Hoe de Verkenner te openen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe de Verkenner te openen in Windows 11
Hoe de Verkenner te openen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Type WIN+E of selecteer het mappictogram op de taakbalk.
  • U kunt ook met de rechtermuisknop op Start klikken en File Explorer. kiezen
  • Bestandsverkenner is gewoon een andere naam voor Windows Verkenner.

Dit artikel legt alle verschillende manieren uit waarop u Verkenner kunt openen in Windows 11, plus wat Verkenner betekent in vergelijking met Windows Verkenner.

Hoe de Verkenner te openen in Windows 11

De snelste manier om Verkenner te starten is met alleen je toetsenbord: WIN+E. Er zijn echter ook snelkoppelingen op het scherm en andere technieken die net zo goed werken.

Taakbalksnelkoppelingen

Er zijn twee snelkoppelingen naar Verkenner die rechtstreeks toegankelijk zijn vanaf de taakbalk:

  • Selecteer het mappictogram.
  • Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en kies File Explorer.
Image
Image

Zoek ernaar

Een andere methode is om ernaar te zoeken, wat handig is als je geen muis gebruikt. Druk gewoon op de WIN toets, typ explorer en druk vervolgens op Enter.

Image
Image

Opdrachtregel

Hoewel waarschijnlijk niet de eerste keuze van de meeste mensen, is een andere manier om Verkenner in Windows 11 te openen via de explorer opdracht. Het werkt in Command Prompt, Taakbeheer, het dialoogvenster Uitvoeren en Windows PowerShell.

Je zult deze methode waarschijnlijk alleen gebruiken als je al in een opdrachtregelprogramma zit of als Windows niet zo goed werkt dat het gebruik van opdrachten je enige manier is om vooruit te komen.

Image
Image

Bestandsverkenner ontbreekt?

Bestandsverkenner kan eigenlijk nergens heen. Je hebt er hoogstens geen snelle toegang toe via een snelkoppeling, maar het staat nog steeds op je computer. U hoeft Verkenner niet te downloaden of opnieuw te installeren.

In plaats daarvan, als de taakbalk van Windows 11 het mappictogram mist, kunt u het gemakkelijk terugzetten. In tegenstelling tot sommige taakbalkitems, is er geen optie binnen instellingen die de zichtbaarheid ervan regelt. In plaats daarvan moet u Verkenner openen met een van de andere hierboven beschreven methoden en het vervolgens opnieuw "vastzetten" op de taakbalk.

Druk bijvoorbeeld op WIN+E om Verkenner te vinden, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en kies Pin to taskbar.

Image
Image

Als je het wilt kunnen openen via een snelkoppeling in het menu Start, dan kan dat ook. Er is er standaard geen, maar het is heel eenvoudig om er een toe te voegen.

Na het voltooien van de onderstaande stappen, verschijnt een kleine map zoals deze onderaan het menu Start.

Image
Image
  1. Open Instellingen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Instellingen te kiezen. De WIN+I sneltoets werkt ook.
  2. Navigeer naar Personalisatie > Start > Kies welke mappen op Start verschijnen.
  3. Selecteer de knop naast File Explorer om deze in te schakelen.

    Image
    Image

Verschil tussen Windows Verkenner en Verkenner

Naast een visueel herontwerp verwijzen Windows Verkenner en Verkenner naar dezelfde tool. Windows 8 introduceerde de naamswijziging, dus vanaf die versie wordt de bestandsbeheerder Bestandsverkenner genoemd. De meeste van de hierboven genoemde technieken zullen echter ook Windows Verkenner openen, omdat ze dezelfde functie hebben.

Als je consistent wilt zijn, verwijst Windows Verkenner technisch gezien naar oudere Windows-versies. U kunt ze echter door elkaar gebruiken, want de enige keer dat u hoeft te verwijzen naar het proces dat de Verkenner of Windows Verkenner bestuurt, is via de opdracht (explorer), die zelfs hetzelfde is in oudere Windows-versies.

FAQ

    Waarom crasht Windows 11 File Explorer steeds?

    Het Windows-bestandssysteem kan corrupte gegevens of bestanden bevatten. Wis de systeemcache en voer SFC /Scannow uit om beschadigde Windows-bestanden te herstellen.

    Heeft Windows 11 Verkenner tabbladen?

    Nee. Als u de voorkeur geeft aan de interface met tabbladen van eerdere versies, installeer dan een aangepaste externe bestandsverkenner voor Windows 11.

    Hoe wijzig ik waar bestanden worden gedownload in Windows 11?

    Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op de map Downloads en selecteer Eigenschappen. Ga in het menu Eigenschappen naar het tabblad Locatie en selecteer Verplaatsen om te kiezen waar u de gedownloade bestanden wilt opslaan.

Aanbevolen: