Wat is Wi-Fi Sense voor Windows 10?

Inhoudsopgave:

Wat is Wi-Fi Sense voor Windows 10?
Wat is Wi-Fi Sense voor Windows 10?
Anonim

Als je een oudere versie van Windows 10 hebt, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Wi-Fi Sense. Microsoft heeft geprobeerd een moderne ergernis op te lossen, maar het is misschien niet de moeite waard. Dit is wat je moet weten over Wi-Fi Sense en hoe je het kunt uitschakelen.

Bottom Line

Wi-Fi Sense was een tool voor Windows die is ontworpen om gegevens te verzamelen over openbare wifi-hotspots, zoals die beschikbaar zijn in coffeeshops of openbare gebouwen. Het zou nuttige gegevens over de hotspot verzamelen, zoals de snelheid en signaalsterkte, en deze uploaden naar een database. Naarmate de database groeide, zou het idee zijn dat als Windows-producten in de buurt van deze hotspots kwamen, ze automatisch verbinding zouden maken.

Wat zijn de risico's van Wi-Fi Sense?

Wi-Fi Sense was een goed idee, maar cybersecurity-onderzoekers hadden verschillende bezwaren tegen het idee. Het belangrijkste bezwaar is dat er inherente beveiligingsrisico's zijn bij het verbinden met openbare Wi-Fi-hotspots. Hackers kunnen ze laden met malware, of ze kunnen worden gecoöpteerd voor andere doeleinden. Als gevolg hiervan geven sommige mensen er de voorkeur aan niet automatisch verbinding te maken met openbare hotspots.

Image
Image

Heeft u Wi-Fi Sense?

Om veiligheidsredenen heeft Microsoft Wi-Fi Sense tijdelijk verwijderd uit latere versies van Windows. Om te bepalen of Wi-Fi Sense op uw computer aanwezig is, controleert u uw Windows 10 build.

  1. Druk op de Windows-toets of selecteer het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad om het menu Start te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het gear icoon om de Settings. te openen

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het linkerdeelvenster Over.

    Image
    Image
  5. Scroll omlaag naar Windows-specificaties om uw Windows Edition en Version-nummer te vinden. Als je versie 1803 of hoger hebt, heb je geen Wi-Fi Sense. Als je versie 1709 of eerder hebt, heb je mogelijk Wi-Fi Sense ingeschakeld.

    Image
    Image

Moet u Wi-Fi Sense ingeschakeld laten?

Als je je computer niet kunt updaten, moet je waarschijnlijk Wi-Fi Sense uitschakelen. Microsoft heeft de ondersteuning en het verzamelen van gegevens stopgezet, wat betekent dat de database verouderd en minder nuttig is.

Hoewel de kans op het downloaden van malware of op een andere manier dat uw computer wordt aangevallen door malware onwaarschijnlijk is, is de kans niet uitgesloten. Hackers kunnen uw persoonlijke identificatie, creditcardnummers, bankrekeningen of andere privégegevens opvragen. Het is beter om veilig te zijn dan sorry.

Gebruik als vuistregel voor persoonlijke veiligheid, indien mogelijk, slechts één creditcard die u op internet gebruikt. Dit beperkt je blootstelling, Wi-Fi Sense of niet.

Wi-Fi Sense uitschakelen

Volg deze stappen om Wi-Fi Sense uit te schakelen:

  1. Druk op de Windows-toets en selecteer vervolgens het pictogram gear om Windows-instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk en internet.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het linkerdeelvenster Wi-Fi > Wi-Fi-instellingen beheren.

    Image
    Image
  4. Selecteer de tuimelschakelaars voor Verbinden om voorgestelde hotspots te openen en Verbinding maken met netwerken die door mijn contacten worden gedeeld om beide uit te schakelen.

    Image
    Image

Aanbevolen: