Waarom ik de nieuwe Samsung Galaxy Watch4 wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe Samsung Galaxy Watch4 wil
Waarom ik de nieuwe Samsung Galaxy Watch4 wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik kan niet wachten om de nieuwe Samsung Galaxy Watch4 uit te proberen, die een reeks gezondheidsgerichte upgrades biedt van eerdere modellen.
  • De Watch4 bevat het nieuwe Wear OS 3 van Google, dat betere meldingen, oproepen, telefoonbediening en synchronisatie belooft.
  • Samsung beweert dat je met de nieuwste modellen ongeveer twee dagen kunt gebruiken als ze volledig zijn opgeladen.
Image
Image

De nieuwe Samsung Galaxy Watch4 smartwatch doet me overwegen om mijn Apple Watch Series 6 op te geven.

De Watch4 ziet er beter uit dan de Apple Watch met een meer traditioneel ogende ronde vorm en biedt een aantal intrigerende gezondheidskenmerken. Dankzij de nieuwe sensoren van het horloge kan het snurken detecteren en lichaamsvetpercentages meten.

Ik heb met het idee gespeeld om mijn Apple Watch te vervangen, ook al doet het geweldig werk met wat het doet. Het ontwerp van de wearable van Apple wordt oud en ik zou graag nog meer mogelijkheden voor gezondheidsmonitoring willen hebben. Door de specificaties van de Watch4 lijkt het het beste alternatief voor de Apple Watch op de markt.

Super Unsize Me

Pandemische lockdowns en tijd weg van de sportschool zijn niet goed geweest voor mijn taille. Ik ben van plan de komende maanden een door technologie doordrenkte fitnesskick te doen, en de Galaxy 4 lijkt een goede motivator te zijn.

De Watch4 bevat een heleboel nieuwe gezondheidsfuncties. Net als het vorige model bewaakt de Watch4 de hartslag, de zuurstof in het bloed en het elektrocardiogram. Maar snurkdetectie werkt nu met behulp van de microfoon van de gekoppelde Android-telefoon, en de bloedzuurstofcontroles worden nu continu één keer per minuut 's nachts uitgevoerd of als incidentele controles gedurende de dag.

Beter nog, de metingen van snurken plus bloedzuurstofniveau worden gecombineerd om u "slaapscores" te geven, zodat u in de gaten kunt houden hoeveel rust u krijgt.

Image
Image

Scherpere afbeelding

Het ontwerp van de nieuwe line-up volgt dezelfde formule als eerdere versies van Samsung-horloges. Er is een slankere, goedkopere Watch4 met een sportieve, strakke look vanaf $ 250 voor het aluminium 40 mm-model.

De interessantere, voor mij, is de Watch4 Classic die een draaiende buitenring heeft en meer lijkt op een niet-smartwatch met leren bandjes. De Classic begint bij $ 350 voor het roestvrijstalen 42 mm-model. Er is ook een grotere optie voor $30 extra, en je kunt LTE-gegevenscompatibiliteit toevoegen voor $50.

Samsung zegt dat de nieuwe processor van Watch4 een 20% snellere CPU en 50% snellere GPU heeft dan het vorige model en meer RAM om het starten van apps sneller te maken. Het Super AMOLED-display van de Watch4 is ook scherper. De 1,2-inch modellen van 42 en 40 mm hebben een resolutie van 396 x 396 pixels, terwijl de modellen van 1,4 inch van 44 en 46 mm 450 x 450 pixels hebben.

Softwarezaken

Maar het echte verschil met de Watch4 zit in de software. De Galaxy Watch4 is een van de eerste smartwatches die de nieuwe Wear OS 3-software van Google krijgt. Samsung beweert dat het nieuwe besturingssysteem betere meldingen, oproepen, telefoonbediening en synchronisatie zal hebben.

Het gebruik van Wear OS 3 betekent dat je apps kunt downloaden van Google Play en ook kunt profiteren van bijgewerkte versies van YouTube, Google Maps, Google Pay en Berichten-apps.

Veel externe ontwikkelaars van fitnessapps komen met updates voor Wear OS 3, waaronder Calm, Komoot, MyFitnessPal, Period Tracker, Sleep Cycle, Spotify en Strava. Ik ben niet tevreden over de integratie van sommige van deze apps op de Apple Watch, dus ik hoop dat de Galaxy4 een boost in bruikbaarheid zal bieden.

"Met zoveel nieuwe functies die beschikbaar zijn op de Samsung-modellen, kom ik in de verleiding om over te schakelen naar Android, gewoon om het uit te proberen."

De levensduur van de batterij zou ook een boost moeten krijgen. Samsung beweert dat de nieuwste modellen je ongeveer twee dagen gebruik zullen geven met een volledige lading. De horloges kunnen ook snel worden opgeladen, zogenaamd 10 uur batterijduur na 30 minuten opladen.

Ik moet de nieuwe Samsung-horloges nog testen, maar op papier lijken ze veel meer functies te bieden dan mijn huidige Apple Watch Series 6. Ik zou graag de mogelijkheid hebben om snurken te volgen, en continu bloedzuurstofmonitoring lijkt een nuttige functie. De beweerde levensduur van de batterij op de Samsung verslaat ook handig mijn Apple Watch.

Als Apple-gebruiker is het belangrijkste knelpunt dat de Watch4 niet compatibel is met iOS. Maar met zoveel nieuwe functies die beschikbaar zijn op de Samsung-modellen, kom ik in de verleiding om over te schakelen naar Android om het uit te proberen.

Aanbevolen: