Hoe WhatsApp-telefoongesprekken te voeren

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp-telefoongesprekken te voeren
Hoe WhatsApp-telefoongesprekken te voeren
Anonim

Wat te weten

  • Start WhatsApp, tik op Oproepen, tik op de knop Bellen, kies een contact en tik op de telefoon. Als een contact u belt, kunt u de oproep accepteren of weigeren.
  • Groepsoproep: Tik op Bellen en tik vervolgens op Nieuwe groepsoproep. Tik op maximaal drie mensen en tik vervolgens op de knop call bovenaan het scherm.
  • Als je een groepsoproep krijgt, hoef je niet meteen op te nemen. Tik op Negeer als je nog niet wilt deelnemen. Tik op Deelnemen om een actief gesprek in te voeren.

Dit artikel legt uit hoe je de populaire WhatsApp Mess-app gebruikt om te bellen.

Hoe te bellen op WhatsApp

WhatsApp gebruikt data in plaats van mobiele spraakdiensten om sms-berichten en spraakoproepen te plaatsen. Dat betekent dat u het zelfs kunt gebruiken als u internationaal reist of ergens bent zonder mobiele service. WhatsApp is zelfs populair onder internationale reizigers die op WhatsApp vertrouwen om te voorkomen dat ze internationale data-abonnementen kopen.

Zolang je een Wi-Fi-verbinding hebt, kun je een WhatsApp-oproep plaatsen. Als je echter geen wifi hebt, gebruikt WhatsApp gegevens van je mobiele abonnement, wat kan leiden tot datakosten.

Aan de andere kant is WhatsApp ook eenvoudig te gebruiken, omdat het afhankelijk is van je bestaande adresboek en je niet hoeft te zoeken naar mensen op gebruikersnamen of e-mailadressen.

  1. Start de WhatsApp-app.
  2. Als u zich nog niet op de pagina Oproepen bevindt, tikt u op Oproepen bovenaan het scherm.
  3. Tik op de Bellen knop, dit is het groene telefoonpictogram onderaan het scherm.

  4. Zoek de persoon die je wilt bellen in je contactenlijst. De WhatsApp-contactenlijst die je hier ziet, is eigenlijk de standaard contactenlijst van je telefoon. Als je de persoon die je wilt bellen niet ziet, tik je op Nieuw contact en voeg je de persoon toe aan je contactenlijst. Je moet het telefoonnummer van de persoon invoeren in de nieuwe contactinvoer, aangezien WhatsApp telefoonnummers gebruikt om gebruikers te identificeren.
  5. Wat je de persoon vindt die je wilt bellen, tik op het telefoonpictogram rechts van hun naam. Als de persoon een oproep kan ontvangen en beantwoordt, is de oproep begonnen. Vanaf hier werkt het als een telefoongesprek met een berichten- of telefoonapp.

    Image
    Image

Als een contact u belt, kunt u een inkomende oproep accepteren of weigeren. Veeg over de groene telefoonknop om de oproep aan te nemen. U kunt de oproep weigeren door over de rode knop te vegen, of de oproep weigeren met een korte tekstantwoord door de tekstknop te vegen.

Een groepsgesprek voeren op WhatsApp

Je bent niet beperkt tot oproepen naar individuele mensen; je kunt ook groepsgesprekken voeren. Er is een limiet van 8 deelnemers voor deze gesprekken.

  1. Start de WhatsApp-app.
  2. Als u zich nog niet op de pagina Oproepen bevindt, tikt u op Oproepen bovenaan het scherm.
  3. Tik op de Bellen knop onderaan het scherm.
  4. Tik op Nieuwe groepsoproep.
  5. Tik op de pagina Nieuw groepsgesprek op elke persoon die je als deelnemer aan het gesprek wilt toevoegen. U kunt maximaal drie mensen in het gesprek plaatsen (voor een totaal van vier, inclusief uzelf).
  6. Als je klaar bent om te bellen, tik je op de call-knop bovenaan het scherm.

    Image
    Image

Op zoek naar informatie over het voeren van individuele of groepsvideogesprekken op WhatsApp? Lees die details in Hoe WhatsApp-videobellen te gebruiken.

WhatsApp Deelbare Groepsgesprekken

Of je nu een groepsgesprek of een groepsvideogesprek ontvangt, je hoeft niet meteen op te nemen. Net als bij een persoonlijke vergadering, kunt u deelnemen aan het groepsgesprek wanneer u klaar bent, of een groepsgesprek verlaten en er vervolgens weer aan deelnemen.

Als je een inkomend WhatsApp-groeps- of videogesprek ziet en je kunt op dat moment niet deelnemen aan het gesprek, tik je op Negeren. De actieve oproep verschijnt in je tabblad Oproepen in de WhatsApp-app.

Als je kunt deelnemen aan het groepsgesprek, tik je op het actieve gesprek en tik je vervolgens op Deelnemen om deel te nemen aan het gesprek. Als u het gesprek opnieuw moet beëindigen, verlaat u het gesprek en sluit u zich weer aan als u er klaar voor bent, zolang het gesprek actief blijft. De maker van het gesprek kan zien wie er momenteel in het gesprek is en wie nog niet aan het gesprek heeft deelgenomen.

Zoals bij alle groepsgesprekken, hebben deelbare gesprekken dezelfde regel voor maximaal acht personen en kunnen creators niemand verwijderen tijdens het gesprek.

Houd er rekening mee dat iemand je kan uitnodigen voor een groepsgesprek samen met iemand die je eerder hebt geblokkeerd, dus het is mogelijk om in een groepsgesprek terecht te komen met de geblokkeerde persoon.

Aanbevolen: