Malwarebytes Review

Inhoudsopgave:

Malwarebytes Review
Malwarebytes Review
Anonim

Bottom Line

Malwarebytes is geen volledige antivirussuite, maar het is in staat om malware, exploits en zelfs ransomware te detecteren en te elimineren die nog nooit eerder zijn gezien.

Malwarebytes

Image
Image

Malwarebytes is een tool voor het detecteren en verwijderen van malware die gratis beschikbaar is, en er is ook een premium-versie die enkele belangrijke functies toevoegt. Het is in staat om alle soorten malware te detecteren en te elimineren, inclusief spyware, trojans, wormen en zelfs ransomware, en de premium-versie bevat re altime bescherming die bedreigingen kan identificeren zodra ze zich voordoen.

We hebben Malwarebytes op een testmachine geïnstalleerd en deze uitgeprobeerd om te zien hoe het in de echte wereld werkt. We hebben zaken getest zoals gebruiksgemak, hoeveel impact het heeft op systeembronnen en meer om te zien of dit een tool is die het waard is om in de buurt te blijven. Lees verder om onze volledige bevindingen te zien.

Image
Image

Type bescherming: handtekeningdetectie en heuristiek

Antivirusprogramma's vertrouwen doorgaans op virussignaturen om bekende bedreigingen te identificeren, en Malwarebytes heeft die mogelijkheid. Dit is een beproefde vorm van virusbescherming, omdat deze zich specifiek richt op echte virussen waarmee andere mensen zijn geïnfecteerd.

Hoewel Malwarebytes enkele virus- en malwarehandtekeningen bevat, zijn deze beperkt tot specifieke bedreigingen die momenteel actief zijn. Daardoor heeft het een veel kleinere footprint, aangezien er geen enorme database met viruskenmerken is die ruimte op uw computer in beslag neemt.

In plaats van voornamelijk te vertrouwen op handtekeningen, gebruikt Malwarebytes geavanceerde heuristische analyse, die kijkt naar de structuur, het gedrag en andere factoren van een programma om te bepalen of het legitiem is of dat het malware is. Hierdoor kan het bedreigingen identificeren en neutraliseren, zelfs als uw computer letterlijk de eerste is die ooit is geïnfecteerd.

Image
Image

Soorten malware: dekt alles

Malwarebytes is geen volledige antivirussuite, dus er zijn veel dingen die het niet kan doen die uw typische antivirusprogramma prima aankan. Op het gebied van malware wordt die relatie omgedraaid. Malwarebytes kan alle soorten malware aan, inclusief spyware, trojans, wormen en zelfs ransomware. Het is zelfs in staat om traditionele virussen te identificeren, hoewel het geïnfecteerde bestanden niet kan herstellen zoals een goede antivirus dat kan.

De gratis versie van Malwarebytes is effectief in het uitroeien van alle soorten malware die uw systeem al hebben geïnfecteerd, terwijl de premiumversie in staat is malware in re altime te detecteren en te elimineren voordat het zelfs maar een probleem wordt.

Malwarebytes maakt gebruik van geavanceerde heuristische analyse, die kijkt naar de structuur, het gedrag en andere factoren van een programma om te bepalen of het legitiem is of dat het malware is.

Aangezien Malwarebytes voornamelijk vertrouwt op heuristiek om malware te identificeren, is het zelfs in staat om gloednieuwe bedreigingen te identificeren die niemand ooit eerder heeft gezien. Regelmatige updates zijn gericht op het versterken van dit vermogen, in plaats van het bijwerken van een lijst met malwarehandtekeningen die in het verleden zijn geïdentificeerd.

Scanlocaties: meerdere opties beschikbaar

Image
Image

De specifieke locaties die Malwarebytes scant, variëren afhankelijk van het type scan dat u uitvoert. De standaardscan, die ze de Threat Scan noemen, scant uw belangrijkste harde schijf, geheugen, opstartregister en bestandssysteemobjecten.

Als u extra locaties wilt scannen, kunt u met Aangepaste scan extra harde schijven, USB-stations en netwerkstations selecteren. De derde optie is Quick Scan, die een paar probleemgebieden heel snel controleert. Aangezien MalwareBytes geen bedreigingen kan identificeren op andere netwerkapparaten dan schijven, is er geen netwerkscan.

Gebruiksgemak: Zeer eenvoudige interface

De gebruikersinterface is niet zo moeilijk om je hoofd rond te wikkelen, maar het heeft wel wat problemen. Het dashboardscherm is voor sommige gebruikers misschien een beetje moeilijk te begrijpen, maar er is een grote knop Nu scannen vooraan en in het midden wanneer u de app start. Er zijn technisch gezien een handvol instellingen die u kunt aanpassen voordat u gaat scannen, maar nieuwe gebruikers zullen de standaardscan behoorlijk grondig vinden.

Het kan een beetje lastig zijn om individuele instellingen te vinden als je niet weet wat je zoekt, maar een onervaren gebruiker zal absoluut geen probleem hebben met het uitvoeren van de standaardscan en het verwijderen van malware die op zijn computer aanwezig is.

Er zijn technisch gezien een handvol instellingen die u kunt aanpassen voordat u gaat scannen, maar nieuwe gebruikers zullen de standaardscan behoorlijk grondig vinden.

Als je klaar bent om dieper te graven, vind je de scanopties op het tabblad Scannen, in quarantaine geplaatste bestanden op het tabblad Quarantaine, rapporten op het tabblad Rapport en een verscheidenheid aan instellingen op het tabblad Instellingen, zonder enig giswerk vereist. De sectie Instellingen is ingewikkelder, met verschillende opties verspreid over zes secties, maar de meeste gebruikers kunnen deze instellingen toch met rust laten.

Updatefrequentie: Database wordt dagelijks bijgewerkt

De gratis versie van Malwarebytes wordt niet automatisch bijgewerkt, dus u moet deze zelf handmatig bijwerken. Het zal u ook vragen om bij te werken als u lange tijd niet bijwerkt.

De premium-versie van Malwarebytes kan zichzelf updaten en stelt je ook in staat om je updatefrequentie te kiezen. De standaard is dat het elk uur op updates controleert, maar u kunt het instellen op elk interval tussen 15 minuten en 14 dagen. Malwarebytes brengt dagelijks updates uit, maar ze hebben geen gepubliceerd updateschema.

Prestaties: bliksemsnel en lichtgewicht

Tijdens onze interne tests hebben we vastgesteld dat de standaardscan van Malwarebytes razendsnel is. Het is in staat om de basis in slechts een paar minuten te scannen, en het is licht genoeg dat we ons testsysteem niet hebben zien presteren. Het scannen van meerdere extra locaties duurt langer, maar het kost nog steeds geen systeembronnen.

Image
Image

Extra hulpmiddelen: webbescherming, blokkeren van ransomware

Veel antivirus- en antimalware-tools voegen veel bloat toe in de vorm van twijfelachtige functies, maar Malwarebytes blijft lasergericht op malware. Het kan alle soorten malware aan, maar u zult geen wachtwoordvergrendeling of e-mailfiltering vinden.

Malwarebytes bevat wel basiswebbeveiliging, die problematische websites kan blokkeren. Qua instellingen of opties is er niet veel, maar je kunt sites toevoegen aan een veilige lijst als je valse positieven tegenkomt.

Je krijgt ook een zeer competente ransomware-blokker, die in staat is om ransomware te identificeren en te stoppen. Het idee is om ransomware af te sluiten voordat het je bestanden kan versleutelen, zodat Malwarebytes niets kan ontsleutelen als je al het slachtoffer bent geworden van ransomware.

Je krijgt ook een zeer competente ransomware-blokker, die in staat is ransomware te identificeren en te stoppen.

Soort ondersteuning: livechat en een ticketsysteem

Malwarebytes biedt livechat, maar we hadden er geen erg goede ervaring mee. We hebben tijdens ons evaluatieproces verschillende keren geprobeerd contact op te nemen met de live chat-ondersteuning om te zien of ze enkele vragen konden beantwoorden, maar we konden er nooit doorheen komen. Wanneer dat gebeurt, wordt u doorverwezen naar een supportticketsysteem.

We hebben nog nooit problemen gehad met Malwarebytes waarvoor klantenondersteuning nodig was. Als je toch een probleem hebt, zul je waarschijnlijk op hulp moeten wachten.

Prijs: dure prijzen voor één apparaat

Malwarebytes heeft een gratis versie en een betaalde versie. De gratis versie is een goede deal omdat deze hetzelfde hoge beschermingsniveau biedt als de betaalde versie, met het voorbehoud dat deze niet automatisch kan scannen of bijwerken.

De betaalde versie voegt enkele belangrijke functies toe, zoals automatische scans en updates, maar het is duur. Een licentie voor één apparaat kost $ 59,99 voor een jaar. Dat is duurder dan de meeste concurrenten. Het goede ding is dat je extra apparaten kunt toevoegen voor slechts $ 10 per jaar, dus de prijs is veel aantrekkelijker als je veel apparaten hebt die je moet beschermen.

Concurrentie: Malwarebytes vs. Adaware Antivirus

Met zowel een gratis versie als een licentie voor één apparaat die $ 29,99 per jaar kost, is Adaware Antivirus qua prijs voordeliger dan Malwarebytes. De gratis versie van Adaware heeft een klein voordeel omdat het re altime bescherming biedt, maar de heuristiek van Malwarebytes is gewoon beter in het vinden en aanpakken van voorheen onbekende bedreigingen.

De Pro-versie van Adaware wordt geleverd met een heleboel functies die u niet krijgt van Malwarebytes, waaronder bescherming voor online winkelen, een firewall, e-mailbescherming en netwerkbescherming, allemaal typische kenmerken van een volledige antiviruskit. Maar voor pure malwaredetectie en -eliminatie geven we Malwarebytes nog steeds een voorsprong.

Een topkeuze voor het elimineren van malware

Als eerstelijns tool voor het detecteren en verwijderen van malware, vonden we Malwarebytes een uitstekende optie. Het is geen volledige antivirussuite en u moet het ook niet zo proberen te gebruiken. Maar wanneer gebruikt in combinatie met een echte antivirus, blinkt Malwarebytes uit in het vangen van de gevaarlijke dingen die door de kieren vallen. De meeste mensen kunnen veilig bij de gratis versie blijven, maar de premiumversie is de upgrade waard, al was het maar voor de gemoedsrust dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over handmatige updates.

Aanbevolen: