Hoe maak je screenshots op Apple TV

Inhoudsopgave:

Hoe maak je screenshots op Apple TV
Hoe maak je screenshots op Apple TV
Anonim

Als je graag vrienden wilt vertellen over geweldige games, leuke apps wilt bespreken of ondersteuning wilt krijgen bij het oplossen van problemen, wil je misschien delen wat er gebeurt met een screenshot van je Apple TV. Vóór tvOS 11 en macOS High Sierra was het screenshot-proces ingewikkeld en was het Xcode-ontwikkelaarshulpprogramma vereist. Met de release van tvOS en High Sierra werd het proces om het scherm van je Apple TV vast te leggen met je Mac eenvoudiger.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de 4e generatie Apple TV en Apple TV 4K met tvOS 11 of hoger en Macs met macOS Catalina (10.15) via macOS High Sierra (10.13). Een tijdelijke oplossing voor oudere Apple TV's is inbegrepen.

Maak Apple TV-screenshots

Als je Mac macOS High Sierra of hoger heeft en je Apple TV werkt met tvOS 11 of hoger, dan kun je een screenshot van de afbeelding op je Apple TV maken met een Mac. Zowel de Mac als de Apple TV moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Als ze hetzelfde zijn, ben je klaar om een screenshot te maken.

Ga naar Instellingen > Netwerk om het netwerk op de Apple TV te controleren. Om vervolgens het netwerk te vergelijken met het netwerk dat uw Mac gebruikt, gaat u op de Mac naar Systeemvoorkeuren > Netwerk > Wi -Fi.

Zo maak je een screenshot:

  1. Start de QuickTime Player app op de Mac. Het bevindt zich in de map Applicaties.

  2. Ga bovenaan het QuickTime Player-scherm naar File en selecteer New Movie Recording, waarmee een venster op de Mac wordt geopend toont live video van de camera van de Mac.

    Image
    Image
  3. Beweeg de muis over het venster totdat je de rode opnameknop ziet. Klik op de kleine pijl rechts van de rode knop en selecteer vervolgens Apple TV in het gedeelte Camera van het pop-upmenu.

    Image
    Image
  4. Voer de code in die op de Apple TV verschijnt in het overeenkomstige veld op de Mac om de verbinding tot stand te brengen. Het Apple TV-scherm verschijnt op het Mac-scherm.
  5. Als u een screenshot wilt maken van de Apple TV-afbeelding op uw Mac, drukt u op Shift+ Command+ 4.

    Image
    Image

De Xcode-oplossing voor oudere besturingssystemen

Je kunt Apple TV-screenshots maken met een Mac in oudere versies van de besturingssystemen, maar het kost meer werk.

  1. Sluit de Apple TV aan op je Mac met een USB-C-kabel. Sluit de Apple TV aan op een voedingsbron en sluit deze vervolgens met een HDMI-kabel aan op de televisie.
  2. Download Xcode uit de Mac App Store. Xcode is de ontwikkelsoftware van Apple die ontwikkelaars gebruiken om applicaties te maken voor iOS, tvOS, watchOS en macOS. Je gaat Xcode alleen gebruiken om schermafbeeldingen te maken op Apple TV.
  3. Start Xcode met de Apple TV ingeschakeld en verbonden met de Mac. Klik op Window > Devices in de menubalk in Xcode. Selecteer Apple TV en klik op Screenshot maken.

De schermafbeeldingen worden overal opgeslagen waar uw Mac regelmatig een ander soort schermafbeelding opslaat, meestal op het bureaublad.

Aanbevolen: