Hoe het IP-adres van een modem te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe het IP-adres van een modem te vinden
Hoe het IP-adres van een modem te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Voer ipconfig (Windows) of ifconfig (voor Mac en Linux) in je Command Prompt/Terminal in en zoek naar deStandaardgateway.
  • Open een webbrowser en voer het IP-adres van uw modem in de URL-balk in om u aan te melden bij uw modem en toegang te krijgen tot de beheerdersinterface.
  • Fabrikanten drukken het IP-adres, de standaard gebruikersnaam (soms vermeld als SSID) en het wachtwoord meestal af aan de onderkant van de modem.

Dit artikel legt uit hoe je het IP-adres van een modem kunt vinden. De instructies zijn algemeen van toepassing op alle modems en router-modemcombinaties.

Een modem IP-adres vinden

Volg deze stappen om het IP-adres van uw kabelmodem te vinden:

  1. Sluit uw computer aan op uw modem (of een router die op de modem is aangesloten) met behulp van een Ethernet-kabel.
  2. Open de Windows Command Prompt, de Linux Terminal of de Terminal op Mac.
  3. Type ipconfig (Windows) of ifconfig (voor Mac en Linux) en druk op Enter.
  4. Zoek naar de regel Default Gateway om het IP-adres te vinden dat wordt weergegeven door een reeks cijfers en punten.

    Image
    Image

    Misschien vindt u ook het IP-adres op de achterkant of onderkant van de modem, samen met de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Waarom heb je het IP-adres van een modem nodig?

Je moet het IP-adres van je modem weten als je wilt inloggen op je modem. Open een webbrowser, voer het IP-adres van uw modem in de URL-balk in en voer vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de beheerdersinterface te openen.

Vanaf daar kunt u uw verbindingsstatus controleren, het wachtwoord wijzigen, het gebeurtenissenlogboek wissen en meer. Mogelijk moet u ook het IP-adres van een modem weten bij het opzetten van een computernetwerk.

Vind de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem

De gebruikersnaam, het wachtwoord en het IP-adres van uw modem bevinden zich mogelijk aan de zijkant of onderkant van de modem. Als de informatie die u nodig heeft er niet is, raadpleeg dan de handleiding of zoek op Google naar de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modemmodel. Als je de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord hebt gewijzigd, kun je je modem terugzetten naar de fabrieksinstellingen door een rechtgebogen paperclip in het kleine gaatje aan de achterkant van de modem te steken.

Als u problemen ondervindt bij het inloggen op uw modem, voert u het IP-adres in een andere browser in, controleert u de fysieke verbindingen en/of schakelt u webbeveiligingstools uit.

Heeft een modem een IP-adres?

Alle modems hebben een uniek IP-adres, waardoor andere apparaten (computers, printers, enz.) ermee kunnen communiceren. Het IP-adres van je modem kan wel of niet hetzelfde zijn als het IP-adres van de router, maar als je een router-modemcombinatie hebt, zijn ze waarschijnlijk hetzelfde.

De stappen voor het vinden van het IP-adres van uw modem zijn in wezen hetzelfde als het vinden van uw lokale IP-adres.

FAQ

    Wat is een statisch IP-adres?

    Een statisch IP-adres wordt handmatig geconfigureerd voor een apparaat, in tegenstelling tot een dynamisch IP-adres dat automatisch wordt toegewezen door het netwerk en in de loop van de tijd verandert.

    Hoe verander je een IP-adres?

    Open in Windows 10 het Configuratiescherm en selecteer Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Wijzigen adapter instellingenSelecteer vervolgens de verbinding die u wilt wijzigen. Ga vervolgens naar Properties > Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en voer handmatig het nieuwe IP-adres in of selecteer Obtain automatisch een IP-adres zodat de router er een voor u kan kiezen.

    Hoe reset je een IP-adres?

    U kunt een IP-adres in Windows vrijgeven en vernieuwen door de opdrachtprompt te openen en ipconfig /release in te voeren gevolgd door ipconfig /renew. Maak je geen zorgen als je hetzelfde IP-adres opnieuw krijgt. Dit is normaal.

Aanbevolen: