Waarom ik verliefd ben op een Windows-laptop

Inhoudsopgave:

Waarom ik verliefd ben op een Windows-laptop
Waarom ik verliefd ben op een Windows-laptop
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Na drie maanden gebruik te hebben gemaakt van de LG Gram 17, kan ik zeggen dat dit de beste allround Windows-laptop is die ik ooit heb gebruikt.
  • De gram 17 van minder dan 3 pond zorgt ervoor dat mijn MacBook Pro zwaar aanvoelt.
  • De Gram 17 biedt een prachtig scherm en het frame van magnesiumlegering is een genot.
Image
Image

Ik heb in de loop der jaren tientallen laptops geprobeerd, maar ik heb er maar één gevonden die me verleidt om mijn 16-inch MacBook Pro op te geven.

De LG Gram 17 is de beste Windows-machine die ik heb gebruikt voor algehele productiviteit. Het belachelijk lichte ontwerp maakt het een plezier om rond te sjouwen. Ik heb de Gram 17 drie maanden uitgeprobeerd en het gigantische, heldere scherm geeft Apple een kans voor het geld.

Ik moet toegeven dat ik mijn twijfels had over de Gram 17 toen ik hem voor het eerst begon te gebruiken. Het toetsenbord is enigszins eigenzinnig, ook al is het groot en royaal verspreid. En de kleuren op het scherm zijn duidelijk meer cartoonachtig dan die op de MacBook Pro.

Het lijkt niet mogelijk dat zo'n klein frame de rekenkracht en het geweldige scherm kan bevatten dat de Gram biedt.

Beter dan een MacBook Pro?

Ik ben in de loop der jaren vooral blij geweest met mijn MacBook Pro, maar er zijn bepaalde dingen die Windows gewoon beter doet. Neem bijvoorbeeld de e-mail- en agenda-app Outlook. De Windows-versie is veel capabeler dan de versie die beschikbaar is voor de Mac.

De LG Gram 17 vliegt door elk programma dat ik nodig heb. Toegegeven, de lijst met apps die ik gebruik, bevat geen games of foto- of videobewerkingssoftware die de i7-processor en geïntegreerde grafische kaart echt zou kunnen belasten.

Maar voor surfen op het web, Slack en tekstverwerking is er in wezen geen verschil in snelheid tussen de Gram en mijn MacBook Pro. Werken met een tiental geopende tabbladen in zowel Chrome als Microsoft's Edge-browser zorgde er niet voor dat de Gram 17 stotterde.

De bouwkwaliteit van de Gram 17 is ook een genot. Ik ben zo gewend geraakt aan de elegante maar harde aluminium frames van Apple dat ik was vergeten dat de magnesiumlegering op de Gram plezierig kon zijn.

De Gram weegt me zeker niet zwaar. Het is slechts 0,7 centimeter dik en weegt een haar van minder dan 3 pond. Het lijkt niet mogelijk dat zo'n klein frame de rekenkracht en het geweldige scherm kan bevatten dat de Gram biedt.

Het draait allemaal om het scherm

De kroon op de Gram 17 is het enorme scherm. Het is minder dan een centimeter groter dan het scherm op mijn MacBook Pro, maar lijkt op de een of andere manier veel uitgebreider.

Als iemand die mijn laptop uren achter elkaar gebruikt en vaak onderweg is, is het hebben van een geweldig scherm van cruciaal belang. Met het onroerend goed van de Gram 17 kon ik meerdere vensters openen en grote spreadsheets bekijken.

Het enige gebied waar de Gram 17 me in de steek liet, is dat het glanzende scherm veel te veel licht reflecteert. Dit kan het moeilijk maken om het scherm te bekijken in alles behalve de meest gedempte lichtomstandigheden. Als gevolg daarvan merkte ik dat ik constant de hoek van het scherm aanpaste om reflecties te verminderen.

Aan de andere kant laat het glanzende scherm de kleuren knallen. Ik merkte dat ik me tot de Gram 17 wendde in plaats van mijn MacBook toen ik films op Netflix wilde kijken.

Image
Image

Hoewel video's vaak stroom verbruiken, is de levensduur van de batterij van de Gram 17 verrassend goed. LG beweert dat de batterij van 80 watt in de Gram tot 17 uur meegaat. Die schatting is een rek, maar ik zou gemakkelijk een hele werkdag door kunnen komen op een enkele lading met sap over om na sluitingstijd naar een tv-programma te kijken.

Zijn alle geweldige functies van de Gram 17 voldoende om me naar Windows te laten overschakelen? Na drie maanden aan de LG te hebben gewerkt, weet ik niet zeker of het er meer toe doet, tenzij je een gamer bent.

Ik werk het grootste deel van mijn tijd aan Chrome of andere apps die zowel voor Mac als Windows werken. The Gram bewijst dat fabrikanten van Windows-laptops de uitstekende bouwkwaliteit van Apple hebben ingehaald.

Voor $ 1.849 is de Gram 17 niet goedkoop, maar hij is minder duur dan het vlaggenschipmodel van Apple. Je kunt het gemak van een laptop met zo'n licht en zo'n geweldig scherm niet verslaan.

Aanbevolen: