Waarom de toekomst van Neurotech consumentenapparatuur is

Inhoudsopgave:

Waarom de toekomst van Neurotech consumentenapparatuur is
Waarom de toekomst van Neurotech consumentenapparatuur is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Neurotechnologie verschuift van sci-fi hersenchips naar bruikbare consumentenapparaten.
  • Consumentenapparaten die verbeteren hoe uw hersenen leren of die u helpen gefocust te blijven, komen binnenkort op de markt.
  • Experts zeggen dat hersenverbeterende consumentenapparaten een opwindende toekomst zijn, maar we moeten voorzichtig te werk gaan.
Image
Image

Als we aan neurotech denken, roepen velen van ons beelden op van Black Mirror-achtige technologie, maar experts zeggen dat de toekomst van neurotech ligt in eenvoudige consumentenapparaten die ons zullen helpen in ons dagelijks leven.

Bedrijven produceren op de consument gerichte apparaten op basis van neurowetenschap om onze hersenen te helpen optimaal te optimaliseren. Hoewel de markt voor deze consumentenapparaten niet zo populair is als draagbare smartwatches, kunnen de komende tien jaar alledaagse consumenten deze apparaten gaan gebruiken.

"De volgende revolutie zal echt het brein zijn, en we willen dat nuttig maken voor gewone mensen, niet alleen voor mensen die het zich kunnen veroorloven", vertelde Iain McIntyre, de CEO en mede-oprichter van humm. Lifewire in een telefonisch interview.

Je hersenen verbeteren

Een van de consumentenapparaten in de maak is humm: een patch die belooft je te helpen snel en efficiënter te leren door signalen naar je hersenen te sturen. Het wordt dit jaar in bèta gelanceerd en zal begin 2022 beschikbaar zijn voor het grote publiek.

"Wat de zoemlap doet, is een klein beetje elektriciteit in de prefrontale cortex op iemands voorhoofd brengen, en dat zorgt ervoor dat de hersenen dat elektrische signaal repliceren," zei McIntyre. "Het is dus een kleine mentale activiteit, maar de hersenen besluiten dat ook te doen."

McIntyre zei dat als je de pleister slechts 15 minuten draagt, je ongeveer anderhalf uur hersenboost krijgt. Die tijd zou volgens het bedrijf ideaal zijn voor activiteiten zoals het leren van een nieuwe vaardigheid of het uitvoeren van een zware cognitieve taak.

Uiteindelijk hoopt McIntrye dat het aanbrengen van een brom-patch net zo'n tweede natuur wordt als het dragen van je Apple Watch.

Image
Image

Naast brom zullen er volgend jaar andere neurotech-apparaten voor consumenten in de maak zijn, zoals Neurable's hersencomputer-interface-hoofdtelefoon om je te helpen focussen. De technologie van Neurable maakt gebruik van EEG-sensoren (elektro-encefalografie) om de elektrische activiteit van uw hersenen op een niet-invasieve manier te volgen, en combineert die gegevens vervolgens met geavanceerde kunstmatige-intelligentiealgoritmen om beter te begrijpen hoe de hersenen omgaan met zaken als focus en afleiding.

De toekomst van Neurotech-consumentenapparatuur

Apparaten zoals een koptelefoon of een patch zijn veel toegankelijker voor mensen dan de neurowetenschap waar Elon Musk het over heeft, zoals het implanteren van een chip in je hersenen. Uma Karmarkar, een assistent-professor aan de Rady School of Management en School for Global Policy and Strategy van UC San Diego, zei dat er veel interesse is bij de consument als het gaat om deze apparaten.

“Wij, als consumenten, houden echt van life hacks. We zijn zo gewend aan wearables dat we ons meer op ons gemak zouden voelen met deze [types] apparaten”, vertelde ze aan Lifewire via de telefoon.

Karmarkar zei dat een ding om in gedachten te houden als we een tijdperk van neurotech-consumentenapparaten ingaan, de ethiek van deze producten is. Ze zei dat de beweringen van bedrijven weliswaar terecht kunnen zijn, maar dat de wetenschappelijke gemeenschap als geheel niet weet welke langetermijneffecten deze apparaten op onze hersenen hebben.

Image
Image

"Ik denk dat communicatie met consumenten hier een heel interessante ethische vraag is, omdat een [vraag] is of de werkzaamheid die ze hebben vastgesteld waar is," zei ze. “En een tweede is, zelfs als de beweringen die ze doen waar zijn, hoe werken ze op de lange termijn? Zijn er risico's die dat kunnen matigen?”

Volgens een essay gepubliceerd in het tijdschrift Science is regelgevend toezicht op direct-to-consumer neurotechnologieën onvoldoende. De reden hiervoor is dat neurotech-apparaten "kunnen voorkomen dat ze als drugs worden geclassificeerd door geen expliciete beweringen te doen over het behandelen of diagnosticeren van ziekten en hun claims op welzijn te beperken", legde de co-auteur van het essay, Peter Reiner, uit aan de Universiteit van British Columbia.

Karmarkar merkt op dat we voorzichtig moeten zijn, aangezien deze hightech hersenverbeterende apparaten de komende jaren op grotere schaal beschikbaar komen voor het grote publiek.

“Ik denk dat het belangrijk is om de vragen te stellen,” zei ze. "Nu zijn er misschien echt goede antwoorden op deze vragen, maar ik denk dat het belangrijk is om de vragen te stellen, omdat het gemakkelijk is om enthousiast te worden [over neurotech-apparaten]."

Aanbevolen: