Hoe de tracking-while-off-functie van iOS 15 dieven kan dwarsbomen

Inhoudsopgave:

Hoe de tracking-while-off-functie van iOS 15 dieven kan dwarsbomen
Hoe de tracking-while-off-functie van iOS 15 dieven kan dwarsbomen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met iOS 15 kun je recente iPhones volgen, net als AirTags.
  • Oudere apparaten kunnen worden gevolgd zonder internetverbinding (maar moeten wel aan staan).
  • iPhones en andere iOS 15-apparatuur zijn zelfs na een fabrieksreset traceerbaar.
Image
Image

In iOS 15 kun je de iPhone "Vind mijn" vinden, zelfs als deze is uitgeschakeld. Is iPhone-diefstal nutteloos geworden?

Als je een recente iPhone (iPhone 11 of nieuwer) hebt, is het binnenkort voor dieven onmogelijk om de functie 'Zoek mijn' te blokkeren. Op dit moment berekent de telefoon zijn eigen locatie en rapporteert deze wanneer je hem opzoekt in de Zoek mijn-app van Apple. In iOS 15 gedraagt de iPhone zich meer als de passieve AirTag, zodat je hem kunt blijven volgen, zelfs als hij is uitgeschakeld. Het is een radicale stap, en een welkome. Maar het zal niet alle dieven afschrikken.

"Dieven zullen doel-iPhones stelen, ook al kunnen deze telefoons hun locatie pingen wanneer ze uit zijn, met of zonder internetverbinding", vertelde netwerkingenieur Eric McGee aan Lifewire via e-mail. "In plaats van de gestolen iPhones door te verkopen, strippen de meeste dieven deze gadgets voor onderdelen, die ze verkopen aan reparatiewerkplaatsen en winkels."

Hoe het werkt

Dankzij de toevoeging van de Ultra-Wideband (UWB)-chip van Apple kunnen iPhones 11 en 12 net als de AirTags-tracker werken. Zelfs wanneer de iPhone is uitgeschakeld, blijft hij een Bluetooth-blip uitzenden die kan worden opgepikt door iOS-apparaten te passeren en privé en anoniem door te geven aan de eigenaar van de telefoon.

Ik denk dat iPhones altijd zullen worden gestolen. Slimme dieven leren hoe ze deze functie kunnen uitschakelen en tracking onbruikbaar maken.

Dit betekent dat de enige manier om tracking in deze telefoons te blokkeren, is om het Bluetooth-signaal te blokkeren, misschien door ze in een soort kooi van Faraday te houden.

Gebruikers van oudere apparaten missen het niet helemaal. Hoewel uw iPad of oudere iPhone niet kan worden gevolgd wanneer deze is uitgeschakeld, is deze nog steeds traceerbaar, zelfs zonder internetverbinding wanneer deze is ingeschakeld. Dit betekent dat zelfs een iPad met alleen wifi traceerbaar zal zijn in iPadOS 15.

Image
Image

iOS-apparaten zijn al gehard tegen diefstal. Op dit moment kun je ze volgen terwijl ze online blijven en je kunt ze op afstand wissen om je gegevens te beschermen, maar als je de telefoon eenmaal hebt gewist, kun je hem niet meer volgen. Dat verandert ook in iOS 15. Zelfs na een fabrieksreset blijft uw apparaat gekoppeld aan uw Apple ID en blijft het traceerbaar.

Tenzij er een onbetrouwbare softwaretool wordt ontwikkeld of bijgewerkt om deze beperkingen te omzeilen, zou de markt voor gestolen iPhones en iPads langzaamaan moeten opdrogen. Het alternatief, zoals McGee opmerkt, is dat dieven de telefoons strippen voor onderdelen zoals bij gestolen auto's. Anderen zijn minder hoopvol.

“Ik denk dat iPhones altijd zullen worden gestolen. Slimme dieven zullen leren hoe ze deze functie kunnen uitschakelen en tracking nutteloos kunnen maken”, vertelde Christen Costa, CEO van Gadget Review, aan Lifewire via e-mail.

Verloren en gevonden

Het is natuurlijk niet alleen een afschrikmiddel tegen diefstal. Deze toevoeging aan Zoek mijn maakt het een stuk eenvoudiger om echt verloren telefoons te vinden, zelfs als je geen bereik hebt. Je iPhone laten vallen tijdens een wandeling? Geen probleem, zolang het maar een populaire route is waar andere iPhone-gebruikers langskomen.

Je telefoon in de kleedkamer van een kledingwinkel in het winkelcentrum laten liggen, maar je weet niet meer welke? Geen probleem!

Telefoon uit je tas gepakt terwijl je in de metro zat, en de dief wist genoeg om hem uit te zetten zodra ze hem pakten? Geen probleem! Zolang je toegang hebt tot een ander apparaat om het Zoek mijn-netwerk te controleren, en je bent sterk genoeg om die telefoon terug te nemen als je de dief vindt.

Privacy

Als we iets hebben geleerd van tv-programma's van politiemensen, dan is het wel dat het uitschakelen van je telefoon ervoor zorgt dat de politie of het gepeupel je niet meer kan volgen en dat bijna geen enkele scenarioschrijver begrijpt hoe GPS echt werkt (het is als een vuurtoren, niet zoals de internetten). Maar wat als je een telefoon hebt die blijft pingen, zelfs als hij is uitgeschakeld?

Het goede nieuws is dat je deze functie gewoon in de instellingen moet uitschakelen. Hier zijn een paar screenshots via Apple-geruchtensite 9to5Mac die de instelling toont op U1-uitgeruste telefoons en op niet-U1-chips.

Image
Image

Wat als je deze instelling niet vertrouwt? Nou, je bent niet slechter af dan in iOS 14 of eerder, tenzij je denkt dat Apple ook begon te liegen over de instelling ervan in iOS 15, maar niet eerder.

We zullen zien hoe dit diefstal beïnvloedt, maar als er niets anders is, is het gemak dat je je iPhone nooit meer kunt verliezen, best geweldig, vooral voor een eenvoudige software-update. Dit wordt een geweldige functie als mensen het eenmaal weten, dus vertel het door.

Aanbevolen: