Een router gebruiken als wifi-extender

Inhoudsopgave:

Een router gebruiken als wifi-extender
Een router gebruiken als wifi-extender
Anonim

Wat te weten

  • Verbind je oude router via Ethernet met je hoofdrouter en plaats deze in AP-modus om te gebruiken als wifi-extender.
  • Schakel een extra internetrouter in Herhaalmodus om hem zonder kabel als wifi-repeater te gebruiken.
  • Specifieke stappen en instellingsnamen kunnen van model tot model verschillen, afhankelijk van de fabrikant van de router.

Deze gids leidt je door de stappen voor het instellen van een oude router als een wifi-extender, ook vaak aangeduid als draadloos internet of wifi-repeater, om je thuis- of kantoornetwerk een boost te geven in gebieden met een zwak signaal.

Voor optimale snelheden moet uw extra router ten minste de 802.11n Wi-Fi-standaard ondersteunen. Oudere modellen bieden mogelijk niet de internetsnelheden die u nodig heeft in een extender.

Hoe gebruik ik een tweede router als extender?

De eenvoudigste manier om een reserverouter als extender te gebruiken, is door deze via een Ethernet-kabel op uw hoofdrouter aan te sluiten. Het ontwerp en de formulering die worden gebruikt voor routerinstellingen en -functies kunnen sterk verschillen van routermodel tot model, maar de algemene installatiestappen zijn meestal als volgt.

Gedetailleerde instructies voor het specifieke model van uw router zijn beschikbaar via de website van de fabrikant of internetprovider.

  1. Update de firmware op je oude router. Als je je oude internetrouter al een tijdje niet hebt gebruikt, moet deze mogelijk worden bijgewerkt om de internetverbinding en beveiliging te verbeteren.
  2. Sluit een Ethernet-kabel aan op een Ethernet-poort op uw hoofdinternetrouter.

    Image
    Image
  3. Steek het andere uiteinde van deze Ethernet-kabel in de WAN-poort van de secundaire router die u als wifi-repeater wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Log in op de beheerdersinstellingen van uw secundaire router door het IP-adres en de inloggegevens te gebruiken.

    Deze informatie staat vaak op een sticker op de router zelf of is te vinden in de handleiding of verpakking. Dit zijn dezelfde beheerdersinstellingen die worden gebruikt bij het wijzigen van het wachtwoord van een modem of router.

  5. Zodra u bent ingelogd, zoekt u de draadloze instellingen van de router en selecteert u AP Mode. Hierdoor wordt uw router een toegangspunt voor uw internetverbinding, waardoor de wifi in wezen buiten het bereik van de hoofdrouter wordt uitgebreid.

    Mogelijk moet u op een optie klikken zoals Toepassen, Bevestigen of Opslaan voor de verandering om live te gaan.

Hoe stel ik mijn router in als repeater?

Een alternatief voor de AP Mode-oplossing is om je extra router in de Repeater-modus te zetten. Dit is een goede optie als je geen extra Ethernet-kabel hebt liggen. Hier is hoe het te doen.

  1. Zorg ervoor dat je hoofdrouter is ingeschakeld en zijn wifi-signaal uitzendt.
  2. Update de firmware van uw oude router zodat deze de nieuwste beveiligings- en functieverbeteringen heeft.
  3. Log in op de beheerdersinstellingen van je oude router via een webbrowser of de officiële app.

    Controleer de onderkant van de router voor de inloggegevens.

  4. Zoek de draadloze instellingen van de oude router en selecteer Herhaalmodus.

    De exacte formulering en stappen hiervoor kunnen nogal verschillen, afhankelijk van het model van je router. Herhaalmodus kan ook worden genoemd Wireless Bridge Mode, Extender Mode, Repeater Mode, of iets dergelijks.

  5. Selecteer het Wi-Fi-netwerk dat door uw primaire router wordt gemaakt en maak er verbinding mee met het wachtwoord en, indien nodig, de gebruikersnaam.

    Deze stap kan sterk variëren, afhankelijk van de router die je gebruikt. Mogelijk wordt u gevraagd om het IP-adres van uw hoofdrouter of het Mac-adres en beheerdersgegevens in te voeren in plaats van of naast de aanmeldingsgegevens van het Wi-Fi-netwerk.

  6. Bevestig de wijzigingen.

Hoe kan ik een oude router gebruiken als wifi-extender zonder kabels?

De eenvoudigste manier om een oude internetrouter te gebruiken als wifi-extender zonder Ethernet-kabel, is door hem in de herhaalmodus te plaatsen, zoals hierboven weergegeven. In de herhaalmodus maakt een router draadloos verbinding met de Wi-Fi-verbinding die wordt geproduceerd door de primaire router en zendt vervolgens een uitbreiding van het draadloze netwerk om zich heen uit.

Als je een oude router als wifi-repeater gebruikt, moet je er rekening mee houden dat deze draadloos verbinding moet maken met de primaire router en dat de verbinding kan worden onderbroken of verzwakt door fysieke objecten en muren. Probeer het uit de buurt van muren, meubels en andere grote objecten te plaatsen.

Kan ik een router als wifi-extender gebruiken?

De meeste moderne routers en modem-routerhybriden ondersteunen Wi-Fi-uitbreidingsmogelijkheden. Veel oudere routers kunnen ook op deze manier worden gebruikt, hoewel het wordt aanbevolen dat ze ten minste de 802.11n Wi-Fi-standaard ondersteunen. Een router met oudere wifi-technologie werkt misschien, maar biedt waarschijnlijk niet de snelheden of stabiliteit die u nodig heeft.

Sommige routers, zoals de Asus AiMesh-productlijn, bieden extra ondersteuning voor wifi-uitbreiding met hun eigen mesh-netwerksysteem. Een groot aantal Wi-Fi-extenders is ook verkrijgbaar bij een aantal fabrikanten en retailers. Deze speciale apparaten zijn vaak goedkoper en veel gemakkelijker in te stellen dan andere strategieën voor het versterken of uitbreiden van wifi.

FAQ

    Hoe gebruik ik een Linksys-router als wifi-extender?

    Je hebt een Linksys Smart Wi-Fi-router nodig die de Wireless Repeater-modus ondersteunt. Zorg ervoor dat u de draadloze instellingen van uw hoofdrouter hebt en voer vervolgens het standaard Linksys-routerwebadres https://192 in.168.1.1 (of een nieuw adres als u dit hebt gewijzigd) in uw browser en log in op uw Linksys Smart Wi-Fi-router. Selecteer Connectiviteit > Internetinstellingen > Bewerken > Draadloze Repeater en voer de details van de hoofdrouter in.

    Werken wifi-extenders goed?

    Een wifi-extender kan een effectieve en handige manier zijn om een haperende internetverbinding te versterken door het bereik van je draadloze netwerk uit te breiden, maar er zijn enkele kanttekeningen. Uw internetsnelheid, wifi-behoeften, routerlocatie en meer hebben allemaal invloed op de effectiviteit van een wifi-extender. Aangezien de extender dezelfde frequentieband gebruikt als de hoofdrouter, moet u er rekening mee houden dat de internetsnelheid mogelijk afneemt.

    Zal een wifi-extender mijn wifi-signaal sneller maken?

    Een wifi-extender die via een bekabelde verbinding is aangesloten, zorgt voor een sterke, speciale verbinding, vooral als je een snel internetabonnement hebt. Het is belangrijk om een dual-band wifi-extender te gebruiken om uw snelheid te maximaliseren. Het gebruik van een oudere, single-band extender kan uw algehele internetsnelheid zelfs verlagen, omdat het apparaat werkt om een signaal te leveren aan een groot deel van het gebied.

Aanbevolen: