Waarom ik dol ben op de Pro Switch-controller van Nintendo

Inhoudsopgave:

Waarom ik dol ben op de Pro Switch-controller van Nintendo
Waarom ik dol ben op de Pro Switch-controller van Nintendo
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Pro Controller is Nintendo's speciale draadloze Switch-controller.
  • Het werkt alleen met de Switch, niet met pc's, telefoons of iPads.
  • Afgezien van zijn verschrikkelijke D-pad, is het perfect.
Image
Image

Nintendo's Pro Switch Controller is de beste manier om games op je Switch te spelen, en het is misschien wel de beste Nintendo-controller ooit.

Nintendo staat bekend om het maken van de leukste games die er zijn, meestal op hardware die er voetgangersachtig of zelfs retro uitziet in vergelijking met de nieuwste consoles van de concurrentie. Maar het heeft ook een geschiedenis in het maken van geweldige en innovatieve gamecontrollers.

De NES-gamepad ziet er vandaag de dag misschien niet zo goed uit, maar hij was een stuk beter dan de polsbrekende Atari CX40 Joystick uit 1977, en de N64-controller definieerde bedieningselementen voor het tijdperk van 3D-games.

De Pro Controller is misschien niet zo baanbrekend als die vroege ontwerpen, maar hij combineert het beste van allemaal in een eenheid die nauwkeurig, volledig uitgerust en mooi is, en die een niveau van comfort biedt meestal alleen geassocieerd met een traagschuimmatras gedrapeerd met een zwaartekrachtdeken.

De Pro Controller is misschien niet de beste controller die er is… Maar als je er een koopt, zul je er nooit spijt van krijgen.

Waarom het zo goed is

De Pro Controller ziet er niet bijzonder uit. Het is dezelfde plastic croissantvorm die Sony introduceerde met zijn PlayStation-controller. Het heeft zelfs geen fancy extra's, zoals de derde, centrale tand, trigger en toen nieuwe analoge stick van de N64. Het is gewoon een standaard dual-analoge controller aan de oppervlakte.

De Pro Controller is een evolutie van alle eerdere innovaties van Nintendo. Het heeft de analoge stick van de N64 (twee daarvan), de bewegingscontrole van de Wii, de solide knoppen en schouderbediening van de SNES, en het haptische gerommel maakt games meeslepender en biedt interactieve feedback.

Het is de som van al deze delen die het zo goed maken. Alles (bijna-zie hieronder) is pitch-perfect. Het apparaat is comfortabel voor kleine en grote handen, en door de transparante zwarte delen ziet het er ook goed uit, als een artefact uit een videogame.

Het enige slechte deel van de controller is de D-pad. Het is prima in games als Zelda: Breath of the Wild, waar je het als vier afzonderlijke knoppen gebruikt om je wapens te selecteren, enzovoort. Maar wanneer het wordt gebruikt als een echte directionele D-pad in de SNES-spellen die Nintendo Switch Online-abonnees kunnen spelen, is het hopeloos.

Op de SNES-controller kan een goede speler elke keer vlekkeloze Hadoukens en Shoryukens maken in Street Fighter II. Als je echter met de Pro Controller speelt, heb je geluk dat er één op 10 kan vliegen. Het is zo erg dat ik niet meer de moeite neem om de spellen te spelen - en vroeger kon ik SFII-uitdagers verslaan door met mijn voeten te spelen.

Image
Image

Het maakt je beter

Hier is een waargebeurd verhaal. Het gebeurde vorige week en is de reden dat ik dit artikel aan mijn redacteuren heb gepitcht. Ik speel veel Mario Kart 8 Deluxe met mijn partner, een nieuwkomer in gamen en een behoorlijk gemene kartcoureur. Maar ze verliezen bijna altijd, en in een schijnbaar willekeurig patroon. De ene race worden ze tweede, de volgende race negende.

Na een klacht dat de schouderknop niet werkte (je hebt hem nodig om te hoppen en dus te driften, wat de fundamentele Mario Kart-rijvaardigheid is), zijn we van controller gewisseld. Ik overhandigde mijn Pro Controller en nam de JoyCons die bij de Switch horen. En raad eens? Ik heb verloren.

Ik eindigde op de achtste plaats. Mijn betere helft eindigde als eerste. Het goede nieuws is dat de races nu veel beter op elkaar zijn afgestemd. Het slechte nieuws is dat ik nog een controller van $ 70 moet kopen.

De Pro Controller is misschien niet de beste controller die er is. Misschien zou de $ 180 Xbox Elite-controller die titel nemen. Maar als je er een koopt, zul je er nooit spijt van krijgen.

Als je een spel verknoeit door het met de Pro te spelen, dan is het jouw schuld. U krijgt geen kramp in uw handen en raakt ook niet in de war over welke knoppen u moet indrukken. Je zult een korte tijd moeten wennen aan de lay-out, en dan vergeet je het, zodat je van het spel kunt genieten.

En is dat niet precies het punt van een goede controller?

Aanbevolen: