Hoe 5G uit te schakelen op Samsung S20

Inhoudsopgave:

Hoe 5G uit te schakelen op Samsung S20
Hoe 5G uit te schakelen op Samsung S20
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt 5G uitschakelen door naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > te gaan Netwerkmodus.
  • Selecteer een optie die geen 5G bevat.

Dit artikel legt uit hoe je 5G uitschakelt op je Samsung Galaxy S20.

Hoe schakel ik 5G uit op mijn Samsung Galaxy S20?

Je kunt de instelling vinden om 5G uit te schakelen in de instellingen van je apparaat.

  1. Open Instellingen.

    U kunt Instellingen openen door uw meldingenpaneel omlaag te vegen en op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te tikken of door op de app Instellingen in uw app-lade te tikken.

  2. Tik op Verbindingen.
  3. Tik op Mobiele netwerken.

    Image
    Image
  4. Tik op Netwerkmodus.
  5. Tik op een optie in deze lijst die geen 5G bevat. Dat geeft u de meeste netwerkopties wanneer u zich verplaatst. Om 5G weer in te schakelen, herha alt u deze stappen en tikt u op de optie die 5G bevat.

    Image
    Image

Bottom Line

Ja, je kunt 5G uitschakelen op je Samsung Galaxy S21. Het proces volgt dezelfde stappen en u dwingt die telefoon naar langzamere netwerken. Elke Samsung-telefoon met OneUI-versie 3.1 of beter volgt dezelfde stappen. In feite zal het proces op de meeste Android-telefoons vergelijkbaar zijn.

Waarom zou ik 5G willen uitschakelen?

5G is een gloednieuwe mobiele technologie en als zodanig kan het zijn tol eisen van uw batterij. Dit is om verschillende redenen. Ten eerste, als je supersnelle snelheden hebt en deze altijd gebruikt, gebruik je je telefoon waarschijnlijk meer dan op 4G. Ten tweede worden 5G-netwerken nog steeds uitgebouwd. Als je telefoon constant schakelt tussen 5G- en 4G-netwerken vanwege een slechte 5G-dekking, zal dat een aanslag zijn op je batterij.

Omdat 4G-netwerken zo productief zijn, vooral in vergelijking met 5G-netwerken, zal het dwingen van je telefoon om bij 4G te blijven ervoor zorgen dat je telefoon een consistenter beter signaal heeft. Dat zorgt ervoor dat je telefoon minder werkt en dus je batterij spaart.

Over het algemeen merk je waarschijnlijk niet al te veel verschil in snelheid tussen 4G en 5G. Met netwerken die nog in aanbouw zijn, zijn de maximale consistente snelheden die beschikbaar zijn op een 5G-netwerk niet veel sneller dan op een 4G-netwerk. Daarom beschouwen velen de batterijbesparingen die u krijgt door vast te houden aan een 4G-netwerk, de moeite waard om snelheid te verliezen. Uw kilometerstand kan variëren.

FAQ

    Hoe zet ik mijn 5G aan op mijn Samsung S20?

    Om 5G in te schakelen, ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken >Netwerkmodus en selecteer 5G/4G/3G/2G (automatisch verbinden) Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van 5G kan variëren, afhankelijk van uw locatie, netwerkprovider en het signaal kracht.

    Hoe weet ik of mijn S20 5G is?

    De Galaxy S10 was de eerste 5G-compatibel. Samsung S20, S20+ en S20 Ultra zijn allemaal beschikbaar in 5G-versies, dus als je provider 5G-snelheden biedt, heb je er toegang toe.

Aanbevolen: