De Switch OLED is precies wat ik wilde van Nintendo

Inhoudsopgave:

De Switch OLED is precies wat ik wilde van Nintendo
De Switch OLED is precies wat ik wilde van Nintendo
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nintendo heeft een nieuwe Nintendo Switch onthuld die kleine upgrades zal bieden ten opzichte van het origineel.
  • Ondanks geruchten dat 4K-resolutie beschikbaar zou zijn op de nieuwe Switch, is de Switch OLED nog steeds vergrendeld op dezelfde resolutie als het origineel.
  • Het grootste upgradepunt van het hele nieuwe systeem is een OLED-scherm, dat zorgt voor donkerdere zwarttinten, een beter contrast en een schoner beeld.
Image
Image

Nintendo's aankomende Switch OLED is misschien niet de Switch Pro waar velen op hoopten, maar het brengt precies wat ik wil van een nieuwe Switch op tafel.

Al maanden doen geruchten en lekken de ronde dat Nintendo een Switch Pro zou uitbrengen met ondersteuning voor 60FPS, 4K-resolutie en meer waardevolle functies. Eerder deze week liet Nintendo het echter allemaal rusten toen het het Switch OLED-model aankondigde. De nieuwe Switch is precies hoe hij klinkt, maar in plaats van het LCD-paneel op het huidige model, heeft hij een OLED-scherm. Dat is een handige update, maar iets dat velen teleurstellend vonden, is het ontbreken van een upgrade naar de resolutie-uitvoer.

Waar velen hoopten op 4K, heeft Nintendo ervoor gekozen om door te gaan met de 1080P-uitvoer wanneer deze is gedockt, en een maximum van 720P bij het spelen in de handheld-modus. Het is niet de meest ideale oplossing als je het Breath of the Wild-vervolg in 4K wilt ervaren, maar het is ook geen dealbreaker. Voor iemand zoals ik, die het apparaat in de handheld-modus gebruikt in plaats van in het dock, is het zelfs de perfecte upgrade om mijn draagbare gaming een beetje beter te maken.

Onnodige upgrades

Om eerlijk te zijn, heb ik nooit de aantrekkingskracht gezien van een Nintendo Switch die naar 4K-resolutie gaat wanneer hij op de televisie wordt aangesloten. Natuurlijk speel ik graag nieuwe games met hogere resoluties - ik heb mijn PlayStation 5 aangesloten op een 4K-televisie en draai ook monitoren met hoge resolutie op mijn gaming-pc - maar als het op Nintendo-games aankomt, is resolutie nog nooit zo belangrijk geweest voor mij.

Games zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey zagen er in hun huidige iteraties allebei fantastisch uit op de Switch. Ja, 4K zou er waarschijnlijk nog beter uitzien, maar om eerlijk te zijn, zou 4K niet echt passen bij de manier waarop ik Nintendo-games speel.

Image
Image

Ondanks dat ik een gewone Nintendo Switch heb met een dock en zo, heb ik de neiging om het grootste deel van mijn tijd in de handheld-modus te spelen. Als zodanig is de behoefte aan de scherpste 4K-graphics niet echt iets dat ooit bij me is opgekomen. In plaats daarvan is het feit dat Nintendo er een OLED-scherm in gooit - met donkerdere kleuren en scherpere visuele beelden - waarschijnlijk het meest opwindende aan het OLED-model van Switch.

OLED is uitgegroeid tot een nietje voor mobiele telefoons, dus het zien van de adoptie van de Switch voelt als een stap in de goede richting. Bovendien zie ik de noodzaak niet voor de Switch om grafisch of qua prestaties bij te blijven met de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Voor iemand zoals ik, die het apparaat in de handheld-modus gebruikt in plaats van in het dock, is dit de perfecte upgrade om mijn draagbare gaming een beetje beter te maken.

Natuurlijk, dat zijn de consoles van de volgende generatie, maar Nintendo heeft nooit gespeeld volgens de regels van de 'console-oorlog'. Als zodanig heeft het bedrijf zich nooit zorgen hoeven maken om rechtstreeks met die consoles te concurreren als het op hardware aankomt. In plaats daarvan levert het uitzonderlijke software voor unieke hardware die gebruikers meer opties geeft dan de traditionele gameconsole.

Wat verandert er?

Afgezien van de toevoeging van het OLED-scherm verandert er niet veel aan de Switch met het OLED-model. Het scherm zal een tikkeltje groter zijn, namelijk 7 inch, vergeleken met de 6.2 inch op het origineel. De resolutie voor het scherm blijft op 1280x720, en hoewel een 1080P-paneel leuk zou zijn geweest, ga ik niet echt klagen omdat OLED het hoe dan ook een scherper uiterlijk zal geven. Er is ook meer interne opslag, waarbij de Switch OLED 64 GB biedt in vergelijking met de 32 GB van de originele Switch.

Er is ook de toevoeging van de Ethernet-poort in het dock, die bedrade gamers zullen waarderen, evenals een vernieuwde standaard, waardoor het veel groter en steviger is. Het bedrijf heeft ook de luidsprekers vernieuwd, die een sterkere en verbeterde audio moeten bieden bij het spelen in de handheld-modus.

Als het gaat om hoe de Switch werkt, zou niets aan het OLED-model de manier waarop je speelt moeten veranderen. Als je al een Switch hebt en niet geïnteresseerd bent in een iets beter scherm, dan hoef je je niet druk te maken. Maar als je net als ik bent, en je wilt net een beetje extra scherpte toevoegen aan je volgende Breath of the Wild-playthrough … nou, het Switch OLED-model lijkt een mooie midlife-upgrade te zijn naar een van mijn favoriete consoles die nu beschikbaar zijn nu.

Aanbevolen: