Hoe u uw Time Machine-back-ups kunt versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Time Machine-back-ups kunt versleutelen
Hoe u uw Time Machine-back-ups kunt versleutelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Time Machine > Selecteer back-upschijf. Selecteer uw schijf, vink Back-ups versleutelen aan en selecteer Schijf gebruiken.
  • Voer een wachtwoord en een back-upwachtwoord in en selecteer vervolgens Schijf versleutelen. Uw Mac begint de geselecteerde schijf te coderen.
  • Om over te schakelen van niet-versleutelde back-ups naar versleutelde back-ups, verwijdert u de huidige back-upschijf en stelt u deze opnieuw in met een wachtwoord.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Time Machine-back-ups versleutelt met FileVault 2. Informatie heeft betrekking op FileVault 2 in macOS Catalina (10.15) via OS X Lion (10.7) en bevat informatie over FileVault 1, die werd geleverd met Snow Leopard (10.6) via OS X Panther (10.3).

Stel codering in Time Machine in voor een nieuwe back-upschijf

Als je momenteel geen back-upschijf met Time Machine gebruikt, moet je een nieuwe back-upschijf instellen in de systeemvoorkeuren van de Mac. Hier is hoe:

  1. Start Systeemvoorkeuren door Systeemvoorkeuren te selecteren in het Apple-menu of door op het Systeemvoorkeuren-pictogram in het Dock te klikken.
  2. Selecteer het Time Machine voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  3. Klik in het voorkeurenpaneel van Time Machine op Selecteer back-upschijf.

    Image
    Image
  4. Selecteer de schijf die Time Machine moet gebruiken voor zijn back-ups in de vervolgkeuzelijst met beschikbare schijven.

    Image
    Image
  5. Plaats een vinkje voor Encrypt backups onder aan de vervolgkeuzelijst om Time Machine te dwingen de back-upschijf te versleutelen en klik vervolgens op Use Schijf.

    Image
    Image
  6. Voer een back-upwachtwoord in, evenals een hint voor het herstellen van het wachtwoord. Als u klaar bent, selecteert u Schijf versleutelen.

    Als u uw back-upwachtwoord vergeet, kunt u de Time Machine-gegevens niet herstellen of herstellen.

Uw Mac begint de geselecteerde schijf te coderen. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de back-upschijf. Verwacht ergens tussen een uur of twee tot een hele dag.

Encryptie instellen voor bestaande Time Machine-back-upschijf

Als je van plan bent om niet-versleutelde back-ups te maken naar versleutelde back-ups op een schijf die je momenteel gebruikt, moet je eerst je huidige back-upschijf verwijderen en vervolgens opnieuw instellen met een wachtwoord.

Time Machine wist de niet-versleutelde back-up voordat de versleutelde back-up wordt gestart.

Om de bestaande back-upschijf te verwijderen:

  1. Open Systeemvoorkeuren en selecteer Time Machine.
  2. Klik op Selecteer schijf.

    Image
    Image
  3. Kies uw huidige back-upschijf uit de lijst en klik op Remove Disk.

    Image
    Image

Ga nu opnieuw door het installatieproces zoals uitgelegd in de vorige sectie om de schijf in te stellen als gecodeerd. In het kort:

  1. Klik op Selecteer back-upschijf in het Time Machine voorkeurenpaneel.
  2. Kies een schijf uit de lijst met beschikbare schijven.
  3. Plaats een vinkje voor Encrypt Backups.
  4. Klik op Gebruik schijf.
  5. Typ een reservewachtwoord voor de schijf.

Het versleutelingsproces kan even duren; een uur tot een hele dag is niet ongebruikelijk, afhankelijk van de grootte van de geselecteerde back-upschijf.

Waarschuwingen met betrekking tot FileVault 1

Macs met OS X Panther (10.3) tot en met OS X Snow Leopard (10.6) zijn uitgerust met FileVault 1. Time Machine en FileVault 1 werken prima samen, maar er zijn een aantal complicaties waar u rekening mee moet houden. Time Machine maakt geen back-up van een FileVault 1-beveiligde gebruikersaccount wanneer u bent aangemeld bij die account. Dit betekent dat een Time Machine-back-up voor uw gebruikersaccount alleen plaatsvindt nadat u zich afmeldt of wanneer u bent aangemeld met een ander account.

Dus, als je het type gebruiker bent dat altijd ingelogd blijft en je Mac in de sluimerstand laat gaan als je hem niet gebruikt, in plaats van hem uit te schakelen, maakt Time Machine nooit een back-up van je gebruikersaccount.

Als je wilt dat Time Machine draait en je gebruikersgegevens beschermt, moet je uitloggen als je je Mac niet actief gebruikt.

De tweede eigenaardigheid van Time Machine en FileVault 1 is dat de gebruikersinterface van Time Machine niet werkt zoals je zou verwachten met de versleutelde FileVault-gegevens. Time Machine maakt een correcte back-up van uw thuismap met behulp van de versleutelde gegevens. Als gevolg hiervan wordt uw hele thuismap in Time Machine weergegeven als één groot versleuteld bestand. De gebruikersinterface van Time Machine waarmee u normaal gesproken een of meer bestanden kunt herstellen, werkt niet. In plaats daarvan moet u ofwel al uw gegevens volledig herstellen of de Finder gebruiken om een afzonderlijk bestand of map te herstellen.

Waarom Time Machine-back-ups versleutelen?

Er is één belangrijk ding om te overwegen bij een Time Machine-back-up van uw FileVault 2-versleutelde schijf: de Time Machine-back-up wordt niet automatisch gecodeerd. In plaats daarvan is de standaardinstelling om de back-up in de niet-versleutelde staat op te slaan.

U kunt dit standaardgedrag eenvoudig wijzigen met behulp van het voorkeurenpaneel van Time Machine. Hoe precies hangt ervan af of u al een back-upschijf met Time Machine gebruikt of van plan bent een nieuwe te gebruiken.

Meer over FileVault 2

FileVault 2 is echte schijfversleuteling, in tegenstelling tot File Vault 1, die alleen uw thuismap versleutelt, maar de rest van de opstartschijf met rust laat. FileVault 2 versleutelt de hele schijf, waardoor het een veilige manier is om uw gegevens weg te houden van nieuwsgierige blikken. Dit is vooral handig voor draagbare Mac-gebruikers die het risico lopen op een verloren of gestolen Mac. Als de schijf in uw draagbare Mac FileVault 2 gebruikt om de gegevens te versleutelen, kunt u er zeker van zijn dat hoewel uw Mac misschien weg is, de gegevens volledig beschermd zijn en niet beschikbaar zijn voor degenen die nu in het bezit zijn van uw Mac; het is onwaarschijnlijk dat ze zelfs je Mac kunnen opstarten.

Aanbevolen: