Wat is Google Voice?

Inhoudsopgave:

Wat is Google Voice?
Wat is Google Voice?
Anonim

Google Voice is een op internet gebaseerde service die uw contacten één spraaknummer geeft en oproepen doorschakelt naar meerdere telefoons (vast of mobiel) die u opgeeft. U kunt Google Voice ook op een computer gebruiken. Dus als je van serviceprovider, baan of huis verandert, blijft je telefoonnummer hetzelfde voor mensen die je proberen te bereiken.

Google Voice screent oproepen, blokkeert nummers en past regels toe op elke beller. Wanneer u een voicemailbericht ontvangt, transcribeert Google Voice dit en stuurt u een e-mail- of sms-melding.

Aan de slag met Google Voice

Als je je wilt aanmelden voor Google Voice, heb je een Google-account en een in de VS gevestigd mobiel of vast telefoonnummer nodig. De uitzondering is Google Fi, waardoor uw Google Voice-nummer uw normale nummer kan worden.

Image
Image

Bottom Line

Google Voice-accounts zijn gratis. De enige acties waarvoor Google kosten in rekening brengt, zijn internationale gesprekken voeren en uw Google Voice-telefoonnummer wijzigen nadat u uw account heeft gemaakt.

Zoek een nummer en verifieer telefoons

Google Voice laat je een telefoonnummer selecteren uit de beschikbare pool. Veel providers hebben de mogelijkheid om het nummer dat ze aan u hebben toegewezen te gebruiken als uw Google Voice-nummer. Als je dit doet, verlies je een paar Google Voice-functies.

Zodra je een Google Voice-nummer hebt, kun je de nummers instellen en verifiëren die je wilt laten overgaan. Houd er rekening mee dat Google u het volgende niet toestaat:

  • Voer telefoonnummers in waar je geen toegang toe hebt.
  • Stuur door naar hetzelfde nummer op meerdere Google Voice-accounts.
  • Gebruik Google Voice zonder ten minste één geverifieerd telefoonnummer.

Hoe te bellen

Als je wilt bellen via je Google Voice-account, ga je naar de website. Het belt zowel je telefoon als het nummer dat je probeert te bereiken en verbindt de twee.

Je kunt ook de Google Voice-telefoonapp gebruiken om rechtstreeks te bellen.

Bottom Line

Je kunt Google Voice-oproepen alleen doorsturen naar Amerikaanse nummers. U kunt de service echter gebruiken om gratis of goedkoop internationaal te bellen en gebeld te worden, afhankelijk van wie er belt en waar het vandaan komt. Koop tegoeden via Google en gebruik de Google Voice-website of de mobiele app om te bellen.

Gesprekken doorschakelen

U kunt uw oproepen tegelijkertijd doorschakelen naar meerdere nummers. Deze functie is handig als u bijvoorbeeld wilt dat uw vaste nummer thuis en uw mobiele nummer overgaan wanneer iemand u belt. U kunt ook nummers instellen die op bepaalde tijden van de dag moeten overgaan. U wilt bijvoorbeeld dat uw werknummer tussen 8:00 uur 's ochtends overgaat.m. en 17.00 uur op weekdagen, terwijl u 's avonds en in het weekend wilt dat dit uw mobiele nummer is.

Google Voice gebruikt om sms-berichten door te sturen. Het heeft de functie echter verwijderd om problemen met spammen te voorkomen. De berichten worden nog steeds weergegeven in je e-mail als je het doorsturen van e-mail en in de Google Voice-app hebt ingeschakeld, maar ze verschijnen niet in je sms-app.

Voicemail gebruiken

Het ontvangen van een spraakoproep die is doorgestuurd vanuit Google Voice is vergelijkbaar met het ontvangen van een spraakoproep op uw mobiele telefoon. Kies ervoor om de oproep te beantwoorden of deze rechtstreeks naar de voicemail te sturen. Nieuwe bellers wordt gevraagd hun naam te noemen. Vervolgens bepa alt u hoe u het gesprek afhandelt.

Je kunt er ook voor kiezen om specifieke nummers in te stellen om altijd direct naar de voicemail te gaan.

Je stelt een voicemailbegroeting in met Google Voice. Wanneer u een voicemailbericht ontvangt, kunt u dit afspelen, de transcriptie bekijken of beide. Je kunt het bericht bekijken op de website of in de Google Voice-telefoonapp.

Gebruik de telefoon-app

Met de Google Voice-app kun je de dienst gebruiken voor visuele voicemail. Je kunt Google Voice ook gebruiken als je uitgaande telefoonnummer op je mobiele telefoon, zodat iedereen die je belt je Google Voice-nummer ziet in hun beller-ID.

Aanbevolen: