Amazon lanceert geserialiseerde fictiewinkel, Kindle Vella

Amazon lanceert geserialiseerde fictiewinkel, Kindle Vella
Amazon lanceert geserialiseerde fictiewinkel, Kindle Vella
Anonim

Amazon's nieuwe Kindle Vella-marktplaats stelt auteurs in staat hun verhalen één aflevering tegelijk te publiceren, die lezers kunnen betalen om te ontgrendelen en te blijven lezen.

Elk verhaal biedt de eerste drie afleveringen, van 500 tot 5.000 woorden per stuk, gratis aan, waarna lezers "tokens" kunnen uitgeven om toegang te krijgen tot latere afleveringen. Tokens kosten tussen $ 2,00 voor 200 en $ 15,00 voor 1, 700, met individuele afleveringsprijzen bepaald door het aantal woorden.

Image
Image

Het platform is ontworpen om een meer interactieve ervaring te bieden met geserialiseerde fictie. Auteurs kunnen aan het einde van afleveringen auteursnotities achterlaten om lezers rechtstreeks aan te spreken. Lezers kunnen tags gebruiken om naar hun favoriete genres te zoeken, een duim omhoog te laten voor hoofdstukken die ze leuk vinden en hun favoriete verhalen rechtstreeks vanuit de app op sociale media te delen. Ze kunnen ook een verhaal volgen dat ze leuk vinden om meldingen te ontvangen wanneer een nieuw hoofdstuk wordt gepubliceerd, en tokenkopers kunnen één "favoriet" per week uitgeven om specifieke verhalen te laten zien.

Auteurs verdienen 50% van de inkomsten die worden gegenereerd met tokens die aan elk van hun afleveringen zijn uitgegeven, met extra bonussen die worden toegekend afhankelijk van de betrokkenheid. Het is ook waarschijnlijk dat deze betrokkenheid, en wordt weergegeven via Faves, de zichtbaarheid en inkomsten van een verhaal zal verbeteren. Amazon beweert dat Kindle Vella tot nu toe "duizenden" auteurs heeft gehost en "tienduizenden" afleveringen heeft gepubliceerd.

Kindle Vella is momenteel alleen beschikbaar in de VS via Amazon.com en de Kindle iOS-app. Zoals Engadget opmerkt, is het momenteel echter niet beschikbaar voor Kindle-e-readers en is het niet beschikbaar gemaakt op Android-apparaten.

Aanbevolen: