Apple voegt mobiele ID-ondersteuning toe voor studenten-ID's

Apple voegt mobiele ID-ondersteuning toe voor studenten-ID's
Apple voegt mobiele ID-ondersteuning toe voor studenten-ID's
Anonim

De digitale ID-functie van Apple ondersteunt binnenkort studenten-ID's aan sommige universiteiten in de VS en Canada.

Apple heeft dinsdag aangekondigd dat mobiele student-ID's kunnen worden toegevoegd aan de Wallet-app op iPhone en Apple Watch-apparaten wanneer studenten dit najaar naar school gaan. Met mobiele studenten-ID's kunnen studenten zich op de campus verplaatsen of aankopen doen zonder hun fysieke ID bij zich te hebben.

Image
Image

"Mobiele student-ID's op iPhone en Apple Watch bieden studenten en scholen een extra niveau van veiligheid en privacy, aangezien studenten zich geen zorgen hoeven te maken over het kwijtraken van hun plastic kaart", aldus Apple in haar persbericht.

"Bovendien wordt de transactiegeschiedenis nooit gedeeld met Apple of opgeslagen op Apple-servers. Als een leerling zijn iPhone of Apple Watch kwijt is, kunnen ze de Zoek mijn-app gebruiken om hun apparaat onmiddellijk te vergrendelen en het te helpen lokaliseren."

Apple zei dat de functie eerst beschikbaar zal zijn voor de Canadese University of New Brunswick en Sheridan College. In de VS hebben Auburn University, Northern Arizona University, University of Maine, New Mexico State University en meer hogescholen mobiele ID-toegang.

Privacy-experts waarschuwen dat het plaatsen van overheidsdocumenten zoals je identiteitsbewijs op je telefoon nog steeds risico's met zich meebrengt…

Mobiele ID's werden aanvankelijk geïntroduceerd in juni tijdens Apple's Worldwide Developer Conference. Apple zei dat de functie zou worden geïmplementeerd in de komende iOS 15-update waarmee je je rijbewijs of staats-ID kunt scannen in de Wallet-app (in deelnemende staten).

Apple zei ook dat het samenwerkt met de Transportation Security Administration om later dit jaar digitale ID op alle luchthavens in te voeren.

Privacy-experts waarschuwen echter dat het plaatsen van overheidsdocumenten zoals uw identiteitsbewijs op uw telefoon nog steeds risico's met zich meebrengt, waaronder het stelen van uw identiteit als u ooit uw iPhone verliest en de vraag hoe Apple en andere bedrijven deze digitale ID's.

Aanbevolen: