Twitter's nieuwe privacyboost is nog maar een begin

Inhoudsopgave:

Twitter's nieuwe privacyboost is nog maar een begin
Twitter's nieuwe privacyboost is nog maar een begin
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe privacyregels van Twitter zijn een stap in de goede richting, maar experts zeggen dat er meer moet worden gedaan om gebruikers te beschermen.
  • Het implementeren van het nieuwe beleid van Twitter zal een uitdaging zijn.
  • Voorstanders van privacy zeggen dat sociale-mediadiensten meer moeten doen om gebruikers te beschermen.
Image
Image

Het nieuwe privacybeleid van Twitter zal waarschijnlijk geen afbreuk doen aan het toenemende misbruik van persoonlijke gegevens op sociale media, zeggen experts.

Het bedrijf zal gebruikers verbieden foto's of video's van mensen te plaatsen zonder hun toestemming, zei het bedrijf onlangs. Twitter zei dat het tweeten van dergelijke afbeeldingen iemands privacy kan schenden en mogelijk tot schade aan hen kan leiden. Maar het implementeren van dit beleid zal een enorme uitdaging zijn.

"Ik denk echt niet dat dit nieuwe beleid werkbaar zal zijn, gezien het enorme aantal afbeeldingen dat elke dag op Twitter wordt gepost", vertelde Chris Hauk, een pleitbezorger van consumentenprivacy bij de website Pixel Privacy, aan Lifewire in een e-mail interview.

Fotostop

Twitter zei dat voor de handhaving van het nieuwe beleid een eerste persoonsrapport van de foto/video in kwestie (of van een bevoegde vertegenwoordiger) vereist is.

"Het delen van persoonlijke media, zoals afbeeldingen of video's, kan mogelijk de privacy van een persoon schenden en kan leiden tot emotionele of fysieke schade", aldus Twitter in een blogpost.

Maar het verbod op gebruikers om foto's of video's van mensen te plaatsen zonder hun toestemming is vooral symbolisch omdat er geen echte verwachting is van privacy op openbare plaatsen, benadrukte gegevensprivacy advocaat Ryan R. Johnson in een e-mailinterview met Lifewire.

"De maatregel zal echter de geloofwaardigheid van Twitter op het gebied van privacy versterken, omdat het zichzelf wil onderscheiden van zijn veel meer privacy-invasieve, controversiële tegenhangers zoals Facebook," voegde Johnson eraan toe.

Er is nog steeds verwarring over wie het nieuwe beleid van Twitter dekt. Het beleid is niet van toepassing op het plaatsen van identificerende informatie over een andere persoon als er publieke belangstelling voor die persoon ontstaat, vertelde Andrew Selepak, een mediaprofessor aan de Universiteit van Florida, Lifewire in een e-mailinterview.

"Het probleem is dat Twitter-gebruikers niet weten hoe dit beleid in de toekomst zal worden toegepast", zei Selepak. "Wat maakt iemand tot iemand van algemeen belang? Het zou iemand kunnen zijn die verdoofd is, en dan zou informatie over hen kunnen worden toegestaan op basis van het beleid van Twitter. Zou het klokkenluiders kunnen dekken, of zou Twitter dan beschouwen dat het publiek het recht heeft om weet je wie die klokkenluiders zijn?"

Twitter heeft verklaard dat het beleid bedoeld is om vrouwen te beschermen, met name degenen die zijn aangevallen of anderen hebben beschuldigd van aanranding en intimidatie. En hoewel dit als een goede zaak kan worden gezien, zei Selepak, neemt het de schuld van de beschuldigden op zich, omdat het de identiteit van de beschuldigde mogelijk niet beschermt.

De uitdaging is dat iedereen de kracht op zak heeft om een foto of video van iemand anders te maken en deze gemakkelijk met de wereld te delen.

"We weten ook niet wie zal bepalen wie deze nieuwe bescherming krijgt en wie zal bepalen wie een beroemdheid is of wie een persoon van algemeen belang is", voegde Selepak eraan toe. "De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, en het nieuwe beleid van Twitter kan precies dat zijn als het niet eerlijk en uniform wordt toegepast. Maar de tijd zal het leren."

Meer privacy nodig

Twitter is niet de enige sociale-mediaservice die probeert de privacy te vergroten. Facebook stelt gebruikers bijvoorbeeld in staat het bekijken van foto's te beperken tot Openbaar, Vrienden, Vrienden Behalve (met uitzondering van enkele vrienden), Specifieke vrienden.

Alleen de gebruiker, en een aangepaste optie waarmee gebruikers kunnen kiezen en kiezen wie kan, ziet hun foto's, zei Hauk. In foto's die zijn geüpload door andere gebruikers waarin u bent getagd, bent u beperkt tot het verwijderen van de tag met uw naam. Als de foto de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden van het sociale netwerk niet schendt, wordt deze niet verwijderd.

Privacyvoorstanders zeggen dat sociale-mediadiensten meer moeten doen om de privacy van gebruikers te beschermen.

"De uitdaging is dat iedereen de macht in zijn zak heeft om een afbeelding of video van iemand anders te maken en deze gemakkelijk met de wereld te delen", Lynette Owens, de wereldwijde directeur van Internet Safety for Kids & Families bij Trend Micro, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Ergens in dit proces moeten we meer wrijving introduceren zonder inbreuk te maken op het recht van mensen op meningsuiting."

Image
Image

Meer regels zouden het paradoxale effect kunnen hebben van gebruikers pijn te doen, zeggen sommige waarnemers. Beperkingen zoals het nieuwe beleid van Twitter zullen aanvallers meer tools bieden om legitieme gebruikers online te intimideren en te ergeren, vertelde privacyadvocaat Shaun Dewhirst aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Er moet meer aandacht worden besteed aan het identificeren van deze misbruikende gebruikers en het specifiek richten van hun acties", zei Dewhirst. "De enige manier om online trollen en pestkoppen te stoppen, is door hun mantel van anonimiteit te verwijderen, niet met algemene veranderingen of grote gebaren."

Aanbevolen: