Windows 10 om Xbox Tech toe te voegen om games sneller te laten laden

Windows 10 om Xbox Tech toe te voegen om games sneller te laten laden
Windows 10 om Xbox Tech toe te voegen om games sneller te laten laden
Anonim

De eerste ontwikkelaarspreview voor Microsoft's DirectStorage API heeft onthuld dat de technologie achter de snellere laadtijden van de Xbox Series X ook naar Windows 10 komt.

We wisten al dat Microsoft plannen had om de Application Programming Interface (API) te brengen die next-gen Xbox-consoles gebruiken om het laden van games naar Windows te versnellen. XDA Developers merkt echter op dat het onduidelijk was of ondersteuning beschikbaar zou zijn buiten Windows 11. Nu heeft de lancering van de eerste ontwikkelaarspreview voor die API op Windows ook onthuld dat Windows 10 een eigen versie van ondersteuning voor de technologie zal bieden.

Image
Image

De API is in wezen de ruggengraat van de Xbox Velocity Architecture van de Xbox Series X, die wordt gebruikt om de laadtijden van games en andere applicaties te verlengen. Kortom, het stelt je systeem in staat om de gegevens van de games veel sneller te lezen, waardoor de game sneller kan draaien.

Het doet dit door je schijf tegelijkertijd meer van de werklast te laten verwerken, terwijl de grafische kaart ook de decompressie van de gamegegevens laat afhandelen. Samen zorgt dit ervoor dat uw systeem sneller gegevens kan ophalen, zodat u niet hoeft te wachten tot activa in een rij zijn geladen. In plaats daarvan beginnen ze samen te laden, waardoor je sneller in het spel kunt komen.

De technologie vereist het gebruik van een NVMe solid-state drive (SSD), omdat deze in wezen is ontworpen om te profiteren van de hogere bandbreedte die ze bieden ten opzichte van traditionele SSD's en harde schijven. Microsoft zegt dat ontwikkelaars de API maar één keer hoeven te implementeren om deze in een hele game te ondersteunen, wat het in de toekomst gemakkelijker zou moeten maken om deze te ondersteunen.

Bovendien ondersteunen alle games die de nieuwe API ondersteunen ook computers zonder deze, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over compatibiliteitsproblemen.

Ondersteuning voor Microsoft DirectStorage zal in de toekomst beschikbaar zijn, te beginnen met Windows 10 versie versie 1909 en hoger.

Aanbevolen: