om het batterijgebruik in Wear te minimaliseren:

  • Probeer een andere wijzerplaat: bij sommige wijzerplaten gebeurt meer dan bij andere, en die extra informatie en activiteit brengen kosten met zich mee in termen van batterijgebruik. Schakel een dag over naar een standaard wijzerplaat en kijk of dat helpt.
  • Schakel het altijd-aan-scherm uit: Het is cool om de wijzerplaat altijd zichtbaar te hebben, maar sommige smartwatches kunnen het batterijverbruik niet aan. Om deze functie uit te schakelen, veeg omlaag, tik op het gear pictogram, tik op display en tik vervolgens op altijd-aan-scherm
  • Turn-to-wake uitschakelen: dit is een coole functie omdat je je horloge kunt controleren door je pols om te draaien. Maar het horloge kan worden ingeschakeld wanneer u dat niet wilt, waardoor de batterij leeg kan raken. Om tilt-to-wake uit te schakelen, veeg omlaag, tikt u op het tandwiel pictogram, tikt u op gestures en vervolgens tik tilt-to-wake
  • Schakel het scherm handmatig uit: wanneer u klaar bent met naar uw horloge te kijken, plaatst u uw handpalm tegen de wijzerplaat. Het horloge trilt en het scherm wordt uitgeschakeld.
  • Verlaag de helderheid van het scherm: Stel de helderheid van het scherm in op het laagste niveau waarmee u het horloge kunt lezen, en pas het vanaf daar aan indien nodig. Om de helderheid aan te passen, veeg omlaag, en tik vervolgens op het sun icoon.
  • Onnodige meldingen uitschakelen: elke keer dat uw telefoon een melding naar uw horloge stuurt, verbruikt deze batterijstroom. Schakel de meldingen uit die je niet nodig hebt om energie te besparen.
  • Onnodige apps verwijderen: Als je merkt dat de stroom plotseling leegloopt na het installeren van een app, verwijder deze dan tijdelijk. Als dat het stroomverbruik oplost, kan de app iets doen waardoor de batterij leeg raakt. Laat de app verwijderd of neem contact op met de app-ontwikkelaar voor hulp.

Luister offline naar muziek

Image
Image

Met Wear kun je naar muziek luisteren op je smartwatch. De meeste smartwatches hebben ingebouwde luidsprekers, met verschillende kwaliteitsniveaus van het ene apparaat naar het andere. U kunt ook Bluetooth-hoofdtelefoons of -oordopjes koppelen.

Als je de Nav Music-app gebruikt, kun je eenvoudig nummers downloaden naar je Wear-apparaat en muziek streamen naar een Bluetooth-hoofdtelefoon zonder internetverbinding. Laat je telefoon thuis als je gaat joggen en naar muziek luistert.

Aanbevolen: