TopMate C302 Laptop Cooling Pad Review: Goedkoop en effectief

Inhoudsopgave:

TopMate C302 Laptop Cooling Pad Review: Goedkoop en effectief
TopMate C302 Laptop Cooling Pad Review: Goedkoop en effectief
Anonim

Bottom Line

De TopMate C302 is een ideale budgetkeuze voor een eenvoudig en ongecompliceerd koelkussen, hoewel het misschien niet bestand is tegen uitgebreide slijtage.

TopMate C302 koelkussen voor laptops

Image
Image

We hebben de TopMate C302 Laptop Cooling Pad gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Hoewel de kernfunctionaliteit meestal hetzelfde is, zijn koelpads voor laptops verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en met verschillende functies. Sommige zijn robuust en duurzaam en kunnen extra voordelen bevatten, terwijl sommige zich houden aan de absolute basis, met als doel te winnen met waar voor je geld.

De TopMate C302 is een sterk voorbeeld van het laatste. Het is betaalbaar en solide effectief, maar het plastic ontwerp voelt een beetje dun aan. Ik zou er niet op wedden dat het lang meegaat zonder voorzichtige behandeling, maar gezien de prijs, maak je je er misschien niet al te veel zorgen over.

Ontwerp: licht en een beetje dun

De C302 is iets meer dan 14 inch breed en is ontworpen voor laptops met schermen tot 15,6 inch diagonaal. Het is voornamelijk gemaakt van lichtgewicht plastic, met een dun metalen rooster aan de bovenkant boven de twee 4,9-inch ventilatoren om de warmte af te voeren.

De hele pad weegt slechts 1,1 pond, maar het nadeel van het feit dat het zo licht van gewicht is, is dat het een beetje dun en gammel aanvoelt. Het is prima om je laptop vast te houden en op een bureau te zitten, maar ik zou er niet op wedden dat het een harde val overleeft zonder enige schade.

Image
Image

Het heeft twee kleine opklapbare noppen aan de onderkant om je laptop op zijn plaats te houden, en ze kunnen geleidelijk worden aangepast om te voorkomen dat ze omhoog blijven steken en in je polsen drukken tijdens het typen. Ondertussen klappen een paar voeten aan de onderkant van de pad uit om uw laptop ongeveer 2,5 cm omhoog te brengen om de luchtcirculatie te verbeteren.

Er komt een enkele kabel uit de achterkant van de pad om aan te sluiten op een USB-A-poort op uw computer, en deze heeft een doorvoer zodat u een ander accessoire kunt aansluiten, om geen poort op te offeren gewoon om het koelkussen te gebruiken. Dat is handig.

Het is prima om je laptop vast te houden en op een bureau te zitten, maar ik zou er niet op wedden dat het een harde val overleeft zonder enige schade.

De C302 heeft een klein beetje accentverlichting via een paar blauwe lampjes onder elke ventilator, maar stra alt geen noemenswaardige gloed uit en is op geen enkele manier aanpasbaar.

Configuratieproces: Plug en play

De C302 is een puur plug-and-play-accessoire zonder flitsende extra's of instellingen om mee om te gaan, noch enige noodzaak voor software op uw computer. Plaats hem eenvoudig onder uw laptop, pas de voetjes aan en houd de noppen naar wens vast, en sluit de USB-poort aan op uw computer om de pad in te schakelen. De ventilatoren worden dan geactiveerd en draaien op de enige beschikbare snelheid, en je kunt hem loskoppelen als je klaar bent of niet meer nodig hebt.

Image
Image

Prestaties: het maakt een verschil

Ik heb de C302 getest met de Razer Blade 15 (2019) gaming-laptop, die is uitgerust met een Intel Core i7-9750H-processor en 16 GB RAM, evenals een NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GPU (6 GB).

Deze lichtgewicht en betaalbare pad leverde een solide koelvermogen dat hielp om zowel de interne als de externe temperatuur van de laptop te verlagen terwijl hij onder aanzienlijke stress stond.

Tijdens twee recente, populaire games en een grafisch-intensieve benchmarktest, heb ik de laptop eerst alleen getest en de interne processortemperatuur geregistreerd met behulp van de NZXT CAM-app, evenals de externe temperatuur van de laptop met behulp van een infrarood thermometer. Nadat ik de laptop had laten afkoelen, herhaalde ik het proces met het koelkussen in gebruik.

In Fortnite registreerde de Razer Blade 15 een interne piektemperatuur van 196 graden Fahrenheit en 118 graden uitwendig, terwijl het koelkussen die cijfers liet zakken tot 179 graden intern en 115 graden extern.

In de ingebouwde benchmarktest van Dirt 5 bereikte de Razer Blade 15 184 graden intern en 117° extern, en die cijfers daalden tot 175 graden intern en 100 graden extern met het koelkussen. Er was geen significant prestatieverschil in de Dirt 5-benchmark bij gebruik van de koelpad: de gemiddelde FPS-markering was binnen één frame met of zonder de gebruikte pad.

Image
Image

Ten slotte bereikte UNIGINE's Heaven Benchmark 162 graden intern en 109 graden extern op de Razer Blade 15 alleen, en daalde tot 154 graden intern en 105 graden extern bij gebruik van de C302. Alles bij elkaar leverde deze lichtgewicht en betaalbare pad een solide koelvermogen dat hielp om zowel de interne als de externe temperatuur van de laptop te verlagen terwijl hij onder aanzienlijke stress stond.

Afhankelijk van de test waren de resultaten ongeveer vergelijkbaar met of beter dan duurdere koelpads, zoals de Kootek Laptop Cooling Pad en Therm altake Massive TM, die enkele toegevoegde functies aan boord hebben. Het is ook behoorlijk stil in gebruik - zeker stiller dan de eigen interne ventilatoren van de Razer Blade 15.

Prijs: het is zeer betaalbaar

Voor $ 30 is dit een van de meest betaalbare koelpads voor laptops die momenteel op de markt zijn. Hoewel de resultaten over meerdere tests en games/apps varieerden, kwam de C302 redelijk goed overeen met enkele van de duurdere opties die ik heb getest. Het voelt een beetje dun aan en heeft geen premiumfuncties, maar de C302 is een zeer goede instapoptie.

Image
Image

TopMate C302 vs. Kootek Laptop Cooling Pad

Voor $ 27 is de Kootek Laptop Cooling Pad iets robuuster. Het geeft je de mogelijkheid om de ventilatoren aan en uit te zetten - of de ene grote ventilator, of de groep van vier kleinere ventilatoren eromheen - plus het werkt een beetje stiller in gebruik. Het apparaat voelt over het algemeen duurzamer aan, hoewel het hoogteverstellingssysteem van de Kootek onhandig aanvoelt, omdat je een hangende metalen staaf in plastic richels schuift om hem rechtop te houden. Kootek's pad is groter en ontworpen voor laptops zo groot als 17 inch, maar als je het extra formaat niet nodig hebt, klaart de TopMate C302 de klus voor minder geld.

Een ideale keuze op instapniveau

Duurzaamheidsvragen terzijde, de TopMate C302 Laptop Cooling Pad werkte uiteindelijk net zo goed als de andere, duurdere pads die ik heb getest, en hielp een deel van de warmte te compenseren die wordt gegenereerd door een zeer hete gaming-laptop. Als u zich zorgen maakt over langdurige schade of prestatievermindering door een oververhitte laptop, is de C302 een kostenefficiënte manier om te voorkomen dat uw notebook extreme hittepieken bereikt.

Specs

  • Productnaam C302 Laptop Cooling Pad
  • Product Merk TopMate
  • MPN C302
  • Prijs $30.99
  • Releasedatum augustus 2016
  • Gewicht 1,09 lbs.
  • Productafmetingen 14,2 x 10,43 x 1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Poorten USB-A
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: