Apple voegt Safari-extensies toe aan mobiele browserervaring

Apple voegt Safari-extensies toe aan mobiele browserervaring
Apple voegt Safari-extensies toe aan mobiele browserervaring
Anonim

Apple's Safari-browser krijgt een grote update in iOS 15 waardoor mobiele gebruikers extensies kunnen gebruiken.

Onder de vele aankondigingen tijdens de Worldwide Developers Conference 2021 van deze week, zei Apple dat er extensies naar Safari-browsers op mobiele apparaten en tablets komen. Door het toevoegen van extensies kunnen gebruikers hun mobiele browse-ervaring aanpassen door wachtwoordvullers, tekstvertalers en andere handige apps toe te voegen.

Image
Image

Safari wordt de eerste mobiele browser die extensies aanbiedt en verslaat daarmee andere browsers zoals Google Chrome. Op dit moment kun je alleen afzonderlijke apps downloaden die als extensies fungeren of de weinige ingebouwde apps gebruiken, zoals Safari's pop-upblokkering en Reader View, maar dit is de eerste keer dat extensies worden ingebouwd in een mobiele browser.

De toevoeging van mobiele extensies betekent dat gebruikers populaire Safari-extensies zoals Adblock Plus, HoverSee, WasteNoTime, Honey-codes en meer kunnen gebruiken.

Afgezien van het nieuws over de extensies, kondigde Apple een geheel nieuwe Safari-ervaring aan, niet alleen voor het nieuwe macOS. maar alle Apple-apparaten. De opnieuw ontworpen Safari heeft een gestroomlijnde tabbladbalk met de zoekfunctie ingebouwd in het actieve tabblad. De nieuwe tabbladbalk krijgt de kleur van de site die je bekijkt, dus het voelt als een deel van de pagina.

…Met extensies kunnen gebruikers hun mobiele browserervaring aanpassen door wachtwoordvullers, tekstvertalers en andere handige apps toe te voegen.

Tabgroepen zijn ook een nieuwe toevoeging aan Safari in iOS 15, waardoor gebruikers tabbladen kunnen opslaan in specifieke onderwerpen of groepen en ze later weer kunnen ophalen, zelfs op verschillende apparaten.

Je kunt hier meer van Lifewire's volledige berichtgeving over WWDC bekijken.

Aanbevolen: