Regsvr32: Wat het is & DLL's registreren

Inhoudsopgave:

Regsvr32: Wat het is & DLL's registreren
Regsvr32: Wat het is & DLL's registreren
Anonim

Wat te weten

  • Als u een DLL-bestand myfile.dll wilt registreren, voert u regsvr32 myfile.dll in en om de registratie ongedaan te maken, typt u r egsvr32 /u myfile.dllin de opdrachtregel.
  • Als je een foutmelding krijgt bij het registreren van een DLL-bestand, heb je mogelijk niet de juiste rechten of is het bestand mogelijk geblokkeerd.
  • Andere fouten kunnen te wijten zijn aan een ontbrekende afhankelijkheid; zo ja, gebruik dan de Dependency Walker om alle afhankelijkheden te zien die het DLL-bestand nodig heeft.

Dit artikel legt uit hoe je het regsvr32-opdrachtregelprogramma in Windows gebruikt en hoe je enkele regsvr32-fouten oplost. Regsvr32 wordt gebruikt om OLE-besturingselementen (Object Linking and Embedding), zoals DLL-bestanden en ActiveX-besturingselement, te registreren en af te melden. OCX-bestanden. Mogelijk moet u een DLL-bestand registreren als u een DLL-fout op uw computer ziet.

Een DLL-bestand registreren en afmelden

Als de verwijzingen in het Windows-register die verwijzen naar het DLL-bestand op de een of andere manier worden verwijderd of beschadigd, werken programma's die dat DLL-bestand moeten gebruiken mogelijk niet meer. Het is wanneer deze associatie met het register wordt verbroken dat een DLL-bestand moet worden geregistreerd.

Het registreren van een DLL-bestand wordt meestal bereikt door het programma dat het heeft geregistreerd opnieuw te installeren. Soms moet u het DLL-bestand echter zelf handmatig registreren via de opdrachtprompt.

Bekijk onze tutorial over het openen van de opdrachtprompt als je niet zeker weet hoe je deze kunt vinden.

Dit is de juiste manier om een regsvr32-commando te structureren:


regsvr32 [/u] [/n] [/i[:cmdline]

U zou bijvoorbeeld deze eerste opdracht invoeren om een DLL-bestand met de naam myfile.dll te registreren, of de tweede om de registratie ongedaan te maken:


regsvr32 mijnbestand.dll

regsvr32 /u mijnbestand.dll

Image
Image

Niet alle DLL's kunnen worden geregistreerd door de bovenstaande opdracht in een opdrachtprompt in te voeren. Mogelijk moet u eerst de service of het programma dat het bestand gebruikt, afsluiten.

Hoe veelvoorkomende Regsvr32-fouten op te lossen

Hier is een fout die u mogelijk te zien krijgt wanneer u probeert een DLL-bestand te registreren:


De module is geladen, maar de aanroep naar DllRegisterServer is mislukt met foutcode 0x80070005.

Dit is meestal een toestemmingsprobleem. Als het uitvoeren van een verhoogde opdrachtprompt u het DLL-bestand nog steeds niet laat registreren, kan het bestand zelf worden geblokkeerd. Controleer het gedeelte Beveiliging van het tabblad Algemeen in het venster Eigenschappen van het bestand.

Een ander mogelijk probleem kan zijn dat u niet over de juiste rechten beschikt om het bestand te gebruiken.

Een soortgelijk foutbericht is geformuleerd als het onderstaande. Deze fout betekent meestal dat de DLL niet wordt gebruikt als COM-DLL voor een toepassing op de computer, wat betekent dat het niet nodig is om deze te registreren.


De module is geladen, maar het ingangspunt DllRegisterServer is niet gevonden.

Hier is nog een regsvr32-foutmelding:


De module kon niet worden geladen. Zorg ervoor dat het binaire bestand is opgeslagen op het opgegeven pad of debug het om te controleren op problemen met de binaire of afhankelijke. DLL-bestanden. De opgegeven module kon niet worden gevonden.

Image
Image

Die specifieke fout kan te wijten zijn aan een ontbrekende afhankelijkheid. In dat geval kunt u Dependency Walker gebruiken om een lijst te zien van alle afhankelijkheden die het DLL-bestand nodig heeft, aangezien er een kan ontbreken die u nodig hebt om in orde te zijn zodat de DLL correct wordt geregistreerd.

Zorg er ook voor dat het pad naar het DLL-bestand goed is gespeld. De syntaxis van het commando is erg belangrijk; er kan een fout optreden als deze niet correct is ingevoerd.

Sommige DLL-bestanden moeten mogelijk tussen aanhalingstekens staan, zoals deze:


"C:\Users\Admin User\Programs\myfile.dll"

Waar wordt Regsvr32.exe opgeslagen?

32-bits versies van Windows (XP en nieuwer) voegen de Microsoft Register Server-tool toe aan deze map wanneer Windows voor het eerst wordt geïnstalleerd: %systemroot%\System32\.

64-bits versies van Windows slaan het bestand regsvr32.exe niet alleen daar op, maar ook hier: %systemroot%\SysWoW64\.

Aanbevolen: