Jehron Petty's non-profitorganisatie inspireert BIPOC computerwetenschappenstudenten

Inhoudsopgave:

Jehron Petty's non-profitorganisatie inspireert BIPOC computerwetenschappenstudenten
Jehron Petty's non-profitorganisatie inspireert BIPOC computerwetenschappenstudenten
Anonim

Jehron Petty is een mentor in hart en nieren, dus toen hij een kans zag om zijn medestudenten in de computerwetenschappen te helpen, kon hij het niet laten liggen.

Petty is de oprichter en CEO van ColorStack, een non-profitorganisatie die programma's voor gemeenschapsopbouw, academische ondersteuning en loopbaanontwikkeling uitvoert voor studenten informatica van Black en Latinx-universiteiten in het hele land.

Image
Image

ColorStack is ontstaan uit Petty's wens om ervoor te zorgen dat meer minderheidsstudenten informatica de steun en tools krijgen die ze nodig hebben om te slagen in het veld.

"Ik was een student computerwetenschappen en het ging goed met mezelf, maar ik realiseerde me dat ik een soort anomalie was in het ecosysteem", vertelde Petty aan Lifewire in een telefonisch interview. "Mijn leeftijdsgenoten die zwart en bruin waren, deden het niet zo goed in de klas, dus ik concentreerde me op het oplossen van dat probleem."

Petty studeerde ongeveer een jaar geleden af aan de Cornell University met een graad in computerwetenschappen. In plaats van het jaren later in zijn carrière vooruit te betalen, zei hij dat hij vandaag graag ColorStack aan de studenten wilde presenteren.

De non-profitorganisatie organiseert een virtuele bootcamp van drie weken voor het opbouwen van een carrière, organiseert een computerwetenschappelijk programma van 12 weken en beheert een Slack-gemeenschap van studenten.

Snelle feiten

  • Name: Jehron Petty
  • Leeftijd: 23
  • Van: Saint Thomas
  • Favoriete game(s) om te spelen: Call of Duty via pc
  • Belangrijkste quote of motto: "Pay it forward."

Passie voor groei

Petty begon zijn eerste bedrijf op de middelbare school op 16-jarige leeftijd. Hij repareerde en personaliseerde iPhones, laptops en iPads. Hij begon ColorStack te bouwen via zijn Cornell-gemeenschap, maar toen zijn passie voor de non-profitorganisatie groeide, besloot Petty die sprong te wagen en zijn idee op grotere schaal uit te breiden.

Petty lanceerde ColorStack solo in mei 2020, maar hij bouwde na ongeveer een jaar een fulltime team van vier medewerkers en één stagiaire op. Hij was in staat om snel enkele teamleden toe te voegen nadat hij ongeveer $ 1 miljoen aan financiering had binnengehaald van bedrijfssponsors, subsidies en andere investeerders om zijn onderneming te ondersteunen.

Nu zei Petty dat hij het meest gefocust is op het inzetten van het budget om het operationele team van ColorStack meer op te bouwen om de visie van de non-profitorganisatie uit te voeren. Een aspect van de organisatie waar Petty trots op is, is de groeiende en bloeiende gemeenschap van ColorStack van meer dan 1.000 studenten informatica.

"We zijn zeer bevoorrecht dat we de gemeenschap van studenten die we willen dienen al in ons netwerk hebben," zei Petty. "We weten min of meer al wat werkt voor wat betreft programmeerstrategieën."

Ik studeerde computerwetenschappen en het ging goed met mezelf, maar ik realiseerde me dat ik een soort anomalie was in het ecosysteem.

ColorStack's samenwerking met Triplebyte, aangekondigd in augustus vorig jaar, heeft het bedrijf echt vooruit geholpen, zei Petty. Triplebyte, een technisch wervingsplatformbedrijf, stemde ermee in ColorStack voor twee jaar te incuberen, inclusief het verstrekken van operationele financiering.

"Triplebyte geloofde in mij en binnen een paar maanden gaven ze me wat ik nodig had om fulltime met ColorStack te beginnen," zei Petty. "Dat was zeker onze eerste overwinning."

Om zijn doelen te bereiken met ColorStack als jonge oprichter en CEO, neemt Petty momenteel deel aan de Blavity.org Growth Fellowship.

"Het programma heeft mijn verwachtingen overtroffen door me te helpen groeien als leider en me te helpen mijn bedrijf te zien als een leidinggevende en niet alleen als een oprichter", zei hij. "Door dat advies van ervaren professionals te krijgen, heb ik, vooral als jonge oprichter, geleerd hoe ik CEO kan worden."

Privilege in zijn voordeel gebruiken

Petty zegt dat er uitdagingen zijn geweest om een jonge en zwarte oprichter te zijn. Die uitdagingen hangen vooral samen met mensen die twijfelen aan zijn capaciteiten om leiding te geven, maar hij heeft dit overwonnen door partners te vinden die hem vertrouwen in het technische ecosysteem.

Petty heeft twee stages gelopen bij Google, één in engineering en één in productmanagement. Hij zei dat alleen al het hebben van Google en Cornell op zijn cv hem voor specifieke kansen en mensen heeft geplaatst waarvan hij denkt dat hij anders niet zou zijn tegengekomen.

Image
Image

"Ik heb er op de universiteit mijn missie van gemaakt om ervoor te zorgen dat ik de juiste diploma's had. Ook al geloof ik niet in dat systeem, ik wist dat het me in bepaalde gesprekken verder zou brengen."

Door de verschillende programmering van ColorStack hoopt Petty dat studenten academische ondersteuning, loopbaanbegeleiding, werkvoorbereiding en nieuwe connecties krijgen door maandelijkse evenementen. Nu het team groeit, kijkt Petty ernaar uit om wat marketing- en operationele ondersteuning toe te voegen om volgend jaar meer programmering te produceren.

"We hebben werkende programma's, dus ik ben gefocust op het verfijnen en versterken van die programma's, zodat we in twee tot drie jaar kunnen opschalen," zei Petty.

Uiteindelijk wil Petty ColorStack uitbreiden naar zoveel mogelijk allochtone studenten. Zijn droom is om erkend te worden bij grote namen zoals de National Society of Black Engineers en Black Girls Code.

"We willen een goed bewust merk zijn," zei hij. "Op de lange termijn gaat het erom te nemen wat we hebben gedaan, te bewijzen dat het elders werkt en het aan meer studenten te bieden."

Aanbevolen: