Problemen oplossen met Canon-cameraproblemen

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met Canon-cameraproblemen
Problemen oplossen met Canon-cameraproblemen
Anonim

Je kunt van tijd tot tijd problemen ondervinden met je Canon-camera die niet resulteren in foutmeldingen of andere gemakkelijk te volgen aanwijzingen over het probleem. Het oplossen van dergelijke problemen kan een beetje lastig zijn. Gebruik deze tips om jezelf een grotere kans op succes te geven met de technieken voor het oplossen van problemen met je Canon-camera's.

De camera gaat niet aan

Een paar problemen kunnen dit probleem veroorzaken bij een Canon-camera. Zorg er eerst voor dat u de batterij oplaadt en op de juiste manier plaatst. Zelfs als de batterij in een oplader is geplaatst, is het mogelijk dat de batterij niet goed is geplaatst. Of mogelijk was de oplader niet goed op een stopcontact aangesloten, wat betekent dat de batterij niet werd opgeladen.

Zorg ervoor dat de metalen aansluitingen op de batterij schoon zijn. Gebruik een droge doek om vuil van de contactpunten te verwijderen. Als het klepje van het batterijcompartiment niet goed gesloten is, gaat de camera ook niet aan.

Image
Image

De lens zal niet volledig worden ingetrokken

Bij dit probleem hebt u mogelijk per ongeluk het deksel van het batterijcompartiment geopend terwijl u de camera bedient. Sluit in dat geval het deksel van het batterijvak goed. Zet vervolgens de camera aan en uit, en de lens zou moeten intrekken.

Het is ook mogelijk dat er wat vuil in de lensbehuizing zit waardoor de lensbehuizing kan blijven plakken als deze wordt teruggetrokken. Reinig de behuizing met een droge doek wanneer u de lens volledig uitschuift. Anders kan de lens worden beschadigd en moet uw PowerShot-camera mogelijk worden gerepareerd.

Het LCD-scherm geeft de afbeelding niet weer

Sommige Canon PowerShot-camera's hebben een DISP-knop, waarmee het LCD-scherm kan worden in- en uitgeschakeld. Druk op de DISP-knop om het LCD-scherm in te schakelen. Dit is gebruikelijk wanneer de Canon PowerShot-camera een elektronische zoekeroptie heeft om foto's in te kaderen, samen met het LCD-scherm om foto's in te kaderen. Het live-scherm kan actief zijn met de elektronische zoeker, dus als u op de DISP-knop drukt, kunt u het live-scherm terugschakelen naar het LCD-scherm.

Bottom Line

Als u de camera in de buurt van een tl-lamp houdt, kan het beeld op het LCD-scherm flikkeren. Verplaats de camera uit de buurt van het tl-licht. Het kan ook lijken alsof het LCD-scherm flikkert wanneer u een scène bekijkt terwijl u opnamen maakt bij weinig licht. Maar als het LCD-scherm in alle soorten opnamesituaties lijkt te flikkeren, heeft u mogelijk een reparatie nodig.

Er verschijnen witte stippen in mijn foto's

Witte stippen worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt doordat het licht van de flitser weerkaatst op stof of andere deeltjes in de lucht. Schakel de flitser uit of wacht tot de lucht opklaart om de foto te maken.

Het is ook mogelijk dat er vlekken op de lens zitten, wat problemen met de beeldkwaliteit veroorzaakt. Zorg ervoor dat de lens helemaal schoon is. Anders zou u een probleem kunnen hebben met de beeldsensor die witte stippen op de foto's veroorzaakt.

Bottom Line

Sommige Canon point-and-shoot camera's komen niet exact overeen met het LCD-beeld en het daadwerkelijke fotobeeld. LCD's kunnen bijvoorbeeld slechts 95 procent van de opname weergeven. Dit verschil wordt overdreven wanneer het onderwerp zich dicht bij de lens bevindt. Bekijk de specificatielijst voor uw Canon PowerShot-camera om te zien of ze een percentage van de scènedekking bevatten.

Ik kan de beelden van de camera niet weergeven op mijn tv

Het kan lastig zijn om erachter te komen hoe je foto's op een tv-scherm kunt weergeven. Druk op de Menu-knop op de camera, selecteer het tabblad Settings en stem de videosysteeminstellingen in de camera af op het videosysteem dat de tv gebruikt. Sommige PowerShot-camera's kunnen geen foto's op een tv-scherm weergeven omdat de camera geen HDMI-uitvoermogelijkheid of HDMI-uitvoerpoort heeft.

Aanbevolen: