Sommige iOS-apps weigeren functies om tracking te forceren

Sommige iOS-apps weigeren functies om tracking te forceren
Sommige iOS-apps weigeren functies om tracking te forceren
Anonim

Sommige iOS-gebruikers hebben gemeld dat apps zoals eBay en Microsoft Outlook functies achterhouden, tenzij ze app-tracking inschakelen.

Apple introduceerde in 1OS 14.5 App Tracking Transparency, waarmee gebruikers kunnen voorkomen dat apps hun informatie met derden delen. Sinds de uitrol moet elke app in de App Store voldoen aan dit trackingbeleid en is het niet toegestaan om gebruikers anders te behandelen, ongeacht of ze zich hebben aangemeld of niet. Sommige iOS-gebruikers hebben echter gemeld dat bepaalde apps die voorwaarden hebben geschonden en in feite proberen ze te dwingen om app-tracking in te schakelen.

Image
Image

Tot nu toe lijkt eBay de grootste boosdoener te zijn. De iOS-app weigert naar verluidt aanmeldingen van derden van Google-accounts en dergelijke, en stelt dat Google Sign-In het inschakelen van app-tracking vereist om te kunnen werken. Veel gebruikers, zoals Dieter Bohn, de hoofdredacteur van The Verge, vragen zich af wat er aan de hand is.

Volgens Rob Leathern, Google's vice-president van privacyproductbeheer, verzamelt Google Sign-In geen gegevens voor reclame- of trackingdoeleinden. In zijn reactie op Dieter's bericht op Twitter staat: "We maken in onze instructies voor Google Sign-in voor iOS duidelijk dat deze gegevens niet worden gebruikt voor tracking. Ik hoop dat dat helpt!" Hij verduidelijkt niet of Google Sign-In vereist dat app-tracking is ingeschakeld, of dat de beweringen van eBay juist zijn.

Steve Moser, hoofdredacteur van The Tape Drive, wijst op een soortgelijk probleem met Microsoft Outlook in een Twitter-bericht, waar hij een bericht uit de Outlook-app citeert: "Om verbinding te maken met een Facebook-agenda, ga naar Instellingen > Outlook > Sta tracking toe. Dit zal worden gebruikt om agenda's van derden (zoals Facebook) te koppelen en u meer gepersonaliseerde advertenties te laten zien."

Aanbevolen: