Linux Kernel 5.13 voegt native ondersteuning toe voor M1-Macs

Linux Kernel 5.13 voegt native ondersteuning toe voor M1-Macs
Linux Kernel 5.13 voegt native ondersteuning toe voor M1-Macs
Anonim

Na enkele maanden van ontwikkeling is Linux eindelijk native beschikbaar op M1-Macs.

Linus Torvalds heeft zondag aangekondigd dat de nieuwste versie van Linux, Kernel 5.13, wordt gelanceerd met native ondersteuning voor Apple M1. 9To5Google merkt op dat Linux de afgelopen maand een release-kandidaat-versie heeft getest, maar nu is de officiële release eindelijk gearriveerd, met vroege niveaus van ondersteuning.

Image
Image

Op dit moment lijkt het er niet op dat Linux Kernel 5.13 versnelde grafische afbeeldingen ondersteunt, dus er zijn nog enkele vorderingen te maken in toekomstige updates. Torvalds zegt dat 5.13 over het algemeen aanvoelt als een kleine update, maar het is echter ook een van de grootste 5.x releases, met meer dan 16.000 commits (17.000, als je merges meeneemt).

De kernel is ook ontwikkeld met het werk van meer dan 2.000 ontwikkelaars. Torvalds merkte op dat de extra grootte afkomstig zou kunnen zijn van de extra release candidate week die 5.12 ontving.

Hoe dan ook, 5.13 is nu beschikbaar, en het bieden van native ondersteuning voor Linux is een grote overwinning voor ontwikkelaars die M1-machines gebruiken.

Voorheen kon je Linux op M1-Macs draaien met behulp van een virtuele machine, evenals een Corellium-poort. Helaas maakten deze versies echter niet optimaal gebruik van alles wat de M1 te bieden heeft. Nu, met native ondersteuning, zijn gebruikers dichter bij het ontsluiten van het volledige potentieel van de M1 in Linux.

Met native ondersteuning zijn gebruikers dichter bij het ontsluiten van het volledige potentieel van de M1 in Linux.

9To5Google zegt dat Linux nu standaard zou moeten werken op de nieuwe M1 MacNook Air, MacBook Pro, Mac mini en de 24-inch iMac. Beveiligingsfuncties opgenomen in 5.13 bevatten Clang CFI-ondersteuning en Landlocked LSM, evenals de optie om de kernelstack-offset willekeurig te maken bij elke systeemaanroep. FreeSync HDMI-ondersteuning is ook inbegrepen in de update.

Met 5.13 de deur uit, zegt Torvalds dat het werk aan 5.14 is begonnen, wat betekent dat M1-Mac-gebruikers in de toekomst nog betere ondersteuning kunnen verwachten.

Aanbevolen: