Een router op afstand resetten

Inhoudsopgave:

Een router op afstand resetten
Een router op afstand resetten
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een browser om in te loggen op uw router vanaf uw computer en selecteer de Reboot optie in het menu Geavanceerde router.
  • Als je router telnet ondersteunt, gebruik dan de Windows telnet-client om de router een herstartopdracht te sturen.
  • Sluit uw router aan op een smart plug en gebruik de smart plug smartphone-app om de stroom naar uw router uit en weer in te schakelen.

Dit artikel bevat instructies en informatie over het op afstand resetten van een Wi-Fi-router met behulp van uw browser en verschillende andere methoden.

Wat betekent het om een router te resetten?

Als apparaten in je thuisnetwerk problemen hebben om verbinding te maken met internet, is het misschien tijd om je router opnieuw op te starten. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen, is door uw router op afstand te resetten. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Als de meeste mensen denken aan het resetten van een router, bedoelen ze gewoon het opnieuw opstarten van de router. De meeste mensen doen dit door ofwel de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van het apparaat om te draaien of de stekker eruit te trekken, te wachten en weer aan te sluiten.

In dit artikel leert u hoe u de router op afstand opnieuw kunt opstarten met uw webbrowser, met behulp van een "remote management"-opdracht of met behulp van een slimme stekker die is aangesloten op uw Wi-Fi-netwerk.

Een ander type "reset" dat u kunt doen, is er een die alle configuratie en instellingen instelt op hun oorspronkelijke standaardwaarden (net zoals toen de router nieuw was). Het wordt ook wel een "fabrieksreset" of een "harde reset" genoemd en u doet dit meestal door met een kleine pin op de resetknop aan de achterkant van de router te drukken. Normaal gesproken hoeft u dit niet te doen om uw verbinding weer te laten werken.

Een router op afstand resetten met uw browser

Er zijn een paar manieren waarop u uw router kunt resetten zonder eroverheen te lopen en hem handmatig opnieuw op te starten. De eenvoudigste methode is om de browser te openen en in te loggen als beheerder.

  1. Open een webbrowser en maak als beheerder verbinding met uw thuisrouter. Hiervoor moet je het IP-adres van je router weten. Typ dit IP-adres in uw browser-URL-veld en typ de beheerdersreferenties.

    Image
    Image
  2. Zodra u als beheerder bent aangemeld bij uw router, vindt u de optie om uw router opnieuw op te starten meestal in de sectie Advanced van het menu van de router.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat u geen opties voor Reset of Factory Reset selecteert, omdat hierdoor een harde reset wordt uitgevoerd en al uw configuratie en instellingen in uw router worden gewist. Als het opnieuw opstarten van de router de problemen die u ondervindt echter niet oplost, kan het uitvoeren van een harde reset de enige alternatieve optie zijn om eventuele problemen op te lossen.

  3. Zodra u de optie Reboot selecteert, kan uw router een aftelling weergeven tot wanneer deze wordt uitgeschakeld. Zodra dit het geval is, wordt de router automatisch opnieuw opgestart. Het duurt meestal 30 tot 60 seconden voordat het hele herstartproces van de router is voltooid.

    In hetzelfde gedeelte van het routermenu bevatten sommige routers een planneroptie om de router zo te configureren dat deze automatisch met een regelmatig interval wordt gereset. Als deze optie beschikbaar is, kan het handig zijn om de router op de lange termijn efficiënt te laten werken.

Andere manieren om een router op afstand te resetten

Sommige routers bieden ook de mogelijkheid om een reset-opdracht uit te voeren met behulp van de Windows telnet-client. Een andere methode die u kunt gebruiken om uw router op afstand opnieuw op te starten, is door de creatieve optie te gebruiken om uw router aangesloten te houden op een Smart Wi-Fi-stekker.

  1. Om via telnet verbinding te maken met uw router, moet u de telnet-client inschakelen op Windows 10. Eenmaal ingeschakeld, selecteert u Start en opent u de Telnet Client TypOpen en druk op Enter Mogelijk moet u de beheerders-ID en het wachtwoord invoeren. Eenmaal verbonden, typt u help system om de reboot-opdracht te vinden in de lijst met beschikbare opdrachten. Typ de opdracht reboot om de router opnieuw op te starten.

    Deze optie om een router op afstand te resetten werkt alleen als het routermodel telnetverbindingen ondersteunt. Als je niet zeker weet of je router dat wel doet, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant om dit te bevestigen.

  2. Een andere methode om uw router op afstand te resetten, is door hem op een slimme stekker aan te sluiten. Op deze manier kun je elke keer dat je internetproblemen hebt en de router moet resetten, de smart plug-app op je telefoon openen, de stroomtoevoer naar de router uitschakelen en deze vervolgens opnieuw inschakelen om hem opnieuw op te starten.

    Image
    Image

Het op afstand resetten van je router kan handig zijn wanneer je internet traag is of je helemaal geen verbinding kunt maken met internet. Het is ook gunstig om uw router elke nacht uit te schakelen om de interne componenten koel te houden en de levensduur van uw router te verlengen.

FAQ

    Kan ik mijn wifi-router resetten met mijn telefoon?

    Ja! Veel routermerken, zoals Linksys en Netgear, bieden officiële apps op zowel Android als iOS waarmee u uw apparaat kunt bedienen met een smartphone.

    Hoe kan ik mijn router op afstand resetten zonder het wachtwoord?

    Als dit de eerste keer is dat je je router gebruikt, is de kans groot dat je een standaard gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt. Je kunt het meestal vinden in de handleiding van je router of via een Google-zoekopdracht. Als u de aanmeldingsgegevens hebt gewijzigd en deze bent vergeten, moet u mogelijk een fabrieksreset uitvoeren om uw router naar de standaardinstellingen te herstellen.

Aanbevolen: