Een MacBook Pro-batterij vervangen

Inhoudsopgave:

Een MacBook Pro-batterij vervangen
Een MacBook Pro-batterij vervangen
Anonim

Wat te weten

  • Het exacte proces verschilt qua omvang en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van het model; kijk op een site zoals iFixit voor details.
  • De veiligste optie is om het naar een Apple Store te brengen of een lokale erkende serviceprovider te zoeken.
  • Vervangende batterijen kosten gemiddeld ongeveer $ 100.

Dit artikel bevat instructies om je te helpen bij het vervangen van de batterij van je MacBook Pro, inclusief informatie over de kosten van een nieuwe batterij en of het de moeite waard is om een lege batterij te vervangen.

Image
Image

Een MacBook Pro-batterij vervangen

Afhankelijk van het model MacBook Pro dat je bezit, kan het vervangen van de batterij supereenvoudig of ongelooflijk moeilijk en tijdrovend zijn. De beste, minst stressvolle (maar duurdere) keuze is om het in te leveren voor onderhoud, vooral als het nog onder de garantie v alt, maar het is mogelijk om het zelf te doen.

De specifieke stappen die je volgt om een MacBook Pro-batterij te vervangen, zijn afhankelijk van het model dat je hebt. Nieuwere versies van de laptop hebben de neiging om hun batterijen in de behuizing te hebben gelijmd, en je zult die lijm moeten verwijderen om het onderdeel eruit te halen en het dan te vervangen wanneer je de nieuwe installeert.

Apple raadt u af om deze "ingebouwde batterijen" zelf te vervangen. Als je merkt dat je MacBook Pro een van deze heeft, kun je hem het beste ergens naartoe brengen voor onderhoud.

Nadat je je MacBook Pro-model hebt geïdentificeerd, kun je zoeken naar "MacBook-batterijvervanging" op een site zoals iFixit voor de instructies. Als u besluit dit werk zelf te doen, moet u de instructies voor uw specifieke model zorgvuldig doorlezen om te voorkomen dat u andere onderdelen beschadigt. Als u dit doet, kunt u er misschien ook van overtuigen dat het gemakkelijker is om iemand anders het te laten doen.

Als u de behuizing van uw MacBook Pro opent, kan uw garantie ongeldig worden.

Hoeveel kost het om een MacBook Pro-batterij te vervangen?

Als je besluit de batterij van je MacBook Pro zelf te vervangen en over het benodigde gereedschap beschikt om de reparatie uit te voeren, zijn de enige kosten voor de vervangende batterij. Nogmaals, je zult een reeks prijzen zien, afhankelijk van het type batterij dat je koopt en waar je het koopt, maar je zou verwachten dat je ongeveer $ 100 uitgeeft voor de nieuwe.

Bij onderhoud heb je mogelijk ook arbeidskosten. Als uw MacBook Pro nog steeds onder de garantie v alt, hoeft u zich geen zorgen te maken; de garantie dekt de gehele reparatie. Maar u kunt verwachten dat u een vast bedrag beta alt of per uur als u geen garantie meer heeft. Het totaal zal meerdere malen hoger zijn dan de kosten van de batterij alleen, maar voor dat geld kunt u er redelijk zeker van zijn dat de reparatie correct en veilig wordt uitgevoerd.

Is het de moeite waard om een MacBook Pro-batterij te vervangen?

Met al dat gepraat over geautoriseerde serviceproviders en batterijlijm, kun je je afvragen of het gemakkelijker is om de hele MacBook Pro te vervangen in plaats van hem te repareren (of te laten doen). Dat is zo, maar een defecte batterij alleen is waarschijnlijk niet genoeg reden om uw computer te vervangen.

In plaats daarvan moet je jezelf afvragen of de batterij je enige probleem is met de MacBook Pro. Als het een ouder model is, kun je dan nog steeds alle applicaties die je gebruikt updaten? Werkt het scherm nog? Hebben nieuwere modellen functies die u graag zou willen hebben, zoals een Touch Bar, een snellere processor of meer geheugen?

Als je verder tevreden bent met je MacBook Pro, is het logischer om een paar honderd dollar te besteden aan het vervangen van de batterij in plaats van meer dan $ 1.000 om een nieuwe laptop te kopen.

FAQ

    Hoe vervang je een MacBook Pro Retina-batterij?

    Als je een MacBook Pro met Retina-display hebt, heeft je apparaat een geïntegreerde batterij die moeilijk toegankelijk is en die niet is ontworpen om door eindgebruikers te worden vervangen. Als je batterijproblemen hebt, kun je het beste contact opnemen met Apple. Apple biedt batterijservice, ongeacht of Apple Care uw apparaat dekt of niet. Als je apparaat geen garantie meer heeft, brengt Apple $ 199 in rekening voor batterijservice voor 13- en 15-inch MacBook Pro's met Retina-displays.

    Waar kan ik de batterij van mijn MacBook Pro vervangen?

    Gebruik voor de beste resultaten Apple of een door Apple geautoriseerde serviceprovider om uw MacBook-batterij te beoordelen en te vervangen. Niet alleen is uw MacBook in goede handen, maar Apple en zijn aangesloten serviceproviders zorgen er ook voor dat batterijen op verantwoorde wijze worden afgevoerd en behandeld. Wanneer u rechtstreeks zaken doet met Apple of een geautoriseerde agent, kunt u zelfs een tegoed krijgen voor een nieuw Apple-product. MacBooks worden ook gedekt door een garantie van een jaar voor problemen zoals een defecte batterij, en als je Apple Care hebt, worden sommige kosten zelfs buiten een jaar gedekt of verlaagd. De batterijservice buiten de garantie voor MacBooks varieert van $ 129 tot $ 199, wat een koopje is in vergelijking met de kosten van een nieuw apparaat.

Aanbevolen: