Wat is Ctrl+Alt+Del (Control+Alt+Delete)?

Inhoudsopgave:

Wat is Ctrl+Alt+Del (Control+Alt+Delete)?
Wat is Ctrl+Alt+Del (Control+Alt+Delete)?
Anonim

Ctrl+Alt+Del, soms gespeld als Control+Alt+Delete, is een toetsenbordopdracht die gewoonlijk wordt gebruikt om een functie te onderbreken. Wat het echter bereikt, is uniek op basis van de context waarin het wordt gebruikt.

De toetsenbordcombinatie Ctrl+Alt+Del wordt meestal besproken in de context van het Windows-besturingssysteem, ook al gebruiken anderen de sneltoets voor verschillende dingen.

Het wordt uitgevoerd door de Ctrl en Alt toetsen samen ingedrukt te houden en vervolgens op de Delsleutel.

Deze toetsenbordopdracht wordt soms ook geschreven met mintekens in plaats van plussen, zoals in Ctrl-Alt-Del of Control-Alt-Delete. Het wordt ook wel de "groet met drie vingers" genoemd.

Hoe Ctrl+Alt+Del kan worden gebruikt

Als Ctrl+Alt+Del wordt uitgevoerd voordat Windows de opdracht kan onderscheppen, zal het BIOS de computer gewoon opnieuw opstarten. Als u dit doet, kan de computer ook opnieuw worden opgestart in Windows als Windows op een bepaalde manier is vergrendeld. Als u bijvoorbeeld Ctrl+Alt+Del gebruikt tijdens de Power On Self Test, wordt de computer opnieuw opgestart.

In Windows 3.x en 9x, als Ctrl+Alt+Del snel twee keer achter elkaar wordt ingedrukt, zal het systeem onmiddellijk opnieuw opstarten zonder alle geopende programma's of processen veilig af te sluiten. De paginacache wordt leeggemaakt en alle volumes worden veilig ontkoppeld, maar er is geen mogelijkheid om actieve programma's netjes af te sluiten of werk op te slaan.

Vermijd het gebruik van Ctrl+Alt+Del als een manier om uw computer opnieuw op te starten, zodat u niet het risico loopt uw geopende persoonlijke bestanden of andere belangrijke bestanden in Windows te beschadigen. Zie Hoe start ik mijn computer opnieuw op? als je niet zeker weet hoe je het op de juiste manier moet doen.

In sommige versies van Windows (XP, Vista en 7) kan Ctrl+Alt+Del worden gebruikt om in te loggen op een gebruikersaccount; het wordt veilige aandachtsbescherming/volgorde genoemd. My Digital Life heeft instructies voor het inschakelen van die functie, aangezien deze standaard is uitgeschakeld (tenzij de computer deel uitmaakt van een domein).

Image
Image

Als u bent aangemeld bij Windows 11, 10, 8, 7 of Vista, start Ctrl+Alt+Del Windows Security, waarmee u de computer kunt vergrendelen, overschakelen naar een andere gebruiker, uitloggen, starten Taakbeheer, of sluit de computer af/start deze opnieuw op. In Windows XP en eerder start de sneltoets Taakbeheer.

Image
Image

Meer informatie over Ctrl+Alt+Del

Sommige op Linux gebaseerde besturingssystemen laten je de sneltoets Ctrl+Alt+Del gebruiken om uit te loggen. Ubuntu en Debian zijn twee voorbeelden. Je kunt het ook gebruiken om een Ubuntu-server opnieuw op te starten zonder eerst in te loggen.

Sommige externe bureaubladtoepassingen laten u de snelkoppeling Ctrl+Alt+Del naar de andere computer sturen via een optie in het menu of via een alternatieve snelkoppeling (zoals Ctrl+Alt+Insert) omdat u de toetsenbordcombinatie en verwacht dat deze wordt doorgegeven aan de toepassing. Windows gaat ervan uit dat u het in plaats daarvan op uw computer wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor andere dergelijke toepassingen, zoals VMware Workstation en andere virtuele desktopsoftware.

De opties die te zien zijn in Windows-beveiliging wanneer de combinatie Ctrl+Alt+Del wordt ingedrukt, kunnen worden gewijzigd. U kunt bijvoorbeeld de optie Taakbeheer verbergen of vergrendelen als u om de een of andere reden niet wilt dat deze wordt weergegeven. Het aanbrengen van deze wijzigingen gebeurt via de Register-editor; zie hoe in de Windows Club. Het kan ook worden gedaan via de Groepsbeleid-editor zoals te zien op Bleeping Computer.

In de meeste scenario's kun je wegkomen door eerst op de Alt-toets te drukken, zoals in Alt+ Ctrl + Del, en het zal hetzelfde effect hebben. In sommige situaties kan er echter software zijn die deze andere sneltoets gebruikt, in welk geval er iets anders kan gebeuren in plaats van het traditionele Ctrl+Alt+Del-antwoord.

David Bradley heeft deze sneltoets ontworpen. Bekijk dit Mental Floss-stuk voor details over waarom het in de eerste plaats was geprogrammeerd.

macOS gebruikt niet de sneltoets Ctrl+Alt+Del, maar gebruikt in plaats daarvan Command+Option+Esc om het Force Quit-menu op te roepen. Als Control+Option+Delete wordt gebruikt op een Mac (de Option-toets is als de "Image"-toets in Windows), verschijnt het bericht "Dit is geen DOS." ei, of verborgen grap ingebed in de software. Hier is meer informatie over Ctrl+Alt+Del op Macs. alt="

Als Control+Alt+Delete wordt gebruikt in Xfce, wordt het scherm onmiddellijk vergrendeld en wordt de schermbeveiliging gestart.

Control+Alt+Delete wordt ook gebruikt om "beëindigen" of "afschaffen" te betekenen. Het wordt soms gebruikt om uit te leggen dat je aan een probleem ontsnapt, iemand uit de vergelijking ha alt of iemand vergeet. "Ctrl+Alt+Del" ("CAD") is ook een webcomic van Tim Buckley.

FAQ

    Kun je Ctrl+Alt+Del uitschakelen?

    Ja. Door het Windows-register te bewerken, kunt u Taakbeheer in Windows uitschakelen en dus de sneltoets Ctrl+Alt+Del uitschakelen. Taakbeheer is echter een handig hulpprogramma dat u het beste ingeschakeld kunt houden.

    Hoe gebruik ik Ctrl+Alt+Del op een externe Windows-sessie?

    Gebruik de Ctrl+ Shift+ Esc sneltoets in plaats van Ctrl+Alt+ Del wanneer u Windows op afstand gebruikt. De externe computer moet hiervoor echter Taakbeheer hebben ingeschakeld.

Aanbevolen: