Apex Legends is goed op Switch, maar ik wou dat het beter was

Inhoudsopgave:

Apex Legends is goed op Switch, maar ik wou dat het beter was
Apex Legends is goed op Switch, maar ik wou dat het beter was
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apex Legends is eindelijk beschikbaar op de Nintendo Switch.
  • Hoewel de graphics niet zo scherp zijn in vergelijking met andere consoles, speelt het nog steeds goed en ziet het er goed uit.
  • De grootste hit die de Switch-versie krijgt, is een 30 FPS-vergrendeling, wat crossplay met andere consoles een beetje lastig kan maken, omdat het je in het nadeel brengt.
Image
Image

Ik hurk en glijd voor me van de heuvel af. Geweervuur weergalmt in de gebouwen rechts van me en ik hoor iemand links van me rennen. Ik ben alles wat er nog over is van mijn team. Ik heb alleen een pistool en het geweervuur komt steeds dichterbij. Nog meer voetstappen links van mij. Ik draai zo snel als ik kan rond met de joystick op mijn Switch-controller. Maar ik ben te traag; de vijand maakt zijn schot al klaar.

Het zijn deze nagelbijtende momenten die Battle Royale-games zoals Apex Legends zo boeiend maken, en de snelle actie van de gratis te spelen Battle Royale van Respawn Entertainment is er een waar velen van hebben genoten sinds de release in 2019, mezelf inbegrepen. Nu de game naar de Nintendo Switch is gekomen, komen er nog meer zogenaamde "legenden" naar Kings Canyon om hun verdienste te bewijzen.

Apex combineert de actie van Battle Royales met de klassenrollen van een hero-shooter, denk aan Overwatch meets Fortnite of PlayerUnknown's Battlegrounds (ook bekend als PUBG). Er is een assortiment aan personages om te ontgrendelen, die allemaal hun eigen vaardigheden en capaciteiten hebben, en je zult een mooie reeks wapens vinden die beschikbaar zijn rond de drie kaarten die de game te bieden heeft. Het is een leuke battle royale die niet al te veel kost om erin te komen, en het voelt meteen thuis op de Nintendo Switch.

Er zijn echter een paar kanttekeningen.

Uitschakelen

Net als veel andere first-person shooters profiteert Apex Legends enorm als het spel soepel draait. De pc-versie van de game ha alt gemakkelijk een solide 60 frames per seconde (FPS). De PS4- en Xbox One-versies, die tegelijkertijd met de pc zijn uitgebracht, draaien het spel ook op een vergrendelde 60 FPS, wat zorgt voor een soepele en consistente ervaring tijdens wedstrijden.

Op de Nintendo Switch moest Apex Legends een paar offers brengen om de sprong naar de draagbare hybride console te maken. In plaats van op 1080P te draaien wanneer gedockt, draait de game op 720P. Deze resolutie da alt nog verder bij het spelen in de handheld-modus, met een maximale resolutie van 576P. De FPS is ook vergrendeld op 30 FPS in beide modi om te zorgen voor soepelere gameplay-ervaringen.

Deze veranderingen zijn extreem merkbaar in de Switch-versie van Apex. Onmiddellijk na het laden van een game, merkte ik dat de texturen een beetje modderiger en veel zachter leken dan de scherpe texturen die ik gewend was te zien op mijn pc. Het was niet verschrikkelijk, en toen ik eenmaal in de wedstrijd kwam en begon te bewegen, maakte het niet zoveel uit, omdat mijn aandacht was gericht op het vinden van uitrusting en het neerhalen van vijanden.

Nauwelijks het doel gemist

Verlaagde visuele getrouwheid is echter geen dealbreaker. Tal van andere games, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, hebben een lagere visuele kwaliteit op de Switch. Het probleem is de 30 FPS-vergrendeling.

Gevechten die snel en vloeiend moeten aanvoelen, komen vaak traag over. Dat wil niet zeggen dat de Switch het spel slecht doet; ondanks prestatiedalingen hier en daar, is het meestal stabiel. Het is het feit dat alles is vergrendeld op 30 FPS waardoor alles langzamer aanvoelt.

Onmiddellijk na het laden in een game, merkte ik dat de texturen een beetje modderiger leken te zijn.

Apex beschikt ook over crossplay, waarmee Switch-spelers met anderen op PlayStation, Xbox en zelfs pc in games kunnen springen. Dit is een leuke toevoeging om te hebben, maar het probleem - nogmaals - is de FPS. Omdat je op de Switch vastzit aan 30 FPS, zul je het moeilijk hebben om te concurreren met niet-Switch-spelers. Andere consoles zijn vergrendeld op 60 FPS, wat betekent dat die spelers snellere responstijden en soepeler gameplay zullen hebben, omdat de game twee keer zo snel kan worden weergegeven als de Switch.

Laat je niet ontmoedigen door het bovenstaande, want Apex Legends is een welkome aanvulling op de Switch-bibliotheek. Maar als je de Switch als je hoofdconsole gaat gebruiken tijdens het spelen, raad ik je ten zeerste aan om crossplay uit te schakelen en er gewoon van te genieten met andere Switch-spelers. Het zal je op de lange termijn veel kopzorgen besparen.

Aanbevolen: