Google Agenda voegt virtuele aanwezigheid toe als RSVP-optie

Google Agenda voegt virtuele aanwezigheid toe als RSVP-optie
Google Agenda voegt virtuele aanwezigheid toe als RSVP-optie
Anonim

Gebruikers van Google Agenda kunnen binnenkort aangeven dat ze van plan zijn evenementen virtueel bij te wonen om hybride werkplekken mogelijk te maken.

Google zei dat gebruikers met een nieuwe RSVP-optie hun aanwezigheid kunnen selecteren als persoonlijk of virtueel. Zowel de organisator van het evenement als de andere gasten kunnen zien hoe mensen aanwezig zijn in de details van het evenement.

Image
Image

Het is belangrijk op te merken dat de nieuwe RSVP-opties niet werken met contacten op andere platforms zoals Microsoft Outlook.

De nieuwe functie is in eerste instantie alleen beschikbaar in Google Agenda, maar zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor Gmail-agenda-uitnodigingen. Google zei dat de functie de komende weken geleidelijk voor gebruikers zal worden uitgerold.

Dit is slechts een van de vele Google Workplace-updates van de afgelopen maanden. Een van de grootste updates kwam in juni toen Google aankondigde dat iedereen met een Google-account toegang had tot Google Workspace-functies. Voorheen waren functies zoals de mogelijkheid om slimme suggesties te delen in e-mails of documenten, andere gebruikers te vermelden om ze toe te voegen aan taken en te presenteren in Google Documenten, en Spreadsheets of Presentaties rechtstreeks toe te voegen aan uw Google Meet-gesprekken, alleen beschikbaar met een Google Workspace-abonnement.

Image
Image

Google kondigde in eerste instantie enkele van deze nieuwe Workspace-functies aan tijdens de Google I/O-conferentie van mei en verwees naar de nieuwe ervaring als Smart Canvas. De Smart Canvas-functies, zoals inclusieve taalsuggesties en gekoppelde checklists, werken in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Deze functies zijn vooral handig, aangezien veel werknemers het afgelopen jaar vanuit huis moesten werken en dit fulltime of in een hybride omgeving zullen blijven doen, zoals Google opmerkte in zijn aankondiging. Volgens een studie uit 2020 van de Universiteit van Chicago wordt verwacht dat 22% van alle volledige werkdagen na de pandemie thuis zal worden uitgevoerd, vergeleken met slechts 5% ervoor.

Aanbevolen: