Vrijgeven en vernieuwen van uw IP-adres in Microsoft Windows

Inhoudsopgave:

Vrijgeven en vernieuwen van uw IP-adres in Microsoft Windows
Vrijgeven en vernieuwen van uw IP-adres in Microsoft Windows
Anonim

Wat te weten

  • Een IP-adres vrijgeven: Open Opdrachtprompt, voer ipconfig /release in en druk op Enter.
  • Vernieuw een IP-adres: Open Opdrachtprompt, voer ipconfig /renew in en druk op Enter.

Het vrijgeven en vernieuwen van het IP-adres op een computer met het Windows-besturingssysteem stelt de onderliggende IP-verbinding opnieuw in, waardoor veelvoorkomende IP-gerelateerde problemen vaak worden geëlimineerd, althans tijdelijk. Het werkt in een paar stappen om de netwerkverbinding te verbreken en het IP-adres te vernieuwen. De instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 en Windows 7.

Windows: IP-adressen vrijgeven en vernieuwen

Onder normale omstandigheden kan een apparaat voor onbepaalde tijd hetzelfde IP-adres gebruiken. Netwerken wijzen gewoonlijk de juiste adressen toe aan apparaten wanneer ze voor het eerst deelnemen. Technische problemen met DHCP en netwerkhardware kunnen echter leiden tot IP-conflicten en andere problemen waardoor het netwerksysteem niet correct werkt.

Image
Image

Wanneer het IP-adres vrijgeven en vernieuwen

Scenario's waarin het vrijgeven van het IP-adres en het vervolgens vernieuwen ervan gunstig kan zijn, zijn onder meer:

  • Bij het aansluiten van een computer op een modem.
  • Bij het fysiek verplaatsen van een computer van het ene netwerk naar het andere, zoals van een kantoornetwerk naar huis of thuis naar een hotspot.
  • Bij een onverwachte netwerkstoring.

Een IP-adres vrijgeven en vernieuwen met opdrachtprompt

Hier leest u hoe u het adres van elke computer met het Windows-besturingssysteem kunt vrijgeven en vernieuwen.

  1. Open opdrachtprompt. De snelste methode is om op Win+ R te drukken om het dialoogvenster Run te openen, voerin cmd en druk vervolgens op Enter.

    Image
    Image
  2. Enter ipconfig /release en druk op Enter.
  3. In de opdrachtresultaten toont de IP-adresregel 0.0.0.0 als het IP-adres. Dit is normaal omdat de opdracht het IP-adres vrijgeeft van de netwerkadapter. Gedurende deze tijd heeft uw computer geen IP-adres en heeft hij geen toegang tot internet.
  4. Voer ipconfig /renew in en druk op Enter om een nieuw adres te krijgen.
  5. Als de opdracht is voltooid, verschijnt er een nieuwe regel onder aan het opdrachtpromptscherm die een IP-adres bevat.

    Image
    Image

Meer informatie over IP-vrijgave en verlenging

Windows kan na verlenging hetzelfde IP-adres ontvangen als voorheen. Dit fenomeen is normaal. Het gewenste effect van het verwijderen van de oude verbinding en het starten van een nieuwe vindt plaats onafhankelijk van welke adresnummers het betreft.

Pogingen om het IP-adres te vernieuwen kunnen mislukken. Een mogelijke foutmelding kan zijn:

Er is een fout opgetreden tijdens het vernieuwen van interface [interfacenaam]: kan geen contact maken met uw DHCP-server. Verzoek is verlopen

Deze fout geeft aan dat de DHCP-server mogelijk niet goed werkt of onbereikbaar is. Start het clientapparaat of de server opnieuw op voordat u doorgaat.

Windows biedt ook een sectie voor probleemoplossing in Netwerkcentrum en Netwerkverbindingen. Deze hulpprogramma's voor probleemoplossing voeren diagnoses uit die een gelijkwaardige procedure voor het vernieuwen van IP's bevatten als wordt gedetecteerd dat dit nodig is.

Aanbevolen: