De 6 beste stereo-ontvangers van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste stereo-ontvangers van 2022
De 6 beste stereo-ontvangers van 2022
Anonim

De beste stereo-ontvangers zijn de spil van je home entertainment-opstelling en het belangrijkste geluidsapparaat dat je nodig hebt voor elke thuisbioscoopconfiguratie. Ze zijn een noodzaak voor elke surround sound-luidsprekeropstelling en ook de beste manier om smart home-functionaliteit in uw entertainmentsysteem te integreren. Iedereen die een thuisbioscoop in elkaar zet of op zoek is naar geluid en onderdompeling van een hoger niveau aan hun bestaande opstelling, heeft een geweldige ontvanger nodig om het hele project te verankeren.

Beste algemeen: Yamaha R-S202BL stereo-ontvanger

Image
Image

Yamaha biedt consumenten een heel mooie middenweg voor stereo-ontvangers - met voldoende vermogen om je luidsprekeropstelling aan te sturen en genoeg functies om je opties te geven - en de R-S202BL verdient hier onze toppositie omdat hij dit allemaal doet heel goed. Het beste van de 202BL is dat je een 100W/kanaals stereo-ontvanger krijgt met net genoeg toeters en bellen om je premium te voelen voor een zeer niet-premium prijs, zonder de flitsende eigenschappen die de prijs van je ontvanger omhoog kunnen drijven. Voor alle duidelijkheid: dit toestel is een echte stereo-ontvanger en biedt niets op het gebied van surround sound-uitgangen of HDMI-doorvoer. Het is een versterker die tot twee paar passieve luidsprekers van 8 ohm van stroom kan voorzien voor een verwerkingsvermogen van maximaal 100 W. Het is een goede pasvorm voor een platenspeleropstelling en een basisopstelling voor tv-entertainment. Er zijn 4 RCA-ingangen en 1 RCA-uitgang om uw systeem uit te breiden naar een aparte ontvanger als u meer kanalen nodig heeft. Er is een radio-ontvanger aan boord voor 40 AM/FM-zenders. Bovendien heeft Yamaha twee interessante wildcard-functies toegevoegd: Bluetooth-connectiviteit om eenvoudig verbinding te maken met uw draadloze apparaten en een eco-modus die tot doel heeft energie te besparen wanneer u langer media afspeelt. Ten slotte slaagt het uiterlijk van het apparaat, hoewel niet bepaald compact, erin om een dunne lijn te bewandelen tussen substantieel en strak. Kortom, het ding ziet er behoorlijk stijlvol uit in je opstelling.

Beste eigenschappen: Yamaha R-N303BL stereo-ontvanger

Image
Image

De Yamaha R-N303BL biedt veel van dezelfde functies als de lagere RS-receivers, maar biedt wat extra functionaliteit die het merkbaar hogere prijskaartje waard zou kunnen zijn. De dubbele stereoluidsprekeruitgangen zullen 100 W aan vermogen leveren bij 8 ohm, net als het lagere model. En alle analoge RCA-ingangen op lijnniveau zijn hier (hoewel er een phono-ingang is toegevoegd voor een vinylvriendelijk systeem). Wat hier anders is, is de aanwezigheid van digitale optische invoer van uw tv, wat betekent dat deze gemakkelijker zal worden opgenomen in een moderne entertainmentopstelling.

Andere belangrijke toevoegingen zijn wifi en slimme functionaliteit. Hoewel je je telefoon via Bluetooth met de ontvanger kunt verbinden, zul je veel meer waarde vinden met Yamaha's MusicCast-app, waarmee Alexa-spraakbesturing en Apple AirPlay mogelijk zijn. Dit maakt de receiver een stuk veelzijdiger voor streaming, en aangezien hij FLAC en lossless audio ondersteunt, is hij geweldig voor degenen die een via Wi-Fi afspeelbare high-definition audiobibliotheek hebben. Voor de prijs is het een solide deal gezien de kwaliteit van het aanbod hier. We hadden graag surround-ondersteuning gezien voor die prijs, maar de digitale en internetgebaseerde opties zijn hier een leuke functie.

Beste voor Amazon Echo-gebruikers: Amazon Echo Link Amp

Image
Image

Amazon's Echo Link-productlijn is bedoeld om u een brug te slaan tussen uw traditionele audio-videoapparatuur en de beproefde Alexa-spraakbesturing van Amazon. Dit verandert uw stereosysteem in wezen in een slimme stereo-ontvanger. Er is een versie van de Echo Link die geen versterker heeft, wat een geweldige optie is als je al een stereo-ontvanger hebt waar je dol op bent, maar gewoon slimme functionaliteit en spraakbediening naar je opstelling wilt brengen. De Echo Link Amp is hier een echte stand-alone receiver, waarmee u uw passieve luidsprekers van stroom kunt voorzien en een volledig AV-systeem kunt aansturen. De I/O is vrij standaard en geeft je RCA, coaxiale en digitale optische ins en outs. Dit betekent dat u uw media eenvoudig in de ontvanger kunt invoeren en eventueel kunt doorgeven aan een ander apparaat. Er is hier ook een ethernetpoort om verbinding te maken met internet - een belangrijke stap om de Echo-functionaliteit binnen te halen. Ten slotte zijn er twee luidsprekeruitgangen (een L en een R) om 60 W vermogen naar uw passieve boekenplank- of stereoluidsprekers te sturen, evenals een subwooferuitgang om een sub in uw systeem op te nemen.

Draai het om en het ontwerp is behoorlijk no-nonsense. Er is één gigantische volumeknop aan de voorkant waarmee je de schijf snel kunt bedienen als dat nodig is, maar alle andere functionaliteit wordt bediend via de slimme functies. Nadat u het apparaat met internet hebt verbonden, gebruikt u uw smartphone en Alexa-app om het apparaat in te stellen, waarna de Echo Link zich in feite als elk ander product in uw netwerk gedraagt. Dat betekent dat je de versterker kunt bedienen met je stem of de Alexa-app, en je kunt het systeem zelfs instellen voor audio door het hele huis, zodat je systeem het ene in de slaapkamer speelt, en het andere in je entertainmentopstelling in de woonkamer. De naam van het spel hier is eenvoud. En hoewel de prijs een beetje hoog is voor het vermogen, is het misschien de moeite waard als je een echt op Alexa gebaseerd huis hebt.

Beste budget: Sony STR-DH190 stereo-ontvanger

Image
Image

Sony's STR-DH190 is ongeveer net zo barebone als je kunt krijgen voor een echte stereo-ontvanger en versterker. Met de vereiste gigantische knoppen aan de voorkant en het op tekst gebaseerde LED-display, krijg je niets dat er bijzonder futuristisch uitziet. De 100 W RMS-verwerking is ook erg basaal en voorziet de meeste luidsprekeropstellingen van voldoende volume om zowel van tv-programma's als van muziek te genieten. Hoewel er vier audio-ingangen zijn via RCA, is er een extra RCA phono-specifieke ingang voor het aansluiten van een platenspeler. Dit, in combinatie met de stereo-uitgangen, maakt dit een ideale keuze voor platenliefhebbers.

Maar als je wat moderne functionaliteit wilt, is er Bluetooth-connectiviteit beschikbaar om muziek af te spelen vanaf je telefoon, tablet of computer. Het Bluetooth-protocol is hier niet de belangrijkste focus, dus verwacht geen moderne codecs zoals aptX of iets dergelijks. In plaats daarvan krijgt u een middenklasse ontvanger die uw luidsprekeropstelling van stroom zal voorzien, en dat alles voor een geweldige prijs. Uw compromissen komen in het ontbreken van subwoofer en surround-sound-ondersteuning, en het feit dat het ongeveer 15 pond is en behoorlijk omvangrijk is. Als je iets slanker, luider of veelzijdiger wilt, moet je ergens anders op de lijst kijken. Maar vanuit het oogpunt van functies en prijs is dit een goede optie.

"Natuurlijk zou ik kunnen praten over alle kleine dingen die ik zou willen hebben, maar het zou nogal onredelijk zijn om dat te doen. De STR-DH190 is een geweldige deal voor het bedrag dat hij kost, punt uit." - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste bediening en connectiviteit: Marantz NR1200 AV-ontvanger

Image
Image

Marantz is een audiomerk dat altijd echt solide prestaties levert, maar de afgelopen jaren hebben ze geprobeerd om die klassieke AV-bediening op de moderne markt te brengen met de Denon smart-connected HEOS-app. De NR1200-stereo-ontvanger wordt geleverd met ingebouwde HEOS-mogelijkheden, wat betekent dat zolang je andere HEOS-compatibele Marantz-luidsprekers hebt, je een audiosysteem voor het hele huis kunt opzetten dat vergelijkbaar is met Sonos en dergelijke. Met deze app kun je ook verbinding maken met alle vereiste streamingdiensten en ontgrendelt hij zelfs spraakbesturing via Siri, Alexa en Google Assistant. Dit alles maakt het een echt intuïtieve, modern aanvoelende unit.

Maar het zijn niet alleen de moderne functies die deze receiver het bekijken waard maken. Het vermogen van 75 W voor elk kanaal betekent dat er een afgemeten hoeveelheid vermogen is die u naar uw passieve luidsprekeropstelling kunt pushen. En omdat er subwoofer- en zone-uitgangen zijn, werkt dit zowel als een surround-soundsysteem als alleen als een stereo-opstelling. Er zijn optische in- en uitgangen voor digitale audio-ondersteuning en HDMI-ingangen om dit toestel te gebruiken als een volledig regelbare ontvanger voor uw hele entertainmentsysteem. En natuurlijk, als je hem als een traditionele stereoversterker wilt gebruiken, zal hij dat ook goed doen. Het is niet bepaald betaalbaar, maar door de veelzijdigheid is het misschien een goede gok als je met je specifieke AV-behoeften kunt profiteren van alle opties hier.

"Ik vind het een geweldig klinkende ontvanger die grotendeels uit zijn eigen weg gaat en een plezierige luisterervaring levert in een breed scala aan scenario's. " - Jonno Hill, Product Tester

Image
Image

Beste laag profiel: Cambridge Audio AXA35

Image
Image

Cambridge Audio heeft een behoorlijke reputatie verdiend voor hun audio-aanbod voor consumenten. Dat komt omdat ze, in plaats van hun luidsprekers en ontvangers vol te laden met flitsende extra's, lasergefocust blijven op hoogwaardige audio en een onberispelijk ontwerp. De AXA35 is niet de krachtigste ontvanger die er is, en hij biedt zeker niet de I/O-spreiding van duurdere eenheden. Maar wat het wel biedt, is 35 W per kanaal aan echt gebalanceerd geluid, een phono-ingang met bewegende magneet die extra vriendelijk is voor platenspelers, en enkele toonvormende bedieningselementen die echt een indrukwekkende audiorespons zullen bieden. Kortom, alles wat je nodig hebt om je stereoluidsprekers te laten schitteren.

Natuurlijk is de reden dat we het hier een knipoog geven, omdat het een ultradunne 3,3 inch lang is, en met iets meer dan 12 pond is het een van de meest gestroomlijnde eenheden die er nog steeds zijn stroom. Het zilvergrijze ontwerp en het spierwitte display geven het ook een veel futuristischer uiterlijk dan het vermoeide, effen zwart dat in de meeste ontvangersystemen wordt gebruikt. Op het eerste gezicht lijkt de prijs misschien hoog voor slechts een paar ingangen en slechts 35 W per kanaal aan geluid, maar vanwege hoe goed Cambridge Audio met dat geluid omgaat en omdat dit ding er zo goed uitziet, is het de prijs waard voor degenen die behoefte hebben aan iets strak en pro.

Onze beste algehele keuze, Yamaha's R-S202BL (bekijk bij Best Buy), is een no-nonsense receiver van Yamaha die 100 W schoon, substantieel vermogen levert aan uw standaard stereo-opstelling. Bluetooth-functionaliteit is leuk, maar verder zijn er niet veel toeters en bellen.

Als je de extra connectiviteit nodig hebt, ga dan voor onze keuze voor de beste functies, de Yamaha R-N303BL (bekijk op Amazon), die wifi-functionaliteit biedt (via de MusicCast-app), Alexa en AirPlay-ondersteuning, evenals een digitale optische ingang voor uitgebreide tv- en entertainmentconnectiviteit.

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider heeft een graad in muziektechnologie en communicatie van de Northeastern University. Hij is de vaste audio-expert van Lifewire en is gespecialiseerd in alles, van hoofdtelefoons tot stereo-ontvangers.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en andere publicaties. Hij heeft verschillende stereo-ontvangers op onze lijst getest.

FAQ

    Hoe kun je Bluetooth toevoegen aan een stereo-ontvanger?

    Sommige budgetontvangers hebben geen native Bluetooth-connectiviteit, maar gelukkig is het toevoegen ervan vrij eenvoudig. Het gaat alleen om de aanschaf van een draadloze Bluetooth-adapter, zoals de Harmon Kardon BTA-10 bij Amazon. Sluit hem aan op je ontvanger en je kunt er direct audio naar streamen vanaf elk Bluetooth-apparaat.

    Hoe sluit je een subwoofer aan op een stereo-ontvanger?

    Zoals onze handige gids uitlegt, is het eenvoudig om een subwoofer op uw nieuwe ontvanger aan te sluiten via RCA- of LFE-kabels, of via de luidsprekeruitgang als uw subwoofer veerklemmen heeft.

    Wat is de beste manier om een stereo-ontvanger schoon te maken?

    Zoals veel audioapparatuur kunnen ontvangers gevoelig zijn voor agressieve chemicaliën en beschadigd raken als ze niet goed worden schoongemaakt. De beste manier om uw ontvanger op te ruimen, is door een blikje perslucht te gebruiken om stof op het oppervlak en in de holtes te verdrijven, vooral handig als u het chassis opent. Het is ook raadzaam om af en toe de knoppen, frontplaat of schakelaars te verwijderen en elk contactpunt schoon te maken met contactreiniger, die speciaal is ontworpen voor het reinigen van elektronica.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een stereo-ontvanger

Prijs

Stereo-ontvangers kunnen je een aardige cent kosten, maar je hoeft niet veel uit te geven om een fatsoenlijke te krijgen. Hoewel het duurdere aanbod in het bereik van $ 2000 zal blijven, als je een krapper budget hebt, kun je verwachten dat je ongeveer $ 500 uitgeeft.

Connectiviteit

Voor de meeste instellingen van tegenwoordig wil je ingebouwde wifi. Bonuspunten als het zowel een 2,4 GHz- als een 5 GHz-band bevat, plus Bluetooth-connectiviteit - dit maakt het gemakkelijk om muziek te streamen van je favoriete services zoals Spotify of Apple Music. Zorg ervoor dat er ook voldoende HDMI-ingangen zijn.

Image
Image

Geluidskwaliteit

De meeste merken zullen superieure geluidskwaliteit aanprijzen, maar stereo-ontvangers verschillen in dit opzicht niet zoveel. Dit klinkt misschien contra-intuïtief, aangezien uw ontvanger de spil is van uw audio-installatie voor thuis, maar u kunt waarschijnlijk beter investeren in luidsprekers van hoge kwaliteit.

Aanbevolen: