Een hoofdtelefoonaansluiting repareren

Inhoudsopgave:

Een hoofdtelefoonaansluiting repareren
Een hoofdtelefoonaansluiting repareren
Anonim

Wat te weten

  • Knip en strip de beschadigde draad, draai de draden samen en sluit ze af met isolatietape.
  • Als de koptelefoonaansluiting beschadigd is, heb je een soldeerbout en soldeer nodig om de draden te repareren.
  • Soldeer de draden aan de aansluiting en wikkel ze met isolatietape.

Dit artikel laat je zien hoe je een kapotte koptelefoonaansluiting op een bedrade koptelefoon kunt repareren als de draad beschadigd, gerafeld of doorgesneden is.

Een hoofdtelefoonaansluiting op bedrade hoofdtelefoons repareren

Na verloop van tijd kunnen de koptelefoondraden verslechteren, waardoor audio-onderbrekingen, luidruchtige feedback en andere problemen ontstaan. Het is mogelijk om een bedradingsprobleem op te lossen met een reparatie van de hoofdtelefoonaansluiting, waarbij de stekker wordt afgesneden, de draad van de buitenmantel en isolatie wordt verwijderd en de stekker opnieuw wordt bedraden.

Je hebt een aantal basisgereedschappen nodig, waaronder draadknippers, elektrische tape, een soldeerbout en materialen, namelijk soldeerdraad en vloeimiddel. Mogelijk hebt u ook een vervanging van een 3,5 mm-aansluiting nodig als de huidige beschadigd is.

Hoe de schade te beoordelen

Voordat je verder gaat, moet je de koptelefoon beoordelen om de locatie van de schade te identificeren. Als de schade ergens langs de draad zit, is de oplossing eenvoudig. Als de schade zich bij de koptelefoonaansluiting of stekker bevindt, moet u het hele ding vervangen.

Laten we de draad en hoofdtelefoonaansluiting op uw hoofdtelefoon beoordelen.

  1. Zoek naar tekenen van zichtbare schade, zoals een kapotte behuizing, geknikte of verbogen bedrading en gerafelde randen. Ga verder als er geen zichtbare schade is.
  2. Als de koptelefoon nog steeds werkt, zij het abnormaal, sluit hem dan aan op een muziekapparaat en begin met afspelen. Beweeg je vingers langs de draad, met name het gebied waar je denkt dat er schade is. Als het probleem bij de stekker zit, zult u merken dat het buigen of aanpassen van de draad in de buurt het afspelen beïnvloedt. Hetzelfde geldt voor de rest van de draad. Als je audiofeedback opmerkt of het geluid wegv alt, heb je de boosdoener ontdekt.
  3. Noteer waar de schade is. Als je denkt dat je het moeilijk zult onthouden, kun je een stuk tape om de sectie wikkelen.

Een kapotte koptelefoonaansluiting repareren zonder te solderen

Een vervanging van de koptelefoonaansluiting is de beste keuze om dingen weer werkend te krijgen met een gerafelde of gebroken draad. In de meeste gevallen kunt u dit doen zonder te solderen. Als de aansluiting echter het probleem is, moet u waarschijnlijk solderen.

Hier leest u hoe u een hoofdtelefoonaansluiting op een hoofdtelefoon kunt repareren zonder soldeergereedschap:

  1. Gebruik draadknippers of draadstrippers om de koptelefoonaansluiting af te snijden, ongeveer een centimeter of twee vanaf de bovenkant van de draad.

    Image
    Image

    Als het probleem niet bij de aansluiting zit, knip dan de draad op de juiste plek door en zorg ervoor dat u de schade verwijdert.

    Image
    Image
  2. Verwijder de draadmantel en als de draden in isolatie zijn gewikkeld, verwijder deze dan voorzichtig. Draadstrippers werken het beste voor het verwijderen van isolatie.

    Image
    Image
  3. Strip genoeg van de geleidingsdraad om je ruimte te geven om te werken.
  4. Twist de draden samen, rood naar rood, zwart naar zwart en aarde naar aarde (het aantal en de kleur van de draden kan per model verschillen). Zet ze vervolgens vast met isolatietape. Gebruik aparte stukken voor elke draad, zodat ze elkaar niet raken.

    Image
    Image

    Als alternatief kunt u de draaduiteinden aan elkaar solderen. Als je klaar bent, wikkel je ze in een ander stuk isolatietape voor extra bescherming.

    Image
    Image
  5. Dat is het. Nu kun je je koptelefoon testen om te zien of ze beter werken.

Het is geen aantrekkelijke oplossing, maar het zal je koptelefoon weer in goede staat herstellen.

Een kapotte koptelefoonaansluiting repareren met soldeergereedschap

Een alternatief is om de behuizing van de koptelefoonaansluiting te verwijderen en de draden te solderen en ze aan de juiste knooppunten te bevestigen. Deze strategie is moeilijker, niet alleen omdat je ervaring moet hebben met het werken met een soldeerbout en soldeer, maar je moet ook voorzichtiger zijn met het verwijderen van de dop van de koptelefoonaansluiting.

Hier leest u hoe u problemen met een kapotte hoofdtelefoonaansluiting kunt oplossen met een soldeerbout:

Tip:

Steek de soldeerbout van tevoren in het stopcontact om hem op te warmen. Zorg er wel voor dat je het goed vastzet, zodat het niet v alt of voorwerpen in de buurt verbrandt.

Waarschuwing:

Terwijl u het soldeer verwarmt, wordt de metalen aansluiting ook heet. U moet beschermende handschoenen dragen of gereedschap gebruiken om de krik vast te zetten en vast te houden terwijl u werkt. Je verbrandt jezelf als je niet oppast.

  1. Gebruik draadknippers of draadstrippers om de koptelefoonaansluiting af te snijden.

    Image
    Image
  2. Tenzij je een vervangingsset voor hoofdtelefoonstekker gebruikt met een naakte aansluiting, moet je de bestaande stekker schoonvegen door de dop te verwijderen - deze kan van plastic of metaal zijn. Let op de kleurgecodeerde draden en waar ze aan de stekker zijn gesoldeerd voordat u ze wegknipt.

    Image
    Image
  3. Verwijder de draadmantel en als de draden in isolatie zijn gewikkeld, verwijder deze dan voorzichtig.

    Image
    Image
  4. Strip genoeg van de geleidingsdraad om je ruimte te geven om te werken.
  5. Gebruik één voor één een beetje soldeer om de draden aan de achterkant van de koptelefoonaansluiting te bevestigen, passend bij de positie van de oorspronkelijke draden.

    Image
    Image

    Ground gaat naar de onderkant van de terminal; groen gaat naar de corresponderende zijterminal en rood naar de andere terminal. Zorg ervoor dat geen van de blootliggende draden elkaar raken. Laat het soldeer afkoelen voordat u verdergaat.

    Image
    Image
  6. Je kunt het in elektrische tape wikkelen nadat het soldeer is afgekoeld en je zeker weet dat de draden zijn bevestigd. Als u een aantrekkelijkere oplossing wilt, kunt u een plastic dop of huls gebruiken in plaats van de tape.

    Image
    Image
  7. Dat is het. Nu kun je je koptelefoon testen om te zien of ze beter werken.

    Image
    Image

Als de koptelefoon niet werkt, moet je controleren of geen van de draden elkaar raakt. Als dat niet lukt, moet u mogelijk de draden opnieuw solderen om er zeker van te zijn dat ze aan de stekkeraansluitingen vastzitten.

FAQ

    Hoe repareer je een verbogen koptelefoonaansluiting?

    Als je nog nooit een koptelefoon hebt gerepareerd, kun je deze naar een erkende reparatiewerkplaats brengen of een nieuwe set kopen. Als je echter een doe-het-zelf-oplossing gaat proberen, kun je proberen de krik terug in de juiste positie te buigen met een tang en een rechte liniaal. De kracht die je gebruikt moet heel zacht zijn, anders zou je de krik kunnen breken.

    Hoe repareer je de koptelefoonaansluiting op een Xbox One-controller?

    Je kunt proberen de controller te openen om de koptelefoonaansluiting te repareren of te vervangen. U hebt hiervoor T-6 en T-9 Torx-stuurprogramma's of bits nodig. Verwijder voorzichtig de panelen van de controller en schroef de bovenste printplaat los om bij de aansluiting te komen. Lifewire heeft een handleiding voor het repareren van de hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller met meer gedetailleerde instructies. Houd er rekening mee dat dit de garantie van het apparaat kan doen vervallen.

    Hoeveel kost het om een koptelefoonaansluiting te repareren?

    De meeste typische reparaties kosten tussen $30 en $70, volgens Consumer Reports. Afhankelijk van het type reparatie dat nodig is en hoeveel de fabrikant of elektronicawinkel rekent voor onderdelen en arbeid, kan die prijs stijgen.

Aanbevolen: