Hoe u uw iPhone kunt versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone kunt versleutelen
Hoe u uw iPhone kunt versleutelen
Anonim

Wat te weten

  • Om iPhone-codering in te schakelen, opent u Instellingen, tikt u op Face ID & Passcode en controleert u of de toegangscode is ingeschakeld.
  • Gegevensbescherming is ingeschakeld moet onderaan het scherm Face ID & Passcode worden weergegeven.
  • De gegevenscodering van iPhone verhindert niet dat autoriteiten toegang krijgen tot uw back-up op de servers van Apple.

Deze handleiding leidt u door de stappen voor het inschakelen van gegevensversleuteling op uw iPhone. Het legt uit welke iPhone-gegevens worden gecodeerd zodra deze iOS-beveiligingsfunctie is ingeschakeld en bevat ook enkele tips over hoe u de privacy en beveiliging van uw smartphone nog verder kunt verbeteren.

Hoe gegevenscodering op iPhone in te schakelen

De gegevenscoderingsinstelling van je iPhone is waarschijnlijk al ingeschakeld als je een toegangscode of Face ID hebt ingeschakeld om je mobiel te ontgrendelen en in te loggen bij apps. Hier leest u hoe u kunt controleren of uw gegevens beveiligd zijn en wat u moet doen als dat niet het geval is.

  1. Open Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Face ID & Passcode.
  3. Voer de toegangscode in die je hebt ingesteld toen je je iPhone voor het eerst kreeg.

    Image
    Image
  4. Controleer of de optie Turn Passcode Off wordt weergegeven. Dit betekent dat uw toegangscode momenteel is ingeschakeld en dat de gegevenscodering van uw iPhone actief is wanneer deze is vergrendeld.

    Als je Schakel toegangscode in ziet, betekent dit dat je geen toegangscode hebt ingesteld of dat degene die je hebt gemaakt is uitgeschakeld. Als dit het geval is, tikt u op Schakel toegangscode in om deze te activeren of een iPhone-toegangscode in te stellen.

  5. Scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina. Als u het bericht Gegevensbescherming is ingeschakeld ziet, betekent dit dat de gegevens van uw iPhone worden beschermd en dat deze nu moeilijker toegankelijk zijn voor aanvallers.

    Als je dit bericht niet ziet, controleer dan nogmaals of je toegangscode is ingeschakeld. Het kan soms onhandig zijn om een toegangscode te gebruiken, maar het is vereist om het gegevensversleutelingsproces van de iPhone correct te laten werken.

    Image
    Image

Is de iPhone versleuteld?

Ja. De slimme iPhone-, iPod touch- en iPad-apparaten van Apple ondersteunen allemaal standaard ingebouwde codering terwijl een toegangscode is ingeschakeld. Macs ondersteunen ook hun eigen vorm van gegevensversleuteling.

De codering op de iOS- en iPadOS-apparaten van Apple, zoals de iPhone, iPod touch en iPad, wordt gegevensbescherming genoemd. Mac-gegevensversleuteling wordt FileVault genoemd.

Wat betekent het om je iPhone te versleutelen?

Wanneer een iPhone is vergrendeld en een toegangscode is ingeschakeld, worden de meeste van uw persoonlijke gegevens en Apple-accountgegevens gecodeerd. Deze codering maakt het moeilijker voor kwaadwillende personen en groepen om toegang te krijgen tot de informatie van uw smartphone, of ze nu fysiek bij u in de buurt zijn of proberen uw iPhone te hacken via internet, een mobiel netwerk of een Bluetooth-verbinding.

Als u uw iPhone ontgrendelt met uw toegangscode of Face ID, worden de gegevens van uw iPhone gedecodeerd, zodat u, of iedereen aan wie u uw telefoon geeft terwijl deze is ontgrendeld, er toegang toe heeft.

Welke gegevens beschermt iPhone-codering?

Wanneer de gegevensbeschermingsinstelling van een iPhone is ingeschakeld, wordt het volgende type informatie en activiteit gecodeerd:

  • Opgeslagen wachtwoorden en gebruikersnamen.
  • Wi-Fi internet instellingen en voorkeuren.
  • Safari-browsegeschiedenis.
  • Gezondheidsgegevens.
  • Telefoon- en iMessage-geschiedenis.
  • Foto's en video's.
  • Contacten, notities, herinneringen en andere Apple app-gegevens.

Hoewel de geboden extra bescherming u extra gemoedsrust zou moeten geven, is het belangrijk om te begrijpen dat deze versleutelde gegevens niet volledig privé zijn wanneer er een back-up van wordt gemaakt op de servers van Apple via iCloud. Apple was aanvankelijk van plan om alle back-ups van gebruikers volledig te versleutelen om de privacy van gebruikers te beschermen, maar ze kwamen hier uiteindelijk op terug nadat ze onder druk stonden van de FBI.

iPhone-gegevens die in de cloud zijn opgeslagen als onderdeel van een iCloud-back-up, zijn nog steeds toegankelijk voor autoriteiten.

Dit betekent dat, hoewel de codering van je iPhone zijn lokale gegevens beschermt tegen directe aanvallen, autoriteiten nog steeds toegang kunnen krijgen tot alle versleutelde bestanden of activiteiten die je hebt gesynchroniseerd met je iCloud-account tijdens een back-up, indien nodig voor een onderzoek.

Beschermt iPhone-gegevensbescherming alles?

De meeste gegevens die zijn gekoppeld aan Apple-apps en -services van de eerste partij zijn beschermd wanneer gegevensbescherming is ingeschakeld, maar dit omvat geen informatie en bestanden die zijn gekoppeld aan apps van derden.

Als je bijvoorbeeld iPhone-gegevensbescherming hebt ingeschakeld, wordt je Facebook-account niet beschermd tegen hackers als je er een zwak wachtwoord voor gebruikt en geen tweefactorauthenticatie (2FA) hebt ingeschakeld. Versleuteling beschermt ook geen communicatie die je hebt gedaan via een berichten-app van derden als hun servers worden gehackt.

Encryptie inschakelen op uw iPhone is slechts één stap die u moet nemen als het gaat om het beschermen van uw persoonlijke gegevens.

Er zijn verschillende effectieve manieren om je beveiliging te verbeteren bij het gebruik van je iPhone. Hier zijn enkele snelle tips om u op weg te helpen.

  • Schakel over naar een berichten-app met end-to-end-codering zoals Telegram of Signal.
  • Gebruik een webbrowser-app met een sterke focus op privacy, zoals Brave.
  • Schakel 2FA in op zoveel accounts en apps als je kunt.
  • Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meer dan één account en maak er altijd een sterk wachtwoord van.
  • Houd uw iPhone-apps en besturingssysteem up-to-date.

FAQ

    Hoe versleutel ik mijn berichten op de iPhone?

    Apple-services zoals iMessage en FaceTime hebben ingebouwde end-to-end-codering, zodat berichten alleen door jou en de ontvanger kunnen worden gezien. Zorg ervoor dat u een toegangscode voor uw iPhone instelt, zodat niemand toegang heeft tot uw berichten als ze uw telefoon te pakken krijgen.

    Hoe reset ik mijn iPhone-back-upwachtwoord?

    Als je het wachtwoord voor je iPhone-back-up bent vergeten, is er geen manier om toegang te krijgen tot je gegevens, maar je kunt een nieuwe back-up maken met een nieuw wachtwoord. Ga op uw apparaat naar Instellingen > Algemeen > Reset > Reset alle instellingenen voer je toegangscode in. Maak vervolgens een nieuwe back-up met een wachtwoord dat u kunt onthouden.

    Hoe versleutel ik e-mails op mijn iPhone?

    Ga naar Instellingen > Mail > Accounts > selecteer het account dat u wilt versleutelen > selecteer het e-mailadres > Advanced Vervolgens kunt u Sign of Encrypt by Default kiezen, maar voor beide opties om te werken, moet u een certificaat instellen voordat deze opties kunnen worden ingeschakeld.

    Hoe kan ik mijn gestolen of verloren iPhone-gegevens op afstand wissen?

    Schakel eerst Zoek mijn iPhone in. Log in een webbrowser in op iCloud en selecteer Alle apparaten, kies uw apparaat en selecteer vervolgens iPhone wissen om uw iPhone op afstand te wissen.

    Hoe versleutel ik mijn iPad-gegevens?

    De stappen voor het versleutelen van een iPad zijn hetzelfde als het instellen van versleuteling op een iPhone, aangezien ze allebei hetzelfde besturingssysteem (iOS) gebruiken. Dat gezegd hebbende, kunnen de functies verschillen, afhankelijk van welke versie van iOS je apparaat gebruikt.

Aanbevolen: