Wat is 'Scareware' precies?

Inhoudsopgave:

Wat is 'Scareware' precies?
Wat is 'Scareware' precies?
Anonim

Scareware is misleidingssoftware. Het staat ook bekend als "rogue scanner"-software of "fraudware", waarvan het doel is om mensen bang te maken om het te kopen en te installeren. Net als elke andere trojan-software misleidt scareware onwetende gebruikers om te dubbelklikken en het product te installeren. In het geval van scareware is de scam-tactiek om angstaanjagende schermen weer te geven van uw computer die wordt aangevallen, en dan zal de scareware beweren de antivirusoplossing voor die aanvallen te zijn.

Image
Image

Scareware en malafide scanners zijn een zwendelbedrijf van miljoenen dollars geworden en elke maand vallen duizenden gebruikers voor deze online zwendel. Scareware-producten jagen op de angst en het gebrek aan technische kennis van mensen en zullen een persoon voor $ 19,95 opdringen, gewoon door een nepscherm van een virusaanval weer te geven.

Bottom Line

Scareware-oplichters gebruiken valse versies van viruswaarschuwingen en andere berichten over systeemproblemen. Deze nepschermen zijn vaak erg overtuigend en houden meestal de meerderheid van de gebruikers voor de gek.

Wat zijn voorbeelden van Scareware-producten waar ik op moet letten?

De volgende links zijn voorbeelden van scareware-producten waar u op moet letten.

  • SpySheriff
  • XP Antivirus
  • Totaal veilig
  • AdwarePunisher

Hoe Scareware mensen aanv alt

Scareware kan je op drie verschillende manieren aanvallen:

  1. Toegang tot uw creditcard: Scareware kan u misleiden om geld te betalen voor valse antivirussoftware.
  2. Identiteitsdiefstal: Scareware kan uw computer binnendringen en proberen uw toetsaanslagen en bank-/persoonlijke informatie vast te leggen.
  3. "Zombie" uw computer: Scareware kan proberen de afstandsbediening van uw machine over te nemen om te dienen als een spam-verzendende zombierobot.

Hoe verdedig ik me tegen Scareware?

Verdedigen tegen online zwendel- of oplichtingsspelletjes gaat over sceptisch en waakzaam zijn: vraag altijd een aanbieding, betaald of gratis, wanneer een venster verschijnt en zegt dat je iets moet downloaden en installeren.

  1. Gebruik alleen een legitiem antivirus-/antispywareproduct dat u vertrouwt.
  2. Lees e-mails in platte tekst. Het vermijden van HTML-e-mail is cosmetisch niet prettig als alle afbeeldingen zijn verwijderd, maar het spartaanse uiterlijk omzeilt fraude door de verdachte HTML-links weer te geven.
  3. Open nooit bestandsbijlagen van vreemden of iemand die softwarediensten aanbiedt. Wantrouw elk e-mailaanbod dat bijlagen bevat: deze e-mails zijn bijna altijd oplichting en u moet deze berichten onmiddellijk verwijderen voordat ze uw computer infecteren.
  4. Wees sceptisch over online aanbiedingen en wees klaar om uw browser onmiddellijk te sluiten. Als de webpagina die je hebt gevonden je enig gevoel van alarm geeft, zal het indrukken van ALT-F4 op je toetsenbord je browser afsluiten en voorkomen dat scareware wordt gedownload.

Aanbevolen: