De 5 beste Sony-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste Sony-tv's van 2022
De 5 beste Sony-tv's van 2022
Anonim

Sony is een van de meest vertrouwde merken op het gebied van elektronica, dus het is geen verrassing dat hun tv's tot de beste op de markt behoren. Sinds de introductie van de eerste tv in 1960, heeft het bedrijf sindsdien het voortouw genomen op het gebied van televisie-innovatie. Als u op zoek bent naar een nieuwe Sony-tv, hebben we enkele van onze topfoto's van zowel 4K- als 8K-modellen van Sony verzameld, met streaming, compatibiliteit met videogames en slimme functionaliteit, zoals spraakbediening. Je kunt ook kiezen uit verschillende schermformaten, van zo klein als 43 inch tot de standaard 55 inch en zo groot als 75 inch. Dat is voldoende bereik om uw woonkamer of slaapkamer te dekken, ongeacht de grootte van de ruimte waarmee u werkt.

Of je nu op zoek bent naar een thuisbioscoop in je kelder of gewoon je tv wilt upgraden naar een nieuwer of groter model, lees onze gids voor Smart TV's voordat je in onze recensies van enkele van de beste Sony-tv's op de markt.

Beste algemeen: Sony 55-inch A8H-serie OLED 4K UHD Smart Android TV

Image
Image

Voor een echte thuisbioscoopervaring kun je niet verder kijken dan de Sony Bravia A8H 4K UHD OLED-tv. OLED-tv's behoren al jaren tot de beste op de markt, maar door hun hoge prijs waren ze voor velen onbereikbaar. We beginnen nu eindelijk meer betaalbare OLED-opties te zien, met de A8H een van de topopties op de markt.

Het geluid en de kleur zijn uitstekend en komen het dichtst in de buurt van een bioscoop bij u thuis. U profiteert van ultramoderne functies, waaronder de X1 Ultimate Picture Processor, Dolby Vision, Pixel Contrast Booster, Acoustic Surface Audio en X Motion Clarity, die allemaal samenwerken om een eersteklas product te creëren. Het wint ook punten voor zijn smart home-compatibiliteit, met ingebouwde Google Assistent en ondersteuning voor Alexa en HomeKit.

De navigatie en UX kunnen niet eenvoudiger te gebruiken zijn, en je hebt tal van opties om je scherm te personaliseren. Hoewel het voor bijna iedereen een fantastische aankoop is, is het misschien niet ideaal voor hardcore gamers, omdat HDMI 2.1 ontbreekt. Anders houden we echt van deze.

Beste voor kleine kamers: Sony XBR49X900F 49" 4K Smart TV

Image
Image

Zelfs als je een kleine kamer hebt, hoef je niet in te boeten op kwaliteit. Voor kleinere kijkruimtes is een van de beste Sony-opties de X900F 49-inch 4K smart LED-tv. Het is een enorme klap voor een kleiner model, maar zal je appartement of familiekamer niet overbelasten.

De tv maakt gebruik van Sony's HDR X1 Extreme-processor, X-Tended Dynamic Range en X-Motion Clarity, die verantwoordelijk zijn voor het indrukwekkende contrast en de kleurverzadiging van de X900F, plus de lage onscherpte tijdens actiefoto's. De geluidskwaliteit is net zo sterk als het beeld, dankzij de toevoeging van IMAX Enhanced-audio, ontworpen om de meeslepende IMAX-theaterervaring in uw eigen huis na te bootsen. Het is niet aanmatigend, het creëert een perfect surround sound-systeem.

Zoals bij de meeste nieuwe Sony-tv's, kun je ook genieten van het gemak van Android TV en Google Assistant. Nog een laatste tip: bedenk waar u uw tv in uw huis plaatst, aangezien de kijkmogelijkheden kunnen worden gewijzigd als u vanuit een hoek kijkt. Anders raden we het ten zeerste aan.

"HDR-ondersteunde inhoud zal helder en levendig zijn en een meeslepende ervaring creëren voor entertainmentconsumptie, vooral als u van plan bent de tv te gebruiken voor gaming. " - Zach Sweat, Product Tester

Image
Image

Beste uitgave: Sony 75-inch klasse Z8H-serie LED 8K UHD Smart Android TV

Image
Image

Als je wacht met het upgraden van je tv totdat je een ongelooflijk stuk van voor 8K geoptimaliseerde technologie in handen kunt krijgen, dan is de Z8H iets voor jou. Als je budget het toelaat, heeft deze tv een aantal fantastische verbeteringen ten opzichte van Sony's vorige 8K-model, de Z9G, waardoor het nu het juiste moment is om te investeren.

Het slanke, stijlvolle ontwerp is wat je zou verwachten van een eersteklas product en het ontwerp is verbeterd met tweeters met frame die aan weerszijden van de tv zijn geplaatst. Samen met de woofer-luidsprekers kan de ZBH unieke trillingen en geluiden produceren in tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten.

Als het op prestaties aankomt, zijn de kleur en het beeldmateriaal van wereldklasse, vooral bij het weergeven van heldere HDR-video. Het geeft ook de zwarte ruimte even goed weer, perfect voor scifi- en ruimtescènes. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, zijn we verheugd te zien dat 8K-technologie steeds toegankelijker wordt voor liefhebbers van thuisfilms.

Beste OLED: Sony XBR-65A8G 65-inch Bravia OLED-tv

Image
Image

Op zoek naar een nieuwe OLED TV? Dan is de Sony XBR-65A8G 65-inch Bravia misschien precies wat je nodig hebt. Dankzij OLED, dat meer dan 8 miljoen zelfverlichtende pixels gebruikt om afbeeldingen te maken, imponeert dit model met indrukwekkende 4K HDR-video en verbazingwekkend vloeiende bewegingsverwerking. Dankzij de toevoeging van Sony's X1 Extreme-processor profiteer je ook van razendsnelle weergave en zelfs niet-4K-video ziet er nog steeds geweldig uit op het scherm.

Sony heeft alles uit de kast gehaald met deze tv, inclusief Sony's Triluminos-technologie, Dolby Vision HDR-ondersteuning en IMAX Enhanced-programmering voor superieure kleurverzadiging, detaillering en contrast, waardoor beelden echt tot leven komen. Sony's Acoustic Surface-technologie is ook inbegrepen, een innovatieve functie die het tv-scherm zelf verandert in een apparaat dat geluid uitstra alt, voor een meer dynamische audio-ervaring.

Af en toe kunnen OLED-schermen last hebben van inbrandschade, vooral als je naar repetitieve schermen kijkt, zoals nieuwsfeeds. Als je echter op een OLED bent ingesteld, is dit een van de beste tv's die je kunt vinden, Sony of anderszins.

Beste Smart TV: Sony X800H 43-inch 4K UHD TV

Image
Image

Het is geen geheim dat smart-tv's en streaming de weg van de toekomst zijn, waarbij steeds meer van ons kabelabonnementen laten vallen ten gunste van online diensten zoals Netflix. Als je upgradet naar een smart-tv om te genieten van streaming, is de Sony X800H misschien precies wat je nodig hebt. Met Android TV en connectiviteit voor Google Assistant of Amazon Alexa is het gemakkelijk om je tv handsfree te gebruiken of om muziek af te spelen of je favoriete programma af te spelen.

Je ziet je shows en games ook zo gedetailleerd mogelijk, dankzij Sony's X1 HDR-processor. Deze functie verwijdert overtollige ruis en geeft u ongelooflijk levensechte video. De kleur en verzadiging op de X800H zijn ook fantastisch en vallen op door zijn heldere en nauwkeurige kleurweergave. Het maakt ook gebruik van Dolby Vision- en Triluminos-weergavetechnologieën om ervoor te zorgen dat details en kleuren er echt uitspringen. Zwarte tinten lijken echter niet dezelfde rijkdom te hebben als andere kleuren op het scherm.

Zelfs als je nieuw bent met smart-tv's, zijn de bedieningspanelen intuïtief en leer je snel hoe je het beste gebruik kunt maken van je nieuwe apparaat.

Als je op zoek bent naar een verbluffend OLED-beeld, kun je niet fout gaan met de Sony Bravia A8H. Met verbluffende kleuren en contrast, een redelijke prijs en tal van handige functies is dit de beste alleskunner voor de meeste home-entertainmentbehoeften. Als een LED-model echter meer jouw snelheid is, bekijk dan de X900H-serie. Hij maakt indruk met geweldig surround-geluid, snelle responstijden en een verbluffende en levendige beeldkwaliteit. Beide modellen worden ook geleverd met Android TV en zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar een slimme, handsfree tv.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance schrijver en journalist die al enkele jaren schrijft over slimme en thuistechnologie. Ze is fan van Sony-producten en heeft thuis een Sony Bravia KDL 50W800C-televisie.

Zach Sweat is een ervaren redacteur, schrijver en fotograaf. Hij testte de Sony X900F 49-inch TV op onze lijst en ontdekte de bijzondere voordelen voor gaming.

FAQ

    Repareert Best Buy Sony-tv's?

    Als je een Sony-tv hebt die kapot is of niet goed werkt, kun je hem laten repareren bij Best Buy. Als je tv kleiner is en kleiner is dan 42 inch, kun je hem naar een plaatselijke Best Buy brengen om hem te laten repareren. Best Buy repareert het zelfs als je het niet bij Best Buy hebt gekocht. Voor een grotere tv van 42 inch en groter, kun je hun huisreparatie bellen en een afspraak plannen als je een Total Tech Support-lid bent of Geek Squad Protection hebt.

    Waar vind je de beste aanbiedingen voor tv's?

    Als je op zoek bent naar goede aanbiedingen voor tv's, is een goed moment om te kopen vlak voor de Superbowl, die meestal veel verkopen heeft. Een ander goed moment is tijdens Black Friday of Cyber Monday. Dat zijn enkele van de grootste winkelevenementen van het jaar, maar zelfs als ze voorbij zijn, kun je misschien nog steeds een deal vinden op Best Buy, die vaak wekelijkse verkopen heeft. Bekijk zeker onze verzameling tv-deals op Best Buy.

    Waar tv's recyclen?

    Als je een tv moet recyclen, gooi hem dan niet zomaar in de prullenbak, want het is elektronisch afval. Bekijk ons artikel voor de verschillende manieren waarop je een oude tv kunt recyclen en doneren. U kunt kiezen uit recyclingbeheerbedrijf van elektronicafabrikanten, milieugezondheid en -veiligheid online, 1-800-Got-Junk, CallRecycle en Recycler's World.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een Sony-tv

Sinds de oprichting in 1946 heeft Sony zichzelf tot een gerenommeerde naam in de elektronica gemaakt, en toen ze in 2007 hun eerste slimme televisies introduceerden, waren ze geen uitzondering. Hun reeks smart-tv's biedt je tal van functies om uit te kiezen: van spraakgestuurde afstandsbedieningen en vooraf geladen apps tot schermspiegeling en een aantal werkelijk indrukwekkende audio- en videotechnologie, de smart-tv's van Sony behoren tot de beste die op de markt verkrijgbaar zijn. Sony heeft ook een lijn OLED-televisies geïntroduceerd die gebruik maken van de allernieuwste beeldtechnologie om u het meest levensechte beeld te geven dat beschikbaar is.

Sommige Sony-modellen gebruiken ook iets dat Acoustic Surface Technology wordt genoemd, waardoor het hele scherm in een luidspreker verandert voor helder, helder geluid. Veel modellen van Sony maken gebruik van eigen programmering en technologie zoals Motionflow XR om beelden te renderen en audio te masteren om een meer filmische ervaring in uw thuisbioscoop te creëren. Of je nu met vrienden naar de grote wedstrijd wilt kijken, in het weekend een filmavond met het gezin wilt houden of op zoek bent naar de ultieme gaming-tv, er is een Sony-model dat bij je past.

LED versus OLED

LG was het eerste bedrijf dat in 2012 OLED-technologie introduceerde, en Sony volgde snel. Een OLED-paneel gebruikt verschillende lagen organische substraten en filterlagen om miljoenen heldere, levensechte kleuren te produceren. Dit soort schermen hebben ook miljoenen individueel verlichte pixels om minuscule details te produceren en diepe, inktzwarte tinten voor een beter contrast.

Omdat ze randverlichting gebruiken in plaats van traditionele achtergrondverlichting, kunnen OLED-televisies veel dunner worden gemaakt dan hun LED- en QLED-neven. Dit geeft elke OLED-televisie een strakke, moderne uitstraling die bij bijna elk interieur past. Al deze geweldige technologie heeft echter een prijs; OLED-televisies kunnen oplopen tot duizenden dollars, afhankelijk van de schermgrootte en andere optionele functies.

"Omdat elk LCD-scherm een blacklight heeft, zullen ze allemaal een bepaald niveau van zichtbaar licht achter het beeld ervaren. OLED's hebben deze achtergrondverlichting niet, omdat elke individuele organische LED-pixel zijn eigen licht uitstra alt. Gecombineerd met een hoger contrast en een hoger filmniveau theaterachtige HDR-ervaring, dit verbetert de kijkervaring enorm." - Michael Helander, President en CEO van OTI Lumionics

Sony biedt nog steeds LED-modellen tegen meer betaalbare prijzen voor prijsbewuste klanten. Je kunt nog steeds een uitstekende 4K UHD-resolutie en beeldkwaliteit vinden in dit soort televisies, maar detaillering en contrast verbleekt in vergelijking met hun OLED-tegenhangers.

Een voordeel van traditionele LED-televisies ten opzichte van OLED-modellen is dat ze geen gevaar voor inbranden van het beeld met zich meebrengen. Inbranden vindt plaats wanneer een scherm gedurende een lange periode hetzelfde beeld projecteert, waardoor een "spookbeeld" ontstaat wanneer het is uitgeschakeld. Dit gebeurt meestal met headline-tickers op nieuwskanalen of score- en stat-blokken bij het kijken naar sport. Onder normale omstandigheden is inbranden niet zo'n probleem, maar als je van plan bent veel 24-uurs nieuwszenders of sport te kijken, is het iets om op te letten.

Akoestische oppervlaktetechnologie

Samen met OLED-panelen vermindert Sony het volume in hun high-end televisies verder door gebruik te maken van hun Acoustic Surface Technology. Dit systeem ziet af van traditionele luidsprekers ten gunste van zeer kleine vibratie-eenheden die achter het scherm zijn gemonteerd en die objecten op het scherm volgen en dienovereenkomstig audio produceren. Dit zorgt niet alleen voor ongelooflijk dunne televisies, het vermindert ook enorm de latentie tussen audio en video; het creëert bijna gelijktijdige video- en audio-uitvoer, waardoor u de meest nauwkeurige audio en een veel meer meeslepende ervaring krijgt.

Aangezien de geluidseenheden zich achter het scherm bevinden en moeten trillen om geluid te produceren, is het normaal dat u zich zorgen maakt of deze technologie het beeld vervormt of visuele problemen veroorzaakt. Deze actuatoren zijn echter ontworpen om op een bijna microscopisch niveau te trillen, waardoor beeldvervorming vrijwel wordt geëlimineerd. Met Acoustic Surface Technology heb je geen dure, externe audioapparatuur nodig om geweldig 3D-geluid te krijgen, hoewel je Bluetooth-connectiviteit kunt gebruiken om deze functie te verbeteren met satellietluidsprekers en subwoofers.

Image
Image

Schermresolutie

Sony is, samen met andere televisiefabrikanten, begonnen met het aanbieden van 4K-tv's tegen steeds meer betaalbare prijzen naarmate de technologie goedkoper en gemakkelijker te produceren wordt. Televisies die een 4K-resolutie gebruiken, bieden u vier keer de resolutie van Full 1080p HD-modellen, waardoor meer kleuren, verbeterd contrast en betere detaillering worden gecreëerd. Naarmate meer en meer mensen 4K-tv's kopen, zijn streamingdiensten zoals Netflix, YouTube en Prime Video begonnen met het aanbieden van een hele reeks films en shows in 4K om ten volle te profiteren van de technologie. Streamingdiensten vinden nog steeds manieren om op betrouwbare wijze UHD-inhoud aan te bieden zonder belachelijk hoge internetsnelheden of uitzonderlijk hoge datalimieten. Sony heeft samen met LG ook een reeks televisies uitgebracht die een resolutie van 8K kunnen produceren.

Modellen met 8K-resolutie geven je vier keer die van 4K en 16 keer die van 1080p HD. Dat klinkt misschien indrukwekkend, maar het visuele verschil tussen 8K en 4K is lang niet zo dramatisch als dat tussen 4K en 1080p. Om een 8K-televisie er op zijn best uit te laten zien, heeft de televisie een native verversingssnelheid van 120 Hz (120 keer per seconde) nodig om bewegingsonscherpte en modderige details te elimineren. Televisies met een resolutie van 8K zijn ook buitengewoon duur en kosten tienduizenden dollars; dit plaatst ze ver buiten het bereik van de gemiddelde consument en zelfs sommige bedrijven, waardoor het moeilijk is om het upgraden van uw thuisbioscoop met deze nieuwe technologie te rechtvaardigen. Hoewel het verleidelijk is om uit te geven aan een 8K-tv om uw thuisbioscoop toekomstbestendig te maken, maakt het gebrek aan levensvatbare inhoud en snel veranderende technologie een 4K-model veel aantrekkelijker als keuze.

Aanbevolen: