Android-apps komen naar Windows 11

Android-apps komen naar Windows 11
Android-apps komen naar Windows 11
Anonim

Microsoft zegt dat Android-applicaties beschikbaar zullen zijn op Windows 11; niet bij de lancering, maar later dit jaar.

Tijdens de officiële Windows 11-aankondiging op donderdag onthulde Microsoft dat ondersteuning voor Android-applicaties later in 2021 naar het besturingssysteem zou komen. Gebruikers kunnen Android-apps ontdekken en downloaden met behulp van de Microsoft Store en de mogelijkheid wordt mogelijk gemaakt door partnerships met Amazon en Intel.

Image
Image

Microsoft heeft onthuld dat Android-apps op Windows 11 zullen werken met Intel Bridge-technologie, die is ontworpen om ondersteuning te bieden voor meer applicaties en ervaringen op Windows. De nieuwe technologie zal werken met de nieuwste Intel-processors en zal een grote rol spelen in hoe Microsoft het aanbod in de Microsoft Store wil uitbreiden.

Een van de apps die tijdens de demonstratie werd getoond, was TikTok, dat een van de populairste video-apps voor sociale media ter wereld is geworden. Volgens Microsoft konden gebruikers met Windows 11 door TikTok scrollen, video's bekijken en zelfs video's maken om te delen met hun volgers, allemaal zonder hun telefoon te hoeven ontgrendelen.

Het is onduidelijk hoeveel apps precies Intel Bridge-technologie zullen ondersteunen, waardoor ze kunnen worden gebruikt op Windows 11, of dat het een universele technologie zal zijn die apps kan trekken en pushen om in de lay-out te passen als dat nodig is.

Voor nu heeft Microsoft echter geen definitieve releasedatum gegeven, alleen maar door te zeggen dat het ergens later dit jaar zal aankomen, waarschijnlijk rond dezelfde tijd dat de stabiele versie van Windows 11 wordt gelanceerd.

Ander belangrijk nieuws dat het bedrijf donderdag aankondigde, omvat de integratie van Teams rechtstreeks in Windows 11, evenals een sterke focus op tabletvriendelijke functies.

Aanbevolen: