WhatsApp lanceert nieuwe functie 'Eenmaal bekijken

WhatsApp lanceert nieuwe functie 'Eenmaal bekijken
WhatsApp lanceert nieuwe functie 'Eenmaal bekijken
Anonim

WhatsApp heeft woensdag een nieuwe functie "Eenmaal bekijken" gelanceerd, die gevoelige foto's en video's uit de chat verwijdert nadat ze zijn geopend om gebruikers meer controle over hun privacy te geven.

Bij het verzenden van een gevoelige foto of video kunnen gebruikers de media slechts eenmaal zichtbaar maken door op het 1-pictogram naast de verzendknop te tikken. Zodra de ontvanger de media opent, wordt deze onmiddellijk verwijderd en kan die persoon zien dat het een View Once-bijlage is. Gebruikers moeten Eenmaal bekijken selecteren elke keer dat ze een foto of video verzenden, omdat het momenteel niet kan worden ingesteld om dat automatisch te doen.

Image
Image

In de bijlage wordt ook "Geopend" weergegeven om duidelijk te maken wat er in de chat is gebeurd, maar dit wordt alleen weergegeven als de andere persoon "Leesbevestigingen" heeft ingeschakeld.

Foto's en video's die via View Once zijn verzonden, kunnen niet worden doorgestuurd, opgeslagen of gedeeld, en als de bijlage niet binnen twee weken door de ontvanger wordt geopend, wordt deze automatisch uit de chat verwijderd. Van deze View Once-bijlagen kan echter een back-up worden gemaakt en worden hersteld zolang het bericht ongeopend is.

WhatsApp raadt aan om alleen View Once-media naar vertrouwde mensen te sturen, omdat het nog steeds mogelijk is dat iemand een screenshot maakt of het scherm opneemt. Je krijgt geen melding als zoiets gebeurt, in tegenstelling tot Snapchat.

Het is ook vermeldenswaard dat de bijlagen gedurende een bepaalde tijd op de WhatsApp-servers kunnen worden opgeslagen en dat de media nog steeds kunnen worden gerapporteerd door ontvangers.

Image
Image

Dit is de nieuwste functie die door WhatsApp is uitgerold om gebruikers steeds meer controle te geven. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om verdwijnende berichten in te schakelen. Deze verzonden berichten verdwijnen na een week. Verdwijnende berichten kunnen worden in- of uitgeschakeld door de ontvanger in een chat of door leden in een groepschat.

Aanbevolen: