Apple heeft App Store-abonnementen niet gerepareerd, maar het is een begin

Inhoudsopgave:

Apple heeft App Store-abonnementen niet gerepareerd, maar het is een begin
Apple heeft App Store-abonnementen niet gerepareerd, maar het is een begin
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple laat apps linken naar hun eigen aanmeldingspagina's voor abonnementen.
  • De nieuwe regels zijn alleen van toepassing op 'reader-apps'.
  • Deze apps hoeven niet langer de 30% korting van Apple te betalen.
Image
Image

Apple heeft eindelijk toegegeven aan de druk van de overheid en heeft zijn meest belachelijke App Store-regel gedumpt.

In reactie op een Japans onderzoek zal Apple zogenaamde 'reader'-apps laten doorlinken naar hun bovenliggende websites. Netflix, Spotify, Kindle en vergelijkbare apps kunnen nu linken naar hun eigen abonnementspagina's, waar gebruikers zich kunnen aanmelden, en iedereen kan voorkomen dat Apple 30% korting op in-app-abonnementen beta alt.

"Het is verbazingwekkend dat Apple de zaken zo ver heeft laten komen. Waarom riskeren ze antitrustonderzoek over de hele wereld, en zetten ze hun relatie met ontwikkelaars, over een minderheidsdeel van het bedrijf, in brand?" zegt app-ontwikkelaar David Heinemeier Hansson op Twitter.

De meest belachelijke regel van Apple

Veel apps, waaronder Netflix en Spotify, hebben al lang hun eigen abonnementsopties, maar ze mochten die niet in hun apps vermelden. Sommige diensten hebben ervoor gekozen om geen abonnementen via de App Store aan te bieden. Anderen kozen ervoor om ze aan te bieden, maar voegden een extra ~30% toe om Apple's korting te dekken.

Image
Image

Dat is niet echt een probleem voor Netflix, want iedereen weet dat je gewoon Netflix.com kunt bezoeken. Maar voor minder bekende apps is het onmogelijk om een abonnement te verkopen zonder dat Apple er bijna een derde voor neemt.

Dankzij het onderzoek van de Japan Fair Trade Commission (JFTC) heeft Apple deze regel nu laten vallen. Vanaf "begin 2022" mogen apps gebruikers naar hun sites linken.

Beweringen van Apple

Apple zegt graag dat de App Store een veilige plek is waar gebruikers graag apps kopen, en dat is tot op zekere hoogte waar. Mensen voelen zich echt op hun gemak bij het kopen van apps en zich abonneren, deels omdat ze het betalingssysteem van de App Store vertrouwen, deels omdat het zo gemakkelijk is, en deels omdat je je direct kunt afmelden, met één klik.

Maar Apple is ook oneerlijk in zijn App Store-claims. Mensen voelen zich al goed om hun creditcardnummers aan andere bedrijven dan Apple te geven. We zijn geabonneerd op Amazon Prime, Netflix, e-maildiensten en nog veel meer. We kopen de hele tijd fysieke goederen online. Apple is, ondanks wat het graag zegt, niet de enige veilige winkel op internet.

Er zijn echter enkele grote voordelen aan het gebruik van de App Store, vooral voor abonnementen.

Image
Image

Reader-apps?

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat dit alleen geldt voor abonnementen en alleen voor de door Apple uitgevonden categorie "reader-apps". Dit komt uit het persbericht van Apple over dit onderwerp:

"Omdat ontwikkelaars van reader-apps geen in-app digitale goederen en diensten te koop aanbieden, is Apple met de JFTC overeengekomen om ontwikkelaars van deze apps een enkele link naar hun website om gebruikers te helpen bij het instellen en beheren van hun account." [nadruk toegevoegd]

Spotify is dus een "reader" -app, maar Kindle, die wel digitale goederen te koop aanbiedt, lijkt dat niet te zijn. Apple zegt dat het zijn richtlijnen zal bijwerken vóór de wijziging in 2022, maar op dit moment zegt Apple dat "reader-apps eerder gekochte inhoud of inhoudsabonnementen bieden voor digitale tijdschriften, kranten, boeken, audio, muziek en video."

Gewone abonnementen die functies ontgrendelen of gewoon betalen voor de app zelf, vallen hier niet onder.

Easy Out

Het allerbeste van iOS- en Mac-abonnementen is het gemak om ze op te zeggen. U kunt zich aanmelden voor een proefperiode van een week of een maand en onmiddellijk naar uw abonnementspagina gaan (in de App Store of de iCloud-instellingen) en deze annuleren. De proefperiode loopt en je beta alt nooit een cent, tenzij je je opnieuw abonneert.

Image
Image

Al je abonnementen worden weergegeven en je kunt ze op elk moment stoppen of starten of abonnementsniveaus wijzigen. Abonnementen die zijn gekocht via de App Store zijn ook onderworpen aan ouderlijk toezicht.

Apple zou een goedgekeurd raamwerk kunnen bieden om externe abonnementen te beheren, waardoor app-makers gedwongen worden ze in deze lijst op te nemen. Dat zou het beste van twee werelden zijn: Apple krijgt geen belastingabonnementen, maar gebruikers kunnen ze toch gemakkelijk beheren.

De App Store is zeker handig voor gebruikers, maar deze barst, onder druk van de regelgeving, kan het begin zijn om de app store ook goed te maken voor ontwikkelaars.

Aanbevolen: