Gids voor de Mac Backup-app 'Carbon Copy Cloner 4

Inhoudsopgave:

Gids voor de Mac Backup-app 'Carbon Copy Cloner 4
Gids voor de Mac Backup-app 'Carbon Copy Cloner 4
Anonim

Carbon Copy Cloner is al lang een van onze favoriete toepassingen voor het maken van opstartbare klonen van de opstartschijven van een Mac. Samen met Apple Time Machine kunnen de twee apps de sleutel zijn tot een effectieve back-upstrategie voor bijna alle Mac-gebruikers.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruikersinterface met één venster is gemakkelijker te navigeren.
  • Task Chaining stroomlijnt back-uptaken.
  • Kan geplande taken bewerken.
  • E-mailmeldingen met aanpassingsopties.
  • Taakgeschiedenislogboeken stellen u in staat om de back-upactiviteit te bekijken.
  • Schijfcentrum geeft snelle informatie over aangesloten schijven.
  • Klonen kunnen een afbeelding van een verborgen OS X-herstelpartitie bevatten.
  • Interface brengt alle functies binnen handbereik.

Wat we niet leuk vinden

  • Geschiedenislogboeken worden in een apart venster weergegeven.
  • Geen tijdsschatting voor taken, behalve in CCC-menubalkitems.

Nieuwe versies van back-up-apps veroorzaken zelden veel opwinding, maar Carbon Copy Cloner heeft zo'n lange geschiedenis met de Mac, het is interessant om te zien wat Bombich heeft bedacht op het gebied van nieuwe of verbeterde functies.

De interface is gemakkelijk te gebruiken. U kunt een kloon maken door een bron te selecteren, een bestemming te selecteren en op de knop Clone te drukken. Met deze drie simpele acties ga je naar de races, of heb je tenminste een opstartbare kloon.

De eenvoud verbergt veel complexe acties die moeten worden ondernomen om effectieve klonen van gegevens te maken, en CCC biedt toegang tot deze geavanceerde opties voor degenen onder u die meer controle over het proces nodig hebben of willen.

Plannen

Met Carbon Copy Cloner kun je taken herhalen, zoals het klonen van je opstartschijf met behulp van een schema. Schema's kunnen zo simpel zijn als het een keer per uur, week of maand herhalen van een taak. Je kunt ook complexe schema's maken waarmee je Mac in de slaapstand of uitgeschakeld kan zijn. CCC controleert zelfs uw aangesloten volumes en voert een back-up uit als u een specifieke schijf aansluit.

Je kunt schema's bewerken nadat ze zijn gemaakt, iets wat eerdere versies van CCC niet konden. De bewerkbare schema's zijn geweldig, waardoor je snel wijzigingen kunt aanbrengen als je je realiseert dat je oorspronkelijke schema een fout bevat die moet worden gecorrigeerd.

Taken koppelen en scripts uitvoeren

Taken zijn acties die u CCC laat uitvoeren; het klonen van uw opstartschijf is bijvoorbeeld een taak, het maken van een back-up van uw thuismap is een taak, enzovoort. Met Carbon Copy Cloner kunt u taken aan elkaar koppelen. Misschien wilt u twee klonen maken, één naar een lokale schijf en één naar een schijfkopie die zich op een netwerkschijf bevindt. U kunt de optie voor het koppelen van taken gebruiken om de twee taken gemakkelijk uit te voeren.

Naast het koppelen van taken, kunt u CCC ook een shellscript laten uitvoeren voordat of nadat het een taak heeft voltooid. U kunt bijvoorbeeld een shellscript gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen apps en bijbehorende gegevensbestanden geopend zijn voordat u een taak uitvoert, een handige functie voor een late back-up. Of je kunt een shellscript gebruiken om aan te kondigen: "De kloon is voltooid", met behulp van een van de ingebouwde stemmen van Mac.

Laatste Gedachten

We houden van Carbon Copy Cloner. Nieuwere versies hebben veel te bieden. Het is klaar voor iedereen die upgradet van een oudere versie van het Mac-besturingssysteem naar OS X Yosemite via macOS High Sierra; met versie 5 die tot Catalina ondersteunt en versie 6 die Big Sur ondersteunt.

De interface maakt veel processen die ooit moeilijk waren voor bijna iedereen gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je nieuw bent in het gebruik van dit soort apps.

Als je een Time Machine-back-upsysteem wilt uitbreiden of je eigen back-up- en archiefsysteem wilt maken, verdient Carbon Copy Cloner een kijkje.

Carbon Copy Cloner kan worden gedownload met een demo van 30 dagen.

Aanbevolen: