Magic: Legends' is leuk, maar wil echt je geld

Inhoudsopgave:

Magic: Legends' is leuk, maar wil echt je geld
Magic: Legends' is leuk, maar wil echt je geld
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • The Magic: The Gathering-multiversum vormt een verrassend natuurlijke omgeving voor een smash-and-grab kerkercrawler.
  • Legends is momenteel in ruwe vorm. Ja, het is in bèta, maar het maakt veel van de gebruikelijke 'freemium'-fouten.
  • Het vechtsysteem is lastig maar interessant, dankzij de manier waarop het kaarttrekken afhandelt.
Image
Image

Magic: Legends heeft potentie als een solide gratis te spelen actie-RPG, maar het voelt uiteindelijk aan als een bijzonder geldverslindend mobiel spel.

Ik ging naar de open bèta voor Legends cold, wetende dat het niet anders was dan dat het bestond. Ik verwachtte half een meer traditionele MMORPG, World of Warcraft-stijl, maar in plaats daarvan merkte ik dat ik schimmelmonsters in elkaar sloeg met een bijl in de beste Diablo/Path of Exile-traditie.

Het past verrassend natuurlijk in het Magic: The Gathering-universum, waar je wezens kunt oproepen en toverspreuken kunt uitspreken om een assortiment van Magic's handelsmerkmonsters neer te maaien.

Het is een open bèta, dus ik probeer liefdadig te zijn, maar Legends maakt het moeilijk. De graphics en framerate kunnen wat werk gebruiken, maar wat nog belangrijker is, het heeft veel geldputten ingebouwd in zijn systemen.

Als een gamestudio zichtbaar meer werk heeft gestoken in zijn in-app-winkel dan in de openingsfilm, weet je dat er iets bijzonders aan de hand is achter de schermen.

Het voelt alsof het veel meer gaat om het krijgen van je geld dan om je tijd.

Geluk van de loting

Zowel spelers als kenmerkende personages in Magic worden "planeswalkers" genoemd, dimensiereizende magiegebruikers die begiftigd zijn met het vermogen om spreuken uit te spreken en monsters op te roepen.

In Legends ben je een gloednieuwe planeswalker die op een dag je huis verlaat en midden in een gevecht belandt tussen twee rivaliserende tovenaars, van wie er één je een snelle en vuile les geeft over wat je moet het weten.

Je eerste grote avontuur als planeswalker is een gewelddadige grote tour door het Magische multiversum.

Je bent in eerste instantie uitgerust met vijf personageklassen op basis van de vijf soorten mana in Magic - zwart, wit, rood, blauw en groen - en je kunt er in het spel tussen schakelen zonder een merk op te rollen -nieuw karakter.

Image
Image

Er is hier veel om van te houden. Een goede hack-and-slash actie-RPG heeft iets hypnotiserends, en Legends heeft vanaf het begin een goede flow. Je begint met een paar go-to-vaardigheden op korte oplaadtimers en een permanent gezelschapsdier, maar het hart van Legends, zoals Magic, ligt in zijn kaarten.

Je krijgt nieuwe spreukenkaarten als beloning van missies en kerkers, die je vervolgens willekeurig krijgt. Wanneer je een kaart gebruikt, wordt er een nieuwe voor je getrokken.

Je wordt gestimuleerd om constant spreuken uit te spreken in plaats van te moeten wachten op het klikken op monsters totdat je iets spannenders kunt doen. Zelfs heel vroeg in het spel maakt het de gevechten van Legends furieus, flitsend en vermakelijk.

Kaart scherp

De botten van een fatsoenlijke gratis te spelen actie-RPG zijn hier. Legends is gemaakt door Cryptic Studios, de in Californië gevestigde ontwikkelaar die City of Heroes en Neverwinter heeft gemaakt, dus het heeft een solide stamboom.

Ik ben vooral onder de indruk van hoe snel het spel te leren is; je jongleert veel in gevechten in Legends, van je manapool tot wezenspunten tot actieve dagvaardingen. Het had een UI-nachtmerrie kunnen zijn, maar het is gemakkelijk om alles bij te houden.

Legends is echter in ruwe vorm op het moment van schrijven. De meeste problemen die ik ermee heb, komen neer op de typische open-bèta-jank.

Het is nog geen voltooide game, dus ik moet onthouden dat ik niet geïrriteerd moet raken als de framerate in enkele cijfers zakt of als de aanwezigheid van andere spelers een enorme vertraging veroorzaakt.

Toen ik alleen speelde, merkte ik niet al te veel problemen met de prestaties. Toen ik echter een kerker probeerde, begon mijn machine onmiddellijk te sjokken onder het gewicht van drie tovenaars aan opgeroepen monsters en flitsende spreuken.

Image
Image

Ik zou zo ver gaan om me af te vragen hoe goed Legends zal draaien op lagere computers, omdat het hele uitgangspunt van het spel is gebaseerd op het feit dat er op elk moment veel op het scherm gebeurt.

De belangrijkste teleurstelling is hoe Legends veel van de meest onaangename gewoonten voor het genereren van inkomsten van gratis te spelen games heeft overgenomen.

Er is al veel zachte druk om echt geld uit te geven dat in Legends is ingebouwd, zelfs in de open bèta, met een gevechtspas, virtuele "boosterpacks", betaalde cosmetische opties en 12 verschillende in-game valuta's.

De eigenlijke game is nog in bèta en heeft nog veel poetsbeurt nodig, maar de geldwinkel is klaar om klanten te accepteren. Het is een ongelukkige weergave van ontwerpprioriteiten.

Wanneer Magic: Legends op alle cilinders schiet, is het vermakelijk. Het is een van die games die je het gevoel geeft een natuurkracht te zijn, achter je legioenen opgeroepen monsters en je vermogen om hele netnummers uit te wissen, en daarin slaagt het.

Ik kan geen enkele game haten waarmee ik problemen kan oplossen door er een halve ton boos bosmonster op te laten vallen. Het heeft echter meerdere lagen poetsmiddel nodig, en het voelt alsof het veel meer gaat om het krijgen van je geld dan om je tijd.

Aanbevolen: