5 Apple Watch-beveiligingsinstellingen die u moet inschakelen

Inhoudsopgave:

5 Apple Watch-beveiligingsinstellingen die u moet inschakelen
5 Apple Watch-beveiligingsinstellingen die u moet inschakelen
Anonim

Omdat uw Apple Watch is gekoppeld aan uw iPhone, heeft deze toegang tot uw contacten, berichten, agenda's en meer. Als uw Apple Watch zoekraakt of wordt gestolen, lopen uw persoonlijke gegevens gevaar, dus het is essentieel om de privacy- en beveiligingsinstellingen van uw Apple Watch in te schakelen. Hier zijn vijf belangrijke Apple Watch-beveiligingsinstellingen om nu te controleren.

Een Apple Watch-toegangscode instellen en versterken

Image
Image

Wanneer u uw Apple Watch voor het eerst instelt, wordt u gevraagd een toegangscode te maken die u kunt gebruiken bij het ontgrendelen van de Watch, net zoals u zou doen met een iPhone-toegangscode. Deze basisbeveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat niemand uw apparaat kan pakken, de inhoud kan bekijken en uw portemonnee niet kan gebruiken om boodschappen te doen.

Als je een ingewikkelde en veilige iPhone-toegangscode hebt en je iPhone wilt gebruiken om je Apple Watch te ontgrendelen, open dan de Apple Watch-app op je iPhone, ga naar Instellingen > Toegangscode en selecteer Ontgrendelen met iPhone U kunt ook de app Instellingen op uw Apple Watch openen, tikken opPasscode en tik vervolgens op Ontgrendelen met iPhone

Als u uw huidige Apple Watch-toegangscode wilt wijzigen en versterken, opent u de Settings-app op uw Apple Watch, tikt u op Passcode, en tik vervolgens op Wijzig toegangscode.

Privacy voor meldingen inschakelen

Image
Image

Het is handig en gemakkelijk om meldingen vanaf je pols te controleren wanneer ze op je iPhone aankomen, maar dit is misschien niet altijd wenselijk. Als u zich zorgen maakt over privacy en liever niet dat uw meldingen diepgaand op uw Apple Watch verschijnen, kunt u met Apple een functie inschakelen met de naam Notification Privacy.

Als Meldingsprivacy is ingeschakeld, kun je zien dat je een melding hebt ontvangen, maar de details zijn pas zichtbaar als je op de melding op je Apple Watch tikt.

Om meldingsprivacy in te schakelen, opent u de Apple Watch-app op uw iPhone en tikt u op het tabblad My Watch. Selecteer Notifications en schakel vervolgens Notification Privacy. in

Vind mijn Apple Watch en activeringsslot

Image
Image

Als een Apple Watch zoekraakt of wordt gestolen, beschermt de functie Zoek mijn Apple Watch je op verschillende manieren. Het lokaliseert uw Apple Watch op een kaart en activeert vervolgens automatisch de Activation Lock-functie, zodat niemand uw Apple Watch kan openen, ontkoppelen of er op een andere manier mee kan knoeien zonder uw Apple ID en wachtwoord in te voeren.

Om er zeker van te zijn dat Zoek mijn Apple Watch is ingeschakeld, gaat u naar de Apple Watch-app op uw iPhone en selecteert u vervolgens Mijn horloge > [ uw horlogenaam] > Info. Als je Zoek mijn Apple Watch daar ziet, betekent dit dat je wordt beschermd door het activeringsslot.

Als Zoek mijn Apple Watch is ingeschakeld, kun je ook de Verloren-modus inschakelen, waar je een aangepast bericht kunt instellen dat op het scherm wordt weergegeven, samen met een nummer waarop je bereikbaar bent. Als de situatie nijpend is, kunt u uw Apple Watch-gegevens ook op afstand wissen.

Als je je Apple Watch verkoopt of weggeeft, schakel dan eerst het activeringsslot uit.

Gegevens wissen na 10 mislukte toegangscodepogingen

Image
Image

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van de gegevens van je Apple Watch, kan een optie genaamd Gegevens wissen je geruststellen. Als deze functie is ingeschakeld en iemand 10 keer de verkeerde toegangscode invoert, worden de gegevens op uw horloge automatisch gewist. Om Gegevens wissen in te schakelen, opent u Instellingen op uw Apple Watch, tikt u op Passcode en schakelt u Gegevens wissen in

Privacy hartslag en fitnesstracker

Image
Image

Als je je zorgen maakt over het delen van gegevens die zijn geproduceerd door de hartslagmeter en fitness-trackingfuncties van de Apple Watch, beperk deze informatie dan via de Apple Watch-app op je iPhone. Ga naar Privacy > Gezondheid, tik op Hartslag en zet de schakelaar op uit. Schakel Fitness Tracking uit om te stoppen met het delen van deze gegevens.

De locatieservices, analyses, contacten en gezondheidsinstellingen die op een iPhone zijn geactiveerd, worden ook geactiveerd op elke gekoppelde Apple Watch. Beheer deze instellingen in het gedeelte Privacy van uw Watch-app.

Aanbevolen: