Darkroom is de foto-app die Apple had moeten maken

Inhoudsopgave:

Darkroom is de foto-app die Apple had moeten maken
Darkroom is de foto-app die Apple had moeten maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Darkroom is een foto-app die rechtstreeks kan worden geïntegreerd met iCloud-fotobibliotheek.
  • Bewerken en browsen zijn hetzelfde, dus er is veel minder tikken-tik-tikken.
  • iCloud-fotobibliotheekondersteuning is essentieel voor Mac- en iOS-foto-apps.
Image
Image

De eerste keer dat je Darkroom op je iPhone, iPad of Mac gebruikt, vraag je je af waarom Apple de Foto's-app niet zo goed heeft gemaakt.

Darkroom voelt meteen vertrouwd, omdat het de lay-out van de ingebouwde Foto's-app nauw nabootst. Maar wanneer u het daadwerkelijk gaat gebruiken, realiseert u zich dat het is ontworpen om te worden gebruikt, en niet alleen om naar te kijken. Darkroom is zo duidelijk gewoon een betere, eenvoudigere en krachtigere versie van Foto's dat het lijkt alsof dit altijd al het plan geweest moet zijn. Ik vroeg CEO en oprichter Majd Taby of dat het geval was.

“Dit was eigenlijk de expliciete bedoeling. Onze motiverende missie vanaf de vroegste stadia van prototyping was: 'bewerkingsworkflows zijn inefficiënt en tools zijn creatief beperkend' , zegt Taby.

Uw fotobibliotheek

Om een afbeelding in de Foto's-app te bewerken, tik je erop, tik je op de knop Bewerken om een speciale modus te openen en tik je vervolgens op een van de bewerkingstools om te beginnen.

In Darkroom bevindt u zich altijd in de bewerkingsmodus. Telkens wanneer een afbeelding op volledige grootte wordt weergegeven, ziet u de bewerkingstools aan de rechterkant en de miniaturen van uw andere foto's in een kolom aan de linkerkant (dit is de iPad-lay-out - andere apparaten variëren de opstelling). Dit verwijdert volledig de grens tussen browsen en bewerken. De kracht van deze eenvoudige verandering is verrassend.

Image
Image

"De iPhone-fotobibliotheek is de primaire fotocollectie van de meeste mensen en Darkroom is de app om deze te beheren", zegt Taby. “Ons principe was dat het beheren van je bibliotheek een essentieel onderdeel is van het bewerken van foto's, niet alleen schuifregelaars en tools. Daarom investeren we zoveel in bibliotheekbeheer, navigatiesnelheid en lichtgewicht interacties.”

Als u bijvoorbeeld het hulpmiddel voor curven in het paneel aan de rechterkant opent, kunt u het aanpassen, maar u kunt ook tussen afbeeldingen vegen, en het hulpmiddel voor curven blijft actief en wordt voor elke afbeelding bijgewerkt. Dit is zo ongeveer de snelste manier om afbeeldingen in bulk te bewerken, in plaats van ze in batches te bewerken (wat Darkroom ook doet, zelfs batches integreren met snelkoppelingen). Zelfs video's kunnen worden bewerkt.

Het hele pakket

"Ik vind het altijd geweldig als een systeem wordt geleverd als een complete oplossing (d.w.z. desktop-app, mobiele app, cloud, enz.) een goed fotosysteem zou een holistische benadering moeten bieden. Om eerlijk te zijn, er zijn meer dan genoeg cloudoplossingen, maar weinigen behandelen foto's zoals ze zouden moeten worden behandeld."

Image
Image

Het is moeilijk te overschatten hoeveel deze integratie het bewerken van foto's verbetert en het proces voldoende versnelt dat het leuk aanvoelt in plaats van een hele klus te zijn. En toch blijft het een app-ontwerp voor wat Taby 'serieuze mobiele fotografen' noemt.

"We proberen niet elke DSLR-fotograaf te converteren met de nieuwste 100+ MP-camera's", zegt Taby. "We proberen professionele tools te bouwen exclusief voor de mobiele fotograaf die een hoog volume vastlegt en de efficiëntie en controle over hun fotografie wil."

Uw bibliotheek

Omdat het je bestaande ingebouwde fotobibliotheek gebruikt, zijn Darkroom en Foto's altijd gesynchroniseerd. Als je een heleboel foto's hebt gemaakt met je iPhone en je Mac of iPad opstart om ze te bewerken, zijn ze er al (zolang iCloud-fotobibliotheek zijn werk heeft gedaan).

"Telkens wanneer ik een andere app voor fotobewerking gebruik, is mijn favoriete functie in Darkroom ongetwijfeld het gebrek aan import", zegt Taby. "Elke andere app dwingt je tot een meerstaps import-/bevestigingsproces, wat je vertraagt en voorkomt dat je in een soort stroomstaat komt, waar creativiteit vandaan komt."

Telkens wanneer ik een andere app voor het bewerken van foto's gebruik, is mijn favoriete functie in Darkroom ongetwijfeld het ontbreken van import.

Er zijn geïntegreerde alternatieven, zoals Google Foto's of Adobe's Lightroom. Lightroom is zelfs een uitstekend "ecosysteem" voor gebruikers van zowel Apple- als Windows-machines. Het heeft apps voor desktop en mobiel, en ze worden allemaal gesynchroniseerd. Maar wat Lightroom niet doet, is integreren met uw bestaande bibliotheek. Je kunt je iCloud-bibliotheek en Adobe's Creative Cloud synchroniseren, maar dat betekent dat je al minstens twee exemplaren van elke afbeelding hebt.

Het goede nieuws is dat je Darkroom gratis kunt gebruiken en vervolgens kunt upgraden via in-app-aankopen. Probeer het. Zelfs Apple houdt van de app: vorig jaar won Darkroom een Apple Design Award.

Aanbevolen: