Wat is Slack en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Slack en hoe werkt het?
Wat is Slack en hoe werkt het?
Anonim

Slack is een universeel communicatieplatform en samenwerkingshub. Het omvat instant messaging, spraak- en videogesprekken en een reeks tools om groepen te helpen informatie te delen en samen te werken. Slack heeft zelfstandige applicaties voor Windows, Mac, Android, Linux en iOS en werkt ook in webbrowsers. Hier is een blik op hoe Slack werkt.

Slack biedt gratis, standaard ($ 6,67 per persoon per maand) en Plus ($ 12,50 per persoon per maand) abonnementen voor organisaties. Grotere ondernemingen kunnen contact opnemen met Slack voor prijsstelling op Enterprise-niveau.

Slack-werkruimten en kanalen

Een Slack-werkruimte is de thuisbasis van je team, vergelijkbaar met een dashboard. Groepen of teams van mensen kunnen een gratis Slack-werkruimte maken en vervolgens hun Slack-abonnement upgraden als ze geavanceerde functies nodig hebben, zoals onbeperkte werkruimten en gegarandeerde uptime.

Workspace-gebruikers vullen een directory en alle gebruikers kunnen rechtstreeks met elkaar communiceren via instant messaging.

Image
Image

Slack-kanalen zijn gedeelde groepschatkamers voor leden van een werkruimte. Gebruikers kunnen via verschillende kanalen communiceren met het hele team of bepaalde teamleden. Wijs kanalen toe aan specifieke teams, projecten, discussieonderwerpen of wat u maar wilt.

Er is geen limiet aan het aantal kanalen dat een werkruimte kan hebben, zelfs niet in de gratis versie van Slack. Deel berichten, bestanden en tools in een kanaal.

Een kanaalmaker kan kana altoegang geven aan iedereen in de gedeelde werkruimte of de toegang beperken tot uitgenodigde gebruikers. Teamleden die aan een specifiek project werken, kunnen bijvoorbeeld hun eigen kanaal hebben, terwijl het hele team toegang heeft tot een kanaal over veelvoorkomende problemen.

Als je lid wordt van een Slack-werkruimte, maak je een account aan met inloggegevens. Het is mogelijk om lid te worden van meerdere werkruimten en tegelijkertijd in te loggen op alle werkruimten.

Gebruik Slack Messaging en Bellen

Als je een nieuwe Slack-werkruimte maakt, nodig dan gebruikers uit om er deel van uit te maken. Als je lid wordt van een werkruimte, moet je eerst een uitnodiging ontvangen. Als je eenmaal lid bent, is berichten in Slack eenvoudig en intuïtief.

Als je in Slack bent, zie je een lijst met kanalen en directe berichtcontacten aan de linkerkant van de pagina. Selecteer een kanaal of een direct bericht tussen jou en een ander lid om de berichtengeschiedenis in het middelste venster te zien. Met het gratis Slack-abonnement kunnen 10.000 berichten worden opgeslagen, terwijl betaalde abonnementen meer kunnen opslaan.

Start vanuit het zijmenu directe berichten met andere leden, voeg een bericht toe aan een kanaal, zoek naar meer kanalen om lid te worden of maak een nieuw kanaal en nodig leden uit.

Desktop Slack-versies maken spraak- en videogesprekken mogelijk. De gratis Slack-versie ondersteunt alleen één-op-één bellen, terwijl de betaalde versies maximaal 15 deelnemers toelaten. De betaalde versies ondersteunen ook het delen van schermen.

De mobiele Slack-apps voor iOS en Android ondersteunen geen videochat of schermdeling.

Geavanceerde functies van Slack

Slack is meer dan een simpele chatclient. Het scala aan samenwerkings- en teamwerktools onderscheidt Slack als een krachtig communicatiemiddel. Hier is een blik op enkele geavanceerde functies van Slack.

Instellingen voor meldingen

Wijzig je Slack-meldingsinstellingen zodat je deel kunt uitmaken van veel drukke kanalen binnen Slack zonder afgeleid te worden door constante meldingen. Beperk de weergave van meldingen tot alleen wanneer je wordt genoemd in het kanaal, of alleen wanneer specifieke woorden worden gebruikt die betrekking kunnen hebben op het werk dat je doet.

Beheer ook meldingen volgens een automatisch schema. U kunt bijvoorbeeld meldingen buiten uw normale werkschema uitschakelen.

Teamtools

Teams kunnen specifieke woorden gebruiken om de aandacht van een teamlid op een bepaald probleem te vestigen. Typ @ gebruikersnaam in een chatbericht om iemand te waarschuwen voor een belangrijk gesprek dat ze zouden moeten zien.

Deel eenvoudig bestanden, afbeeldingen en meer tussen teamleden rechtstreeks in Slack. Slack houdt de inhoud bij die wordt gedeeld in kanalen en directe berichten, waardoor het gemakkelijk is om deze informatie te vinden en ernaar te verwijzen. Gebruik de zoekbalk om specifieke chatberichten of gedeelde gegevens te vinden.

Voeg wat luchtigs toe aan chatten door direct GIF's te delen en emoji's en geanimeerde emoji's te gebruiken. Plak de URL van een online-g.webp

Communicatiehulpmiddelen

Wilt u een snel audiogesprek voeren zonder uw camera aan te zetten? Je kunt een Slack Huddle starten in elk kanaal of direct bericht. U kunt uw scherm ook delen met andere deelnemers in een huddle. Slack Huddle is alleen beschikbaar voor betaalde Slack-teams.

Betaalde Slack-teams kunnen ook video- en spraakopnamen delen. Slack voegt automatisch een transcript toe met alle opnames, die kunnen worden opgeslagen in een doorzoekbaar archief. Je kunt opnamen plannen om op een bepaald tijdstip te verschijnen.

Slack Business+ en Enterprise Grid-abonnementen ondersteunen Slack Atlas, dat uitgebreide gebruikersprofielen toevoegt die nieuwkomers kunnen helpen de structuur van uw organisatie te begrijpen. Slack Atlas integreert met tools zoals Workday om teams te helpen alle informatie up-to-date te houden.

Slack App-integratie

Voor meer geavanceerde Slack-functionaliteit kunnen werkruimtebeheerders andere apps integreren, waaronder Google Drive en Dropbox, om het delen van bestanden te stroomlijnen. Gebruik verschillende bots om andere taken uit te voeren, zoals het ophalen van gegevens uit externe tools of het maken van snelle enquêtes. Hoewel deze app-integraties geen kernonderdeel van Slack zijn, maken ze het platform veelzijdiger dan andere apps die uitsluitend gericht zijn op communicatie.

Ga voor meer informatie naar Slack of download Slack voor Windows, Mac, Linux, iOS of Android.

Aanbevolen: