Hoe maak je een screenshot op Android 12

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op Android 12
Hoe maak je een screenshot op Android 12
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: Druk tegelijkertijd op de Power en de Volume Down knoppen.
  • Open het Recents scherm, navigeer naar de app waarvan je een screenshot wilt maken en tik onderaan op de Screenshot knop.
  • Activeer Google Assistent en zeg: " Maak een screenshot." De Assistent legt het gebied achter het scherm van de Assistent-app vast.

In dit artikel worden drie verschillende manieren uitgelegd om een screenshot te maken op Android 12, waaronder een met Google Assistent.

Een screenshot maken op Android 12 met de aan / uit-knop

Een van de gemakkelijkste manieren om schermafbeeldingen te maken op Android 12 is door tegelijkertijd op de aan/uit- en volume omlaag-knoppen te drukken. Deze methode is uitstekend geschikt voor het maken van snelle schermafbeeldingen van bewegende video en afbeeldingen of voor items die snel van uw scherm verdwijnen.

  1. Houd de knoppen Power en Volume omlaag ongeveer één tot twee seconden ingedrukt.
  2. Je scherm zou na een paar seconden moeten knipperen en er verschijnt een kleine melding in de linkerbenedenhoek. Je telefoon maakt mogelijk ook een sluitergeluid van de camera als je het volume hoger hebt staan.
  3. Tik op de screenshot-melding onder aan het scherm om de opname te bewerken, te delen of te verwijderen.

Hoe maak je een screenshot op Android 12 in Recente apps

Een andere manier waarop u schermafbeeldingen kunt maken op Android 12 is via het scherm Recent, dat uw meest recente applicaties toont.

  1. Open de app waarvan je een screenshot wilt maken.
  2. Gebruik uw vinger en veeg vanaf de onderkant omhoog over het scherm om het Recents-scherm te openen.
  3. Navigeer naar de app waarvan je een screenshot wilt maken en tik onderaan op de screenshot-knop. U kunt de schermafbeelding nu naar behoefte delen of bewerken via de melding in de linkerbenedenhoek.

    Image
    Image

Hoe maak je een screenshot op Android 12 met Google Assistant

De laatste manier om een screenshot te maken op Android 12 is via Google Assistant, die je eerst op je Android-telefoon moet activeren.

  1. Als Google Assistent is ingeschakeld, activeer deze dan met een spraakopdracht; OK, Google, en Hey Google zijn standaardopties. Hierdoor wordt het Google Assistent-scherm weergegeven.
  2. Zeg vervolgens: " Maak een screenshot." Google Assistent maakt een screenshot van het gebied achter het scherm van de Assistent-app.

  3. Eenmaal vastgelegd, kun je de schermafbeelding delen of bewerken met behulp van de melding in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Voorheen werden screenshots gemaakt met Google Assistant niet automatisch opgeslagen, maar dat is veranderd met recentere releases van het Android-besturingssysteem.

FAQ

    Waar worden schermafbeeldingen opgeslagen op Android?

    Open de Google Foto's-app om je schermafbeeldingen en andere foto's te bekijken. Tik op Bibliotheek om je albums te bekijken en zoek naar de map Screenshots.

    Waarom kan ik geen screenshots maken op Android?

    Mogelijk moet u de incognitomodus van Chrome uitschakelen, anders heeft u mogelijk weinig opslagruimte. Als je telefoon is uitgegeven door werk of school, zijn er mogelijk geen screenshots toegestaan.

    Hoe gebruik ik Android 12 in eenhandige modus?

    Ga naar Settings > System > Gestures om de Android One-Handed-modus in te schakelen > Eenhandige modus. Activeer met een neerwaartse veegbeweging vanaf de onderkant van het scherm. Vergrendel de telefoon of tik boven het kleine venster om af te sluiten.

Aanbevolen: