Huawei Watch 3 wordt gelanceerd met HarmonyOS

Huawei Watch 3 wordt gelanceerd met HarmonyOS
Huawei Watch 3 wordt gelanceerd met HarmonyOS
Anonim

Huawei heeft de lancering van zijn volgende smartwatch, de Huawei Watch 3, bevestigd en dat het nieuwe apparaat een van de eersten zal zijn die zijn nieuwe Android-achtige besturingssysteem, HarmonyOS, zal gebruiken.

Huawei heeft eindelijk aangekondigd dat HarmonyOS, zijn Android-concurrent, op 2 juni wordt gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem is in ontwikkeling sinds 2019 en zal draaien op de Huawei Watch 3 en andere nieuwe Huawei-apparaten wanneer ze worden uitgebracht. Er is niet veel bekend over de functies van het besturingssysteem of het algehele ontwerp, maar Android Authority meldt geruchten dat het een langere levensduur van de batterij, eSim-ondersteuning en de hele dag bewaking van de lichaamstemperatuur zal bieden.

Image
Image
Iemand die een ouder model Huawei Smartwatch draagt.

Joan Cross Carcia - Corbis / Getty Images

Ontwikkeling begon op HarmonyOS na het Amerikaanse verbod op het in China gevestigde technologiebedrijf in 2019. Na dat verbod begonnen grote bedrijven steun voor Huawei in te trekken, wat er uiteindelijk toe leidde dat Google zelfs de Android-licentie van Huawei introk, waardoor het gedwongen werd te gebruiken de open-sourceversie die modders gebruiken om aangepaste ROM's te maken (in wezen besturingssystemen die gebruikers kunnen downloaden en installeren op hun Android-telefoons).

Nu, na een paar jaar van ontwikkeling, krijgen we eindelijk onze eerste blik op het nieuwe besturingssysteem, dat zal fungeren als een concurrent voor Android in markten waar Huawei actief is. Er zijn een paar lekken geweest die afbeeldingen tonen van hoe het besturingssysteem eruit ziet, maar er zijn geen definitieve aankondigingen van de fabrikant zelf.

Het besturingssysteem zal fungeren als een complete vervanging op alle slimme apparaten van Huawei en wordt gelanceerd met een speciaal evenement op 2 juni om 05.00 uur PT. Op dit moment is het onduidelijk of dit een wereldwijde lancering of alleen in China zal zijn.

Aanbevolen: